Добавка за нафтата :)

Как да живеем съвместно и в разбирателство.
Масла. Антифриз. Автокозметика. Консумативи.
Потребителски аватар
MapTo_D
потребител
потребител
Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
Модел на автомобила: С колелото
Status: Извън линия

Re: Добавка за нафтата :)

Мнение от MapTo_D » 25 дек 2009, 17:08

Само да напиша нещо, снощи преди да се напием на работа видях декларациите за доставените горива /най-накрая/ и там пише че процентното съдържание на сяра е 0,001% което би трябвало да отговаря на Евро 5 стандарта, а дали наистина е толкова или по-малко нямам никаква идея. Да се оплача само че в най-големите студове ми даде разход 8,7 градско което нещо не ме накефи, но го отдавам и на двете култови задръствания където бях попаднал и на малкото опити за дрифтове по улиците...
П.С. Честита Коледа! Наздраве! _friends_ _friends_

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX
Контакти:

Мнение от PcMan » 15 яну 2010, 18:00

С Castrol TDA вече покарах към 1000км. В поведението на автомобила не намирам разлика, но съм почти убеден, че добавката си върши останалата (и основна) работа - по-добро смазване на помпата, защита от замръзване, прочистване на наслояванията и други. Коментирано е вече, че е по-равномерна от други добавки и от там в реалното поведение на колата не се усеща, което аз лично не търсих, особено когато карам с diesel+. 1 път стана, че сложих Sprint Diesel на ОМВ в Дружба, и колата вървеше еднакво и гореше еднакво спрямо премиума иначе. Във всичките случаи с тази добавка (ОМВ в Дружба е хвалена, и аз ще се присъединя в коректната тема :twisted: )
Мой познат му е любопитно да я пробва, а аз неговата STP, която и из форумите е хвалена също като TDA. И след нея ще споделя. Разлика сигурно няма да усетя, но любопитсвото е сила голяма. :mrgreen:
Изображение ИзображениеИзображение My blood runs blue

Потребителски аватар
Sim3
потребител
потребител
Регистриран: 16 юни 2007, 22:06
Модел на автомобила: Ford Focus 1,8 TDdi '99
Контакти:

Мнение от Sim3 » 21 яну 2010, 15:14

И аз ползвам само зимата добавката на Кастрол - наистина подобрява паленето и работата на двигателя при температури под 0 градуса.
Изображение

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX
Контакти:

Мнение от PcMan » 05 мар 2010, 16:25

Преди 2 месеца си взех Castrol TDA и бутилката имаше еднократно защитно фолио под капачката. Днес си купих 2ра бутилка и такова фолио нямаше - дори в първия магазин отказах да я купя след като липсваше дори етикет със превод и вносител, какъвто имах предния път. След като отказах се обадих и питах Мотобул за инфо за официални дистрибутори в София - пратиха ме при такъв и се оказа, че и там ситуацията е такава. Чак тогава попитах Мотобул и за липсващото фолио и лепенка, като те ме информираха, че по принцип няма защитно фолио и преди 2 месеца просто съм попаднал на такава партида. Казаха, че дадения магазин само те го зареждат и няма основания за притеснения. Благодарих им за съдействието днес ( _friends_ ), взех добавката от дадения дистрибутор (Ауто Груп в Дружба на шипченски проход посока центъра в дясно). Останаха още 2-3 бутилки, като преди това проверих други два техни дистрибутора (зад Петрол срещу КАТ в Дървеница, както и сервиз+магазин в Младост-1 по Андрей Сахаров при вливането в Александър Малинов посока Младост 2,3,4 на завоя точно (с/у Топливо) и там нямаха наличност. Ако си търсите - ходете в Дружба или се обадете на Мотобул, които бяха много дружелюбни и с удоволствие ми откликнаха на няколкото обаждания през 30мин., като споменаха, че имат и други по-големи дистрибутори подобни на Ауто Груп например в Люлин и др., които не съм проверявал но може да са ви по-близо. Задължително при официални такива ходете, в противен случай както и Мотобул не са внасяли от 2 месеца в момента, вероятността да попаднем на менте е висока :) _friends_
Изображение ИзображениеИзображение My blood runs blue

Отговори

Върни се в “ГРИЖИ, ПОДДРЪЖКА И ЕКСПЛОАТАЦИЯ”