Форд Галакси
-
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2009, 10:26
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 2.0 , 115 к.с , 97 год.
- Status: Извън линия
Форд Галакси
Здравейте.
От 4 месеца съм горд притежател на Форд Галакси 2.0 куб.,1.6 , 115 к.с. бензин 97год.
Имам странен проблем.Надявам се да ми помогнете.
Проблемът е,че от време на време,не иска да запали(примерно от 10 паления-1 път не иска).Върти на стартер,двигателя се мъчи ,но няма палене поне 5 мин.Изчаквам , и след това-всичко е ОК.Забелязах,че ми го прави най-често,когато налея бензин.На бензиностанцията-така си стоя на колонката и само мигам на парцали
Случвало ми се е и когато го изгася при потегляне,но пали от 2-3 завъртания на стартера.На какво може да се дължи.Все едно , няма бензин или не го подкачва.Някъде четох във форума,за някакъв клапан(или нещо такова беше),който събира изпарилите се газове от горивото.Може и да греша,но нещо такова ми се мота в главата.Възможно ли е да е от него,и къде се намира този клапан.
Надявам се да сте ми разбрали проблема
От 4 месеца съм горд притежател на Форд Галакси 2.0 куб.,1.6 , 115 к.с. бензин 97год.
Имам странен проблем.Надявам се да ми помогнете.
Проблемът е,че от време на време,не иска да запали(примерно от 10 паления-1 път не иска).Върти на стартер,двигателя се мъчи ,но няма палене поне 5 мин.Изчаквам , и след това-всичко е ОК.Забелязах,че ми го прави най-често,когато налея бензин.На бензиностанцията-така си стоя на колонката и само мигам на парцали

Надявам се да сте ми разбрали проблема

-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2007, 16:20
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK4 2.0flexifuel+Gas Brc
Re: Форд Галакси
Колега имах същия проблем.Колата независимо дали е топла,студена и извън всекаква логика не искаше да запали.Стартера върти но не пали.Пробал съм аварийно на газ и к'во ли не,не ще и не ще.Изчаквам 2-3 минути врътвам ключа и запалва се едно че нищо не е било.За година и 2 месеца ми го е направила 7-8 пъти. Мислех да не е бутона който спира горивото при удар(намира се в чекмеджето под шоф. седалка) но не е от него нито веднъж не беше излезнал.Имам приятел жичкаджия,мислехме да не е датчик на коленов вал и не знам си още кво.Обаче се оказа че е студена спойка на едно от релетата.Просто на работеща кола човека разклаща едно по едно релетата над бушоните докато колата прекъсна.Не помня кой номер реле е,огледай и виж кое реле ти прекъсва помпата,като го извадиш колата гасне.Свали го,махни пластмасата отгоре и си препой наново елементите ако не успееш да видиш студената спойка.Не търси нищо друго,аз оттогава не съм имал случай да не запали колата.
-
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2009, 10:26
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 2.0 , 115 к.с , 97 год.
Много ти благодаря vladoiko.
Намерих въпросното реленци(номер 30 е),свалих го снощи и днес започнах работата по него
Наистина ми направи впечатлетие,че 2 от споиките бяха напукани.Дано от това да е проблема.Ще поживеем и ще видим.Но мисля да припоя студениге спойки и на другите релета.Предполагам,че и те ще са в същото положение.
Пак ти благодаря.
Намерих въпросното реленци(номер 30 е),свалих го снощи и днес започнах работата по него

Наистина ми направи впечатлетие,че 2 от споиките бяха напукани.Дано от това да е проблема.Ще поживеем и ще видим.Но мисля да припоя студениге спойки и на другите релета.Предполагам,че и те ще са в същото положение.
Пак ти благодаря.
-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2007, 16:20
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK4 2.0flexifuel+Gas Brc
Оттука ти е проблема колега,ще видиш.Аз нямаше да дира от какво е но последния път проблема се показа когато бях дал колата на баща ми и той щел да получи удар като е отказало да запали
и се амбицирах с моя приятел да дирим от какво е.Другите по добре не ги барай ако не ти прави проблем нещо друго по колата.Радвам се ако съм помогнал.