отопление и вентилация мондео 1999
-
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2010, 13:42
- Модел на автомобила: ford mondeo\renge rover clasik
- Status: Извън линия
отопление и вентилация мондео 1999
имам проблем с клапите за промяна на въздушния поток при мондео ТДИ1.8 1999г.
въздуха излиза само на челното стъкло независимо на къде въртиш копчето,тия клапи на ток ли работят или са механични на жила
въздуха излиза само на челното стъкло независимо на къде въртиш копчето,тия клапи на ток ли работят или са механични на жила
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Re: отопление и вентилация мондео 1999
Бензиновите модификации са с вакуумни задвижки, предполагам и дизелите са така.
-
- потребител
благодаря за информацията а имаш ли идея одкаде да почна разглобяването и по каква последователност за да не счупа някоя пластмасаby_cec написа:Бензиновите модификации са с вакуумни задвижки, предполагам и дизелите са така.

-
- потребител
Corsa 99" 1.0 12v
Ако е с вакуум , провери дали го има на разпределителя (копчето,което определя къде да духа вентилатора).
-
- потребител
добре а как се разглобява това панелче на копчетатаby_cec написа:Ако е с вакуум , провери дали го има на разпределителя (копчето,което определя къде да духа вентилатора).
-
- потребител
Corsa 99" 1.0 12v
Ще трябва да погледна как беше,забравил съм.
- ivan_don4ev
- потребител
- Регистриран: 05 апр 2009, 17:19
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v и Mondeo 1.8 tdi
Колега и аз имах същия проблем. http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 10&t=14333" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
За да бъда по конкретен ако не си разбрал от темата дето ти пратих. Отваряш конзолата дето са копчетата и ще видиш на копчето със степените(1.2.3.4) има 3-трабички, запушвашги с пръст и пускаш парното, след 5 секунди би трябвало да се смянят нормалко от средното копче, Аз така направих и се оправи, след това им наврях по една клечка за зъби и ги ових с изолирбанд за да не излизат. Фатката е да не минава въздух през 3-те трабички. Успех и дано да съм ти бил полезен.
За да бъда по конкретен ако не си разбрал от темата дето ти пратих. Отваряш конзолата дето са копчетата и ще видиш на копчето със степените(1.2.3.4) има 3-трабички, запушвашги с пръст и пускаш парното, след 5 секунди би трябвало да се смянят нормалко от средното копче, Аз така направих и се оправи, след това им наврях по една клечка за зъби и ги ових с изолирбанд за да не излизат. Фатката е да не минава въздух през 3-те трабички. Успех и дано да съм ти бил полезен.
-
- потребител
хиляди благодарности обяснението е перфектно и сега отивам да го разглобявам ,ivan_don4ev написа:Колега и аз имах същия проблем. http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 10&t=14333" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

- ivan_don4ev
- потребител
- Регистриран: 05 апр 2009, 17:19
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v и Mondeo 1.8 tdi
Оки тогава очакваме да видим какво е станало. И колега попални си профила за да се знае от каде си и другите работи.
-
- потребител
лоша работа,разглобих всичко, до двата ключа най десния и средния се чува вакума но клапите не се местат ще търся средния ключ дана е от негоivan_don4ev написа:Оки тогава очакваме да видим какво е станало. И колега попални си профила за да се знае от каде си и другите работи.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Средния е за определяне на посоката 
Него е трябвало да ровиш от самото начало
Местя темата, защото не й е тук мястото!

Него е трябвало да ровиш от самото начало

Местя темата, защото не й е тук мястото!
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Здравей колега и според мен проблема ти е в ключа за степените. Но и от двата ключа не трябва да се чува нищо, единствено като превъртиш някой от тях може за 2-3 секунди леко да се чуе докато изравни наляганията в системата. Ако се чува постоянно съскане значи някъде има пропуск и е нормално при това положение да не можеш да контролираш посоката на духне. Пак казвам, че и според мен проблема е в десният ключ понеже обикновенно се скапва той опитах се да отремонтирам един но така и не разбрах къде точно е проблема. Нов от МП беше към 60-70 лв. за втора употреба не знам, но най вероятно ще опитат да ти продадат целият панел за не по малко.
-
- потребител
- Регистриран: 13 юни 2009, 21:26
- Модел на автомобила: ford mondeo
Здравейте. И аз имам проблем със смяната на клапите . Духа ми само от пред на стъклото.Разглобих системата но до дясния и до средния ключ не ми идва вакуума. Знае ли някой от каде се захранва системата.
Поздрави КК
Поздрави КК
- jvspasov
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
- Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
- Контакти:
Отваряш капак и поглеждаш отзад зад двигателя - от него излиза едно мъркуче което отива в купето - то е единственно и е единственното което излиза от всмукателния колектор и отива в купето - ако нямаш вакум при сваляне на десния превключвател или при теб средния то тогава ти е запушена магистралата или ти е протъркано мъркучето отвън преди купето. Това мъркуче е пластмасово по това ще го познаеш. Ам още нещо то е цвят черен - всъщност прозиращо черноdjkrasi.k написа:Здравейте. И аз имам проблем със смяната на клапите . Духа ми само от пред на стъклото.Разглобих системата но до дясния и до средния ключ не ми идва вакуума. Знае ли някой от каде се захранва системата.
Поздрави КК
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
-
- потребител
- Регистриран: 13 юни 2009, 21:26
- Модел на автомобила: ford mondeo
Благодаря. Утре ще проверя
- s003010
- потребител
- Регистриран: 29 юли 2010, 14:03
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 1,8 TD 1996
Понеже и аз имам същия проблем да попитам какво е станало... макар че писаното е от преди доста време...djkrasi.k написа:Благодаря. Утре ще проверя
Помогнете - и аз нямам вакуум на двата ключа