Странен звук при палене и ускоряване??? помощ

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
robinhood_
потребител
потребител
Регистриран: 21 яну 2010, 13:56
Модел на автомобила: fiesta
Status: Извън линия

Странен звук при палене и ускоряване??? помощ

Мнение от robinhood_ » 22 яну 2010, 16:49

Здравейте.Изчетах доста теми и не намрих отговор затова подхващам нова тема.Като запаля колата си (форд фиеста 98г 1.25i зетек 75к.с ) се чува звук подобен на този когато едно времещмите колела с динамо издават при тирене на динамото в гумата,звукът не не силен и дразнещ,но като карам без музика го чувам ясно,като ускорявам на 2 и 3 предавка с покачване на оборотите виенето се засилва и като пусна газта постепено намалява,като поддържам скоростта без газ виенето е равномерно без промянам,също на свободна скорост като натисна съединителя и се чува виенето но съвсем леко не съм ходил в сервиз още защото им нямам там пълно доверие и какво ли ще ми измислят,казаха ми че било колянов вал,но не ми го каза специалист и затова реших да попитам тук преди да отида при монтиорите.Виенето го издава винаги незавосимо дали е загряла или не,да подчертая че не е непонусимо и силно а по-скоро като постепенно усилващ се вятър поне така го чувам аз. Надявам се да съм обяснил добре проблема който ме мъчи.

Потребителски аватар
gorby
потребител
потребител
Регистриран: 15 мар 2008, 20:19
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TDI-99.

Re: Странен звук при палене и ускоряване??? помощ

Мнение от gorby » 22 яну 2010, 19:11

robinhood_ написа:Здравейте.Изчетах доста теми и не намрих отговор затова подхващам нова тема.Като запаля колата си (форд фиеста 98г 1.25i зетек 75к.с ) се чува звук подобен на този когато едно времещмите колела с динамо издават при тирене на динамото в гумата,звукът не не силен и дразнещ,но като карам без музика го чувам ясно,като ускорявам на 2 и 3 предавка с покачване на оборотите виенето се засилва и като пусна газта постепено намалява,като поддържам скоростта без газ виенето е равномерно без промянам,също на свободна скорост като натисна съединителя и се чува виенето но съвсем леко не съм ходил в сервиз още защото им нямам там пълно доверие и какво ли ще ми измислят,казаха ми че било колянов вал,но не ми го каза специалист и затова реших да попитам тук преди да отида при монтиорите.Виенето го издава винаги незавосимо дали е загряла или не,да подчертая че не е непонусимо и силно а по-скоро като постепенно усилващ се вятър поне така го чувам аз. Надявам се да съм обяснил добре проблема който ме мъчи.
Здравей,както обясняваш нещата ,според мен може да са много.Първата за която се сещам и която е била и при мен само че при Мондео ,беше лагер на ролка опъваща ремъка на генератора.лагера беше обикновен 3 лв струва .Второто за което може да е и може би по вероятно да е,това е лагера на съединителя.Той се върти постоянно и ако е изсъхнал при натискане се чува шум или пък утихва.Другото ,което може да бъде и ,което не т иго пожелавам е някоя ролка на ангренажен ремък.Пожелавам ти нещо по -леко да е _friends_
карам си форда!

robinhood_
потребител
потребител

Мнение от robinhood_ » 23 яну 2010, 10:33

Тъкмо се върнах от сервиза проблема се оказа че е от една от ролките на пистовият ремък,но нямаше как да ми дигнат колата и другата седмица ще се разбере коя точно е ,казаха ми да си карам спокойно и да не се притеснявам и макра по заледените ни улици аз си карам спокойно и с кеф :D

Благодаря на колеката за мнението,който се оказа прав че не е нищо сериозно.

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX
Контакти:

Мнение от PcMan » 23 яну 2010, 16:11

Супер, това ще е полезно за бъдещи търсения на подобен проблем с този двигател. При мен на сиерата имаше подобен лек шум със оборотите - оказа се където е кутийката в дясно точно до резервоара за антифриза в нея е филтъра на вакуумната система и тръбичката, която е след филтъра вече за двигателя създаваше този шум - от самата система, закрепих на отвора й здрав тънък плат след филтъра и заспа. :)
Изображение ИзображениеИзображение My blood runs blue

Потребителски аватар
gorby
потребител
потребител
Регистриран: 15 мар 2008, 20:19
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TDI-99.

Мнение от gorby » 23 яну 2010, 21:50

robinhood_ написа:Тъкмо се върнах от сервиза проблема се оказа че е от една от ролките на пистовият ремък,но нямаше как да ми дигнат колата и другата седмица ще се разбере коя точно е ,казаха ми да си карам спокойно и да не се притеснявам и макра по заледените ни улици аз си карам спокойно и с кеф :D

Благодаря на колеката за мнението,който се оказа прав че не е нищо сериозно.
За това сме тук за да си помагаме и да обменяме опит _friends_
карам си форда!

robinhood_
потребител
потребител

Мнение от robinhood_ » 29 яну 2010, 12:41

Здравейте взех си колата и проблема се оказа в две ролки на пистовия ремък,едната стъуваше 60 лв и си взех нова а дръгата 150 лв и майстора ми каза че по добре да ми смени лагера само,че 150лв си е цифрра само за една ролка и така и направи и сега виенето изчезна и вичко е точно.За тази скъпата ролка мисля че беше оптяжната така че ако някой има същия проблем да знае че може да смени само лагера а не да дава около 150 лв само за ролка.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”