Кое е по-лесно?
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
- Status: Извън линия
Кое е по-лесно?
Поради прогресивното намаляване броя на работещите ми реотани на задното стъкло (понастоящем останаха два) реших че трябва проблема да се премахне.
Вариантите са: или ново стъкло, или нов капак на багажника. Кое е по-лесно да се смени? Ако взема друг капак, може да не е същия цвят, обаче може да си има задна чистачка (аз нямам), което никак не е зле. Обаче надали ще е същия цвят. Ако сменя само стъклото, ще си имам реотани, но без задна чистачка (е, свикнал съм да е без) и ще съм си с моя капак, не е много здрав ама върши работа. Съответно на различни места се връзват токове и т.н.
Мнения?
Вариантите са: или ново стъкло, или нов капак на багажника. Кое е по-лесно да се смени? Ако взема друг капак, може да не е същия цвят, обаче може да си има задна чистачка (аз нямам), което никак не е зле. Обаче надали ще е същия цвят. Ако сменя само стъклото, ще си имам реотани, но без задна чистачка (е, свикнал съм да е без) и ще съм си с моя капак, не е много здрав ама върши работа. Съответно на различни места се връзват токове и т.н.
Мнения?
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: Кое е по-лесно?
Не се ли вижда къде са прекъснати?
Има такива лепила за тази работа.
Мажеш и са грееш
Мажеш и са грееш

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
За неговия модел, оборудван капак ще е по-евтин от лепилото (40лв в Практикер). Боята е почти невъзможно да съвпадне, обаче ако не го притеснява може и да кара с разнотоние.paci написа:Не се ли вижда къде са прекъснати?
Мажеш и са грееш
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- peterdi_bg
- потребител
Аз и сега имам бая разнотоние и кривотии, така че изобщо не ме притеснява. Притеснява ме единствено дали ще мога да си намеря капак с реотани, които да работят всичките - или поне повечето.
Кабелите на капака с букса ли са? Не съм се ровил да видя, само видях че са изолирани с гумен тампон. Би трябвало да се откачат лесно.
Кабелите на капака с букса ли са? Не съм се ровил да видя, само видях че са изолирани с гумен тампон. Би трябвало да се откачат лесно.
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
peterdi_bg,
Ако уредите на волана ти позволяват да пускаш и задна чистачка то за мен е по добре ,Капак със стъкло и мотор с чистачката.Боя винаги можеш да мо пръснеш даже и със шпрей.
Ако уредите на волана ти позволяват да пускаш и задна чистачка то за мен е по добре ,Капак със стъкло и мотор с чистачката.Боя винаги можеш да мо пръснеш даже и със шпрей.

- peterdi_bg
- потребител
Не съм имал задна чистачка и не знам даже откъде би трябвало да се пуска - сигурно е с копче встрани от волана. Винаги мога да си присадя такова копче и даже реле да се върже. Имам ладови ключове за фарове с 3 двойни връзки, ще свършат работа.jordj написа:peterdi_bg,
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
При мен като дръпнеш към водача дясната ръчка се включва задната чистачка и пръскането от зад..На капака имам изводи които котактуват със купето,а при теб не знам как е.Аз все пак карам Фиеста по-долен клас кола.

- peterdi_bg
- потребител
Доколкото съм видял, също имам такива изводи, но и горе има някакви изолирани връзки между купето и капака. Те са май за реотаните на стъклото.
Все още не съм решил как точно ще се вържат нещата, първо ще се разровя по електриките които са ми сега. Най-вероятно ще си пусна ток от акумулатора директно, през ключ и бушон, евентуално реле. Ако не открия кабел в инсталацията, който да е предназначен за несъществуващата задна чистачка (все още), ще си прокарвам някакъв.
Контактите между капака и купето са четворни, това един общ контакт ли е, кое е за маса и кое не?
И още - бушона колко ампера да е, стигат ли 10 или 15?
Все още не съм решил как точно ще се вържат нещата, първо ще се разровя по електриките които са ми сега. Най-вероятно ще си пусна ток от акумулатора директно, през ключ и бушон, евентуално реле. Ако не открия кабел в инсталацията, който да е предназначен за несъществуващата задна чистачка (все още), ще си прокарвам някакъв.
Контактите между капака и купето са четворни, това един общ контакт ли е, кое е за маса и кое не?
И още - бушона колко ампера да е, стигат ли 10 или 15?
- peterdi_bg
- потребител
Всъщност май това което смятам за контакти долу от двете страни, тези четворните, са просто фиксатори на капака.
Откъм капака е това

Откъм капака е това

- peterdi_bg
- потребител
Засега се отказах да сменям капака, ще видя как е положението с монтирана задна чистачка. Тя със сигурност решава два проблема - ако стъклото не ми е изпотено, но е мокро отвън, ще се запоти, а даже и ако си работят реотаните пак отвън ще е на капки.
Специални благодарности на Spas Petkov за неоценимата помощ - човека ми осигури инструменти и ток, че да мога да си пробия капака, и ми обясни точно как се връзва машинката към токовете и т.н. Чистачката си стана като оригинално поставена, с всичките части, вързах я с ключ към акумулатора и работи перфектно. Единствения проблем, който се появи - капака понатежа и амортисьорите трудно го държат отворен.
Утре ще направя снимки по светло и ще ги кача. Поставянето не е сложно, с изключение на пробиването на дупка в капака - понеже такава при мен нямаше. Останалото просто си се монтира на съответните предвидени за това места и се връзва с ток.
Специални благодарности на Spas Petkov за неоценимата помощ - човека ми осигури инструменти и ток, че да мога да си пробия капака, и ми обясни точно как се връзва машинката към токовете и т.н. Чистачката си стана като оригинално поставена, с всичките части, вързах я с ключ към акумулатора и работи перфектно. Единствения проблем, който се появи - капака понатежа и амортисьорите трудно го държат отворен.
Утре ще направя снимки по светло и ще ги кача. Поставянето не е сложно, с изключение на пробиването на дупка в капака - понеже такава при мен нямаше. Останалото просто си се монтира на съответните предвидени за това места и се връзва с ток.
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Браво колега! Поздравления за желанието!
"Запечатай" около рязаното с някаква боя, че в това време - снежно/дъждовно - веднага ще тръгне ръждичка
"Запечатай" около рязаното с някаква боя, че в това време - снежно/дъждовно - веднага ще тръгне ръждичка

- peterdi_bg
- потребител
Със сигурност. Дупката не стана идеално кръгла, нито права, така че около тампона ще се запечатва.
- peterdi_bg
- потребител
Консервирах процепа между гумата и капака с гъста боя. Ще повторя процедурата още веднъж, за да се запълни съвсем. Мисля, че ще стане доста добре.