Споделете каква е файдата при газовият инжекцион зимата

Остана ли някой да кара на бензин? LPG, Метан. Съвместимост, проблеми, препоръки.
Мариян
потребител
потребител
Регистриран: 19 апр 2008, 15:34
Модел на автомобила: Ford Focus Wagon 1.6 `99
Status: Извън линия

Re: Споделете каква е файдата при газовият инжекцион зимата

Мнение от Мариян » 21 ное 2009, 19:36

villain написа:При каране предимно градско (София) файда от газов инжекцион няма. Зимата колата загряваше минимум, ама минимум на 2 км. в зависимост от времето. По-често на 3. В момента времето не е зимно - да не се обърка някой. Зимно е около 5 градуса и под 5. През деня имах средно 4 излизания с колата - грубо ги слагам 10 км. каране на бензин. Ако колата харчи 10/100 (въпреки че зимата 10/100 в София е пълен мираж - реално като е студена и не загряла около 13) са 1 литър бензин на ден. 30 дена по 1 литър = 30 литра бензин. Като пари давах около 60 лева на месец само за бензин. За газ около 80 лева на месец. При 1600 лева BRC газова инсталация сигурно щях да я избия на третата година. Аз карам около 12000 км на година от които 95% само в София.

За сравнение със сегашната кола от подписа ми давам 80 лева на месец за нафта за същите километри и разстояния.

Аз пиша при мен как беше. Все пак всичко е строго индивидуално.
Е, ако си давал 80 лева на месец за газ, то ако си карал само на бензин би трябвало да даваш, да речем още 140, приблизително, освен въпросните 60.
Не е като да е нямало икономия, иначе защо изобщо си сипвал газ :)
А ако си икономисвал по 60 лева на месец през зимата, то през лятото си икономисвал и повече.
Вече има и газови ижекциони под 1000 лева, така че - избива се инвестицията и по-бързо.
Ако днес трябваше да си купя кола, обаче - щеше да е с дизелов двигател ;)

Потребителски аватар
sharo_baro
потребител
потребител
Регистриран: 02 авг 2006, 17:38
Модел на автомобила: ford focus 2.0 16V на части ;( FORD PUMA 1.4 16V

Мнение от sharo_baro » 23 ное 2009, 15:14

villain написа:При каране предимно градско (София) файда от газов инжекцион няма. Зимата колата загряваше минимум, ама минимум на 2 км. в зависимост от времето. По-често на 3. В момента времето не е зимно - да не се обърка някой. Зимно е около 5 градуса и под 5. През деня имах средно 4 излизания с колата - грубо ги слагам 10 км. каране на бензин. Ако колата харчи 10/100 (въпреки че зимата 10/100 в София е пълен мираж - реално като е студена и не загряла около 13) са 1 литър бензин на ден. 30 дена по 1 литър = 30 литра бензин. Като пари давах около 60 лева на месец само за бензин. За газ около 80 лева на месец. При 1600 лева BRC газова инсталация сигурно щях да я избия на третата година. Аз карам около 12000 км на година от които 95% само в София.

За сравнение със сегашната кола от подписа ми давам 80 лева на месец за нафта за същите километри и разстояния.

Аз пиша при мен как беше. Все пак всичко е строго индивидуално.
и аз не съм съгласен с колегата
аз колкото повече пъти излизам през деня толкова по-бързо ми обръща на гас
минавам повече от 1000 км на месец а сипвам само 20лв. бензин
:)
ИзображениеИзображение

TIN
потребител
потребител
Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г.

Мнение от TIN » 25 ное 2009, 11:41

Аз пък карам по 2000 месечно ( понякога и малко повече ) само извънградско, да ти обесня ли каква е ползата ? :)
А и...предпочитам БРЦ не искам нищо ефтино...че после...

Отговори

Върни се в “АГУ - Алтернативни Горивни Уредби”