Не се отваря капака на фокуса
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
- Status: Извън линия
Не се отваря капака на фокуса
Нали се отваря с ключ само тъпия капак на фокуса.Вчера го отварях супер лесно се отвори без напъване.Днес опитвам наляво надясно -нъцки.Не се отваря нито едната степен.
Хайде сега кажете как да си отворя капака,по дяволите

Пръсках с разни пръскала в дупката-няма промяна.Нещо стана с клчюалката явно и сега как да отворя капака?
Някой дали се е срещал с това недомислие на Форд...?
Хайде сега кажете как да си отворя капака,по дяволите

Пръсках с разни пръскала в дупката-няма промяна.Нещо стана с клчюалката явно и сега как да отворя капака?
Някой дали се е срещал с това недомислие на Форд...?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Не се отваря капака на фокуса
Не го пръскай, а го налей с масло. На Фиестата, като я взех имаше същия проблем със задния капак, бяха изкъртили кората и оттам с едни телове се дърпаше за да се отключи. Решението беше една спринцовка масло.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- mitakinen
- потребител
- Регистриран: 04 фев 2005, 22:07
- Модел на автомобила: S-Max 2.0 TDCI Titanium X
- Контакти:
.
Последна промяна от mitakinen на 09 юли 2013, 16:52, променено общо 1 път.
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Пробвай както каза колегата като първо натиснеш ключа и самата решетка навътре и така въртиш наляво и след това дясно, моя го отварям по тоя начин.
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Ключът върти ли се въобще или не? Пробвай и леко да вдигнеш докато върти (просто да му помогнеш, не да го отпориш) - да не би да е скъсана пружината, която го "изхвърля" нагоре?
- mrdds
- потребител
Ключът се върти много малко,не изминава целия ход нито в едната,нито в другата посока.Капакът е затворен докрай,пробвах с бутане на решетката и натискане на капака.Резултат няма.Трябва да измислим да се отваря по друг начин ,а не с ключа.Иначе флексът и с цялата ключалка заедно.
Edit: Бат'Наско отново вдъхна кураж.След 10 минутна борба под уличната лампа и една пълна спринцовка масло FORMULA 10W40,останало ми отпреди ключалката поддаде и успях да дръпна капака.
Явно контактния спрей от обяд и спринцовката с масло дадоха резултат.Сега е вече раздвижен механизма и се върти леко и безпроблемно отваря капака.
Благодарнсти на Наско,отново помогна с правилния съвет.

Edit: Бат'Наско отново вдъхна кураж.След 10 минутна борба под уличната лампа и една пълна спринцовка масло FORMULA 10W40,останало ми отпреди ключалката поддаде и успях да дръпна капака.
Явно контактния спрей от обяд и спринцовката с масло дадоха резултат.Сега е вече раздвижен механизма и се върти леко и безпроблемно отваря капака.
Благодарнсти на Наско,отново помогна с правилния съвет.

Последна промяна от mrdds на 06 ное 2009, 22:31, променено общо 1 път.
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Ключът (или ключалката) са ти износени вероятно... Върти го лекичко насам-натам, като го движиш нагоре-надолу докато го уцелиш. Тия облите ключове са голяма глупост.
По друг начин - търси си механизъм от американец, те са с жило.
По друг начин - търси си механизъм от американец, те са с жило.
- TED
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2004, 23:31
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 '94
Ford Cougar 2.5 '00
Ford Mustang GT '07 - Местоположение: Пловдив
Редовен проблем на мондео МК3 и фокус МК1, износват се ключа и може би ключалката. На мой приятел с мондео ключар му направи втори ключ с който да си отваря само капака (без чип).
"Здравият разум е колекция от предрасъдъци, събрана до 18-годишна възраст."
А. Айнщайн
Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
А. Айнщайн
Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
-
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2009, 15:41
- Модел на автомобила: Ford Sierra `92 DOHC 2.3 8v 168 hp
Ford Mondeo Еstate `95 1.8 Zetec 115 hp - Местоположение: Плевен
Здравейте. На мондеото не се отваря 5тата врата. Жилото не е скъсано и не може да става дума за ключ тъй като той въобще не ще да влезе ... Моля помогнете. Аз влезнах вътре в колата и махнах донякъде кората, но незнам какво точно е устройството. Ръчках с отвертка блъсках с крак ама никакъв ефект

РЕДАКТИРАНО!!!

РЕДАКТИРАНО!!!
Последна промяна от shashmi4ka на 11 ное 2009, 23:25, променено общо 1 път.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Ток па жило ...shashmi4ka написа: и не може да става дума за ключ тъй като ток въобще не ще да влезе

Ключа ли не може да влезе?
Сипвай некви смазки и чакай

-
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2009, 15:41
- Модел на автомобила: Ford Sierra `92 DOHC 2.3 8v 168 hp
Ford Mondeo Еstate `95 1.8 Zetec 115 hp - Местоположение: Плевен
Задната дясна врата също не се отваря по никакъв начин. Мисля че централното е заяло. Нито отвън нито отвътре не ще да се отвори... Мисля да я разбивам. Писна ми вече ... Само отграничителя я държи като отвъртя пантите както е затворена и фактически той ме спира да я разбия, защото че трябва да го изкъртя ...
- mrdds
- потребител
Е,дойде време когато вече никак не се отваря капака.
Ходих при няколко автоключари всеки от тях ме праща в Мото Пфое щото бравата била много сложна за тяхните компетенции.
Мото пфое ми взеха 16лв за диагностика,което беше 3мин въртене с ключа на ляво и надясно,почесване и 2-3 псувни.
В крайна сметка констатацията беше,че трябва да се сменя патрона,който е счупен заради блокирала брава.
Едното струва 77лв друго 56лв.Дребни суми за Мото Пфое.
Минах през патрона и бравата с най голямата бургия на дрелката и капака се отвори.
Как го проклинам тоя дето е измислил това отваряне на капака.

Ходих при няколко автоключари всеки от тях ме праща в Мото Пфое щото бравата била много сложна за тяхните компетенции.
Мото пфое ми взеха 16лв за диагностика,което беше 3мин въртене с ключа на ляво и надясно,почесване и 2-3 псувни.
В крайна сметка констатацията беше,че трябва да се сменя патрона,който е счупен заради блокирала брава.
Едното струва 77лв друго 56лв.Дребни суми за Мото Пфое.
Минах през патрона и бравата с най голямата бургия на дрелката и капака се отвори.

- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
А задния капак се отваря по 3 начина
Търсили са оригиналност с метода на предния капак, получило се е и ме радва, но понякога стават тези неща.

- MapTo_D
- потребител
Да вдигна малко тая стара тема. Днес и аз се видях в чудо, искам да си отворя капака - върти се наляво/надясно ключа, без никакаво напрежение, ама нищо не се случва. Има доста видеа в нета, но предимно за фокус 2 и някое по-ново мондео, та тях отвън ги отварят с отвертка. Обаче при фокус 1/1.5 ми се струва, че така няма да стане, ако преди това не се разпробие нещо.
Някакво решение на скапания проблем някой намерил ли е? Ако го е направил - моля да сподели. Благодаря. А фокуса е мк 1.5
Някакво решение на скапания проблем някой намерил ли е? Ако го е направил - моля да сподели. Благодаря. А фокуса е мк 1.5
- MapTo_D
- потребител
Мъка ще е явно. Вчера се чух със сервиза на Фото Мое
Вика ми момчето - ела утре /днес/ и ще го отворя за 1 минута. Брей викам си, майстори са явно. Ама му казах, че фокуса е модел 2002 и е мк1.5, а не мк2, където за 1 минута и аз мога да го отворя. Да, да, няма проблем ми вика. Отивам днес, гледа - ааа, то тука било по друг начин. Ами май трябва на ключат, иначе ние тука трябва да разбием ключалката...чао-чао и така. То с разбиване и аз мога. От обяд е на автоключар. И там човека вика - докарай колата тука, за малко... Около 15:30 ми се обажда - абе няма да стане толкова лесно, може ли да я оставиш и утре да ти се обадим... Е, не ми е спешна за днес и утре, оставих я. Ама имам чувството, че и утре няма да имам добри новини. А не ми се иска да пускам дрелката в действие.

П.П. Капака е отворен. Счупило се е това, което си мислех - връзката между ключалката и самата брава. Ще го ремонтират, т.е. ще го оправят с нещо по-здраво по думите на ключаря. Най-мразя, когато не ми се занимава с колата, искам само да наливам нафта и да карам /не забравям обслужването разбира се/ и започнат да излизат някакви такива мизерийки уж дребни, но създаващи главоболия.

П.П. Капака е отворен. Счупило се е това, което си мислех - връзката между ключалката и самата брава. Ще го ремонтират, т.е. ще го оправят с нещо по-здраво по думите на ключаря. Най-мразя, когато не ми се занимава с колата, искам само да наливам нафта и да карам /не забравям обслужването разбира се/ и започнат да излизат някакви такива мизерийки уж дребни, но създаващи главоболия.

-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2017, 07:43
Здравейте! И мен ме сполети подобна беля
В събота тръгвам да си отварям предния капак , за да си проверя профилактично течностите , но капакът не помръдва. Викнах предишния собственик , мъчи се човека , но отред заради решетката не може да се провре отверка. Опита се и с клещи , където си е самата ръчка под кормилото и се оказа , че май е счупено жилото , но не се знае за самия механизъм. Моля за съвет

-
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 '00 lpg
Сега и предния капак не се отваря 
друго решение освен маслото има ли защото вече половин литър замина а капака не се отваря. Пръсках и със други смазки и не става и това е 

- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
С масло няма да стане.
Търси клипчета в нета, как става магията. Проблема е механичен.
Евентуално, може да пробваш, когато въртиш ключа по часовниковата стрелка, да натиснеш и задържиш капака в областта на скобата, така че чопа на ключалката да не е под напрежението на изхвърлящата пружина.
Евентуално, може да пробваш, когато въртиш ключа по часовниковата стрелка, да натиснеш и задържиш капака в областта на скобата, така че чопа на ключалката да не е под напрежението на изхвърлящата пружина.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
-
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 '00 lpg
Re: RE: Re: Не се отваря капака на фокуса
Гледах че я пробиват с бормашина. И после върти с отвертка.Ozzie написа:С масло няма да стане.
Ще пробвам и да натисна капака да видя ще стане ли "магията"
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
друга идея
http://www.focusfanatics.com/forum/mk1- ... cable.html
или пък така
https://www.drive2.ru/l/10408944/
Не знам, с кой механизъм е твоята кола.
P.S. Някъде в руските клипчета може да намериш правилния начин. Само не и с дрелката.
https://www.youtube.com/results?search_ ... 0%BE%D1%82
http://www.focusfanatics.com/forum/mk1- ... cable.html
или пък така
https://www.drive2.ru/l/10408944/
Не знам, с кой механизъм е твоята кола.
P.S. Някъде в руските клипчета може да намериш правилния начин. Само не и с дрелката.
https://www.youtube.com/results?search_ ... 0%BE%D1%82
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...