Покупка на фокус

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
CRS
потребител
потребител
Регистриран: 03 фев 2010, 12:55
Модел на автомобила: Форд Фокус
Status: Извън линия

Покупка на фокус

Мнение от CRS » 03 фев 2010, 13:10

Здравейте. Нов съм в форума и не съм сигурен дали точно тук трябва да задам въпроса си, но ако не е правилното място ме извинете. Много скоро се надявам да стана собственик на Фокус първа генерация. Ще бъде 1.8 двигателя или 2-та литра. Но едно нещо ме изяжда. Може ли да ми обясните Ghia модела с какво има повече от обикновения освен дървена конзола и подгряване на предното стъкло.Защото всичките фокуси Ghia, на който съм попаднал досега са предимно 1.6 литра. Но тъй като съм си избрал вече горе долу м/у кои коли да избирам, а никоя от тях не е джия, ако може да ми обясните изпускам ли нещо кой знае какво или да се съглася на 1.6 литра само защото са джий? Благодаря за отделеното време и поздрави :)

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Re: Покупка на фокус

Мнение от Alexi » 03 фев 2010, 13:30

барчето не е дървено ами е имитация на дърво и според мен в такъв клас автомобил изглежда смехотворно ..

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 03 фев 2010, 13:39

Ами аз съм с Фокус 1 ghia 1,8 TDdi. Първо си бях харесал обикновен Фокус, дори го капарирах, но като видях този....
Може и да е имитация на махагон, но при мен имитацията е на сив махагон, и на барчето, и на конзолата, и по вратите. Качеството на тапицерията е коренно различна от обикноненната, отново е сива и на тъмносинята боя седи страхотно. Най-добре е да седнеш в една джия и след това в стандартен Фокус и да прецениш дали ти харесва и дали си заслужава!

CRS
потребител
потребител
Регистриран: 03 фев 2010, 12:55
Модел на автомобила: Форд Фокус

Мнение от CRS » 03 фев 2010, 13:53

Забравих да поясня, всичките двигатели, които съм изброил са бензинови и от 1.8 нагоре немога да намеря джия. Да знам, че е имитация на дърво, но конкретния ми въпрос е има ли някаква функционална разлика между джия и обикновен или е само тапицерия и сребърните лайсни? :D

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 03 фев 2010, 13:58

Освен,че са имитации на махагон барчетата на джията ги правят и с имитация на карбон.

Моето е такова. :D:
Стои много по хубаво от кафявото.

Джия е нивото на оборудване с най мното екстри.(поне за фокус I)
Тъй като купуваш втора употреба кола много от тях може и да не работят.А има и много хора,които са на тезата "колкото по малко екстри,толкова по малко ядове"

На кратко това ,което има Джия в повече :
-осветлението-при джия има 2 плафона в салона управлявани с димер,с по 2 лампи за четене,лампа в сенника и огледала на двата сенника,осветление в краката и багажника
-никелирани дръжки за отваряне на вратите от вътре,никелирани лайсни на багажника и на предната решетка
-трип компютър-показва моментен разход,среден разход на 100км,температура и оставащо количество бензин в резервара.
-пълен ел пакет с функции за двойно заключване,забрана за отваряне на задните врати и стъкла(т.н.р функция baby)
-предни и задни подлакътници

Общо взето това е.Имай предвид,че всеки собственик на нова кола може да си добавя или премахва разни от екстрите когато я купува.Така,че можеш в кола,която дори няма ел стъкла да намериш управление на аудиото от волана и др. такива добавени допълнително глезотийки.

Като цяло екстрите са насочени само в комфорта.Технически нищо няма разлика.Всички имат ABS,airbags,климатик.Разбира се има и изключения,но като сериино производство е това.
Двигателите нямат значение в нивото на оборудване.

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 03 фев 2010, 14:03

Ако под функционална разлика разбираш разлики в габарити, ламарини, разлика в рез.части и агрегати - не.
Разликите са в нивото на оборудване и на различните екстри като задни ел.стъкла, ел. подгреваеми огледала, плюшен салон, .... и ред други глезотийки.

SIR SLAYTON
потребител
потребител
Регистриран: 16 май 2009, 18:29
Модел на автомобила: форд фокус 1.8 tdci 100h.p.

Мнение от SIR SLAYTON » 03 фев 2010, 18:59

Според AUTOBILD двигателя 1.6 е най-здрав и безпроблемен и затова най-удачен, но това те го казват. Вземай джиа там имаш бордкомпютър. Между другото има и други екстри, включително и технически - ЕSP, тракшън контрол, ксенон.

Потребителски аватар
amdinside
потребител
потребител
Регистриран: 13 юли 2007, 22:08
Модел на автомобила: Ford Focus 1999, 1.6 16V, 74kW, 101 k.c., Zetec-S, хечбек,Trend, бензин
Контакти:

Мнение от amdinside » 03 фев 2010, 19:09

Ghia оборудването е повече свързано с комфорт и лукс на интериора.
Но има няколко функционални екстри, които си струват, но не зависят дали модела е Ghia:
- тракшън контрол (TCS, BTCS)
- електронна систама за устойчивост (ESP), която обединява ABS+TCS
- блокаж на диференциала, но не знам това дали винаги го има.
Познават се дали има TCS/ESP по един бутон със съответен символ зад скоростният лост. TSC системата често се среща при 2.0 бензин, но също и при 1.6,1.8.
Don't worry, be happy!

Потребителски аватар
antiox
потребител
потребител
Регистриран: 16 фев 2009, 13:58
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 1999 г. бензин

Мнение от antiox » 06 фев 2010, 22:05

При заключване отворените стъкла се затварят автоматично.

kito
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT

Мнение от kito » 06 фев 2010, 23:43

antiox написа:При заключване отворените стъкла се затварят автоматично.
Това не е ли допълнителна екстра само към централното, а не за GHIA само?

Потребителски аватар
michony
потребител
потребител
Регистриран: 16 юни 2008, 12:48
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCi 90hp.
Ford Mondeo IV 2.0 TDCi 140hp.

Мнение от michony » 08 фев 2010, 04:07

И аз да добавя предимството на 1.6 литровия мотор: а именно нисък данък, защото разполагаш само със 101 коня или по-точно 74 кв. от там на татък данъците скачат сериозно.
kito написа:
antiox написа:При заключване отворените стъкла се затварят автоматично.
Това не е ли допълнителна екстра само към централното, а не за GHIA само?
Това е функцията "комфорт" която се предлага към централното наистина. А иначе екстрите си зависят единствено и само от този който си е поръчал колата. При мен например няма борд компютър, оборудването ми е: въпросната имитация на махагон, хромирани дръжки, лайсни и прагове, климатик, ел стъкла и огледала, управление на касетофона от волана, алуминиеви джанти, блокировка на диференциала (много е важна сега през зимата), АБС. Но и това ми е достатъчно.

Успех с покупката колега и да не забравиш да се похвалиш като вземеш новото возило.
Изображение

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”