Детонации

Остана ли някой да кара на бензин? LPG, Метан. Съвместимост, проблеми, препоръки.
Braynoff®
потребител
потребител
Регистриран: 18 мар 2006, 14:05
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V '94
Status: Извън линия

Детонации

Мнение от Braynoff® » 05 фев 2010, 12:33

Изчетох общо взето темите, свързани с детонациите, но все пак пускам тема и ще бъда благодарен за всяко мнение. Колата е Форд Мондео 94-та год, 1,8, 16V. Газовата е Ланди Ренцо, монтирана в Италия. Моделът за момента не мога да кажа какъв е.
Ето и предисторията на проблема. Лятото скъсах ангренажен ремък. Направихме ремонт и колата работеше добре на бензин. При превключване на газ правеше детонация, в резултат на която колата директно гаснеше. Проверихме свещите, и въпреки че бяха сменяни преди няма и 1000 км, се оказа, че на две от тях керамиката е повредена - на едната се беше отчупило парче, а другата беше напукана - марка Беру. Сменихме ги, като ми доставиха отново същата марка. Проблемът с детонациите изчезна и колата работеше като по часовник. В един момент спря да обръща на газ. Отидох в сервиза в Хаджи Димитър. Там оправиха проблема - някакъв клапан бил блокирал, раздвижили го и така. Седмица след това, колата все още работеше като по часовник. И в един момент започнаха детонации. Появяват се при опит за потегляне. Колкото и внимателно да подавам газ, то по маршрута от офиса до вкъщи - около 25 км, гърми няколко пъти. Имам усещане, че се случва след като е загряла вече. Вчера я закарах отново в същия сервиз. Направихме ремонт на изпарителя, който така или иначе имаше нужда от такъв, тъй като за 4 год. откакто имам колата, такъв не беше правен. Замериха кабелите и свещите - всичко ОК. Кабелите съм ги гледал на тъмно - не прехвърчат изкри, макар, че това едва ли е толкова сигурен критерий. Свещите са на 1 месец. Майсторът каза, че повече от това не може да помогне и да отида да ми направят качествена диагностика на двигателя.
Според една от темите тук - може да е бобина. Вие какво мислите?

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
Контакти:

Re: Детонации

Мнение от vargala81 » 05 фев 2010, 12:44

А в момента на бензин добре ли работи? ако да значи не е от бобината .

Braynoff®
потребител
потребител

Мнение от Braynoff® » 05 фев 2010, 12:51

Да, работи перфектно на бензин. Колегата, с който оправяхме колата след скъсания ремък има съмнения дали не сме напаснали добре белезите на вала и при това положение някой клапан да не затваря добре. Но при това положение, пак щеше да има проблем на бензин, а такъв няма.

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от vargala81 » 05 фев 2010, 12:56

колега провери и този датчик (Knock Sensor ) http://fordfuelinjection.com/index.php?p=34" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

by_cec
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v

Мнение от by_cec » 05 фев 2010, 13:41

vargala81 написа:колега провери и този датчик (Knock Sensor ) http://fordfuelinjection.com/index.php?p=34" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Недей ,защото няма да го намериш.
Ако колата върви без забележки на бензин, остава проблема да е от изпаритела. Ако имаш възможност го смени за проба. Имаше някакви турски по 60 лева, които изкарват 2-3 години. Провери и за "изплюти" вакуумни маркучлета. Успех.

Braynoff®
потребител
потребител

Мнение от Braynoff® » 05 фев 2010, 13:47

by_cec написа:
vargala81 написа:колега провери и този датчик (Knock Sensor ) http://fordfuelinjection.com/index.php?p=34" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Недей ,защото няма да го намериш.
Ако колата върви без забележки на бензин, остава проблема да е от изпаритела. Ако имаш възможност го смени за проба. Имаше някакви турски по 60 лева, които изкарват 2-3 години. Провери и за "изплюти" вакуумни маркучлета. Успех.
Изпарителят е ремонтиран основно вчера. Няма нужда от нов. Изплюти маркучи за вакуум няма - иначе държи високи обороти на празен ход. Единия от маркучите го плюеше, но го захванахме със свинска опашка. Гърмежите не се получават от това.

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от vargala81 » 05 фев 2010, 14:07

проблемати е единствено от газовата щом работи добре на бензин
by_cec написа:Недей ,защото няма да го намериш
Фордовете нямат ли такъв датчик? колега що не пробваш със свещи Моторкрафт от Мото-Пфое

Braynoff®
потребител
потребител

Мнение от Braynoff® » 05 фев 2010, 15:17

Ами, като имаш предвид, че миналия месец купих тея боклуци БЕРГ, една от които струва 11,80... Верно, че ги взех с отстъпка, ама пак да купувам свещи не ми се иска. Вече си мисля, че е от тях, тъй като почти навсякъде ги плюят. Може и да са си читави, просто да не са подходящи за моя Форд. Някой, ако има стари свещи и ми ги даде, за да ги изпробвам за 2-3 дни, ще съм му благодарен.

by_cec
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v

Мнение от by_cec » 05 фев 2010, 15:40

След като си сигурен в ремонта и настройката на изпаритела(малцина са майсторите,които влагат необходимите знания и старание) тогава остават кабели и свещи. Ако смяташ да покараш автомобила един нов комплект няма да ти е излишен. Желателно е смяната да стане едновременно, защото пробил в лулата кабел може да ти повреди новата свещ. Можеби няма да е лошо да проверите все пак зацепването на ангр. ремък. Ако гърмежите се получават при превключване бенз/газ проблема може да е от емулатора на инжекторите. Той трябва да ти осигури застъпване на двете горива в прехода.

Braynoff®
потребител
потребител

Мнение от Braynoff® » 05 фев 2010, 16:49

Ето и мнение от друг форум по моя проблем:

Първото което ме смущава е марката свещи която си избрал- Беру ???

Тази кола се кара с Моторкрафт и се купуват от Мотопфое, цената им е 50 лева за комплекта, с тях никога няма да имаш проблеми и няма да им пада керамиката на 1000 км., освен това с тях няма гърмежи.

Второ ако все още имаш катализатор е време да се разделиш с него, от запушен катализатор също може да гърмиш.

Трето, ако първа и втора точка не помогнат е време наистина да посетиш някой добър сервиз за диагностика.

http://www.eurogas-bg.net/" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
baro
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.

Мнение от baro » 18 апр 2010, 13:50

Колега има ли развитие на темата ,при мен гърмеше когато потеглях по баири при по голям товар .Бях с някви чешки кабели които ги слагах аз и се оказа че са пробили в лулата и по керамиката на свеща имаше черни драскотини .След смяната на 4 свещи от МП по 8 лв бройката се учудих от цената ,бяха доста евтини и комплект кабели пак от МП за 76 лв вече 1 година не съм имал проблем.

Отговори

Върни се в “АГУ - Алтернативни Горивни Уредби”