Автокаско-въпрос?
- ValkataFF
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2010, 21:12
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.8 tdci 115hp
- Status: Извън линия
Автокаско-въпрос?
Здравейте колеги,днес си прехварлих колата на мое име която си купих на скоро(фОРД ФОКУС 1.8 TDCI).И реших да прехварля автокаското на мое име.Но от застрахователната компания ми казаха 4е тъй като е вече на мое име то автоматично се прекратява. И ви питам да ли някой се е сблъсвал с такъв проблем ,защото според мен е пълна глупост това(но нали все пак живеем в БГ).Нали колата си е една и съща.И да ми препоръ4ате някоя компания от където сте доволни 4е за пръв път ще правя на колата.Благодаря предварително.
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Re: Автокаско-въпрос?
прави се анекс към договора за каското че е на твое име иначе недай боже при инцидент ,кинтите от обещетението ги взима този който е записан като собственик по застраховка
времето е като парите-никога не стига
- ValkataFF
- потребител
Колега а дали ще искат да ми направят анекс,защо то днес като ходих при въпросните хора нищо не споменаха за анекс .Май ще трябва да правя ново авокаско.
- ValkataFF
- потребител
Виктория ,колега.
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Веднага ще помогна с пресен опит точно със същия случай при мен!
При поискване от твоя страна са длъжни да ти издадат анекс за смяна на собственика! Аз си извадих такъв наскоро при прехвърлянето на колата.
Анекса е една страничка, на мен ми го предостави брокерката на пича, който ми продаваше колата (т.е. брокера, който е написал полицата ти трябва). Вероятно и във всеки офис на Виктория в случая трябва да става, просто при мен по-лесно стана с брокерката му. Нужно е съгласието на предния собственик(въпреки договора и новия талон), което при мен беше устно защото правихме процедурата с неговата брокерка, която с едно обаждане се увери, че е съгласен. Не ме информира ако бях отишъл в офис а не при нея, дали щеше да е нужно писмено съгласие или как се процедира, попитай или най-добре с неговия брокер.
Задължително колата трябва да е прехвърлена в КАТ на твое име и с големия талон отиваш в техен офис или намери връзка с брокерката му. Аз изпратих един факс със снимана шофьорска книжка, голям талон и договора за продажба и само се срещнахме да ми даде анекса за каското и нова полица за гражданската с моето име на нея(номера на гражданската остава същия! Т.е. малкото картонче за проверки).
Анекса се предоставя задължително! Дори в повечето сайтове на застрахователните компании си пише, че при смяна на собственика се вади анекс. Имаш по закон 2 седмици от прехвърлянето на колата и в КАТ да прехвърлиш оставащо каско, гражданска или и двете ако не са изтекли.
Сега ще отидеш подготвен и убеден и ще им видиш сметката. Успех в това!
Пиши ако има нещо. 
При поискване от твоя страна са длъжни да ти издадат анекс за смяна на собственика! Аз си извадих такъв наскоро при прехвърлянето на колата.
Анекса е една страничка, на мен ми го предостави брокерката на пича, който ми продаваше колата (т.е. брокера, който е написал полицата ти трябва). Вероятно и във всеки офис на Виктория в случая трябва да става, просто при мен по-лесно стана с брокерката му. Нужно е съгласието на предния собственик(въпреки договора и новия талон), което при мен беше устно защото правихме процедурата с неговата брокерка, която с едно обаждане се увери, че е съгласен. Не ме информира ако бях отишъл в офис а не при нея, дали щеше да е нужно писмено съгласие или как се процедира, попитай или най-добре с неговия брокер.
Задължително колата трябва да е прехвърлена в КАТ на твое име и с големия талон отиваш в техен офис или намери връзка с брокерката му. Аз изпратих един факс със снимана шофьорска книжка, голям талон и договора за продажба и само се срещнахме да ми даде анекса за каското и нова полица за гражданската с моето име на нея(номера на гражданската остава същия! Т.е. малкото картонче за проверки).
Анекса се предоставя задължително! Дори в повечето сайтове на застрахователните компании си пише, че при смяна на собственика се вади анекс. Имаш по закон 2 седмици от прехвърлянето на колата и в КАТ да прехвърлиш оставащо каско, гражданска или и двете ако не са изтекли.
Сега ще отидеш подготвен и убеден и ще им видиш сметката. Успех в това!

Последна промяна от PcMan на 22 яну 2010, 22:49, променено общо 1 път.
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
Ами ... ти в офис на виктория ли ходи или в брокерски такъв ? След като казаваш че ще прехвърляш каското се очаква да има полицата с общите условия при теб. Може да прочетеш дали има нещо описано по въпроса в тях.
ПП http://victoria-insbg.com/bg/documents/1521 - и по точно чл. 40 и следващите
Оказва се че информацията ти е вярна.
ПП http://victoria-insbg.com/bg/documents/1521 - и по точно чл. 40 и следващите
Оказва се че информацията ти е вярна.

Поздрави

- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Аз моята като я купих (2006г.) имаше каско.Само с един анекс и всичко си дойде на мястото.После имах малък инцидент и каското си пое всичко.Но аз имах в мен всички документи.
-
- потребител
- Регистриран: 26 юли 2009, 15:02
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 tdci 110 HP Durashift CVT
Така или иначе вече е късно, но все пак за да не допускат и други колеги от форума твоята грешка по отношение на каското във Виктория.PcMan написа:Веднага ще помогна с пресен опит точно със същия случай при мен!
Сега ще отидеш подготвен и убеден и ще им видиш сметката. Успех в това!Пиши ако има нещо.
Значи съгласно чл. 40 от общите условия на застраховката КАСКО-то се прекратява считано от момента на прехвърляне на собственоста на автомобила /нотариалната заверка на д-ра за ПП/. Съгл. чл. 41 Застрахователя може по своя преценка да продължи без прекъсване действието на застр. договор с анекс и прехвърляне на правата и задълженията по същия само ако до края на застраховката остават по-вече от 6 м., предишния собственик е поискал това в СЕДЕМ дневен срок от датата на нот. заверка на договора за ПП с писмена молба и МПС-то е представено за оглед пред Застрахователя
Молбата за прехвърляне на каското трябва да бъде представена в съответната агенция или офис на компанията, а не пред брокера сключил застраховката. Огледи и снимки имат права да извършват само упълномощени щатни служители на компанията, а не някой си брокер!
Ако не си изпълнил някое от горните условия колега можеш да приемеш, че нямаш каско.
-
- потребител
- Регистриран: 26 юли 2009, 15:02
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 tdci 110 HP Durashift CVT
И още нещо да добавя по темата - от момента на прехвърляне на собственоста до момента на прехвърляне на каското компанията не носи риск по застраховката, т. е. ако прехвърлите днес автомобила при нотариуса, а отидите след 5 дни да си прехвърлите каското през това време, застрахователната полица не покрива никакви рискове, т. е. ако се случи застрахователно събитие нищо няма да ви платят! И това не е само във Виктория, а и в по-вечето застрахователни компании тъй като в случая се ползва постановката на Кодекса за застраховане. А както знаем никой не обича да плаща грешни пари ако има възможност да не ги плати. Такова нещо като Застрахователя е длъжен да ти издаде анекс е пълна глупост. Четете си много добре общите условия за да не останете неприятно изненадани в някои случаи.
- ageorgiev2010
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 16:42
- Модел на автомобила: Volvo C30 (2010) 1.6 R-Design
- Контакти:
На мен и двата автомобила са ми застраховани във Виктория и съм много доволен. Реагират бързо и адекватно. Освен всичко не искат да се прави това идиотско маркиране