ЕГР
-
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2010, 23:55
- Модел на автомобила: FORD
- Status: Извън линия
ЕГР
Здравейте , какво ще стане ако откача датчика на ЕГР-а , ще има ли някаква разлика.Прочетох доста теми за ЕГР във форума и много искам да го изолирам.Четох някаде че ще светне някаква CHECK ENGINE LAMP. , но май ескортите нямат такава.Благодаря ви предварително
- mury
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2007, 18:07
- Модел на автомобила: mondeo mk2 SW 2.0 16v '99
Re: ЕГР
на моето мондео като го купих му беше откачен,освен,че гъргореше като на издухана гарнитура на колектори,нямаше никакава разлика след като го закачих(е спря да гъргори)общо взето това се води евро2 и връща изгорели газове обратно за доизгаряне,някои казват,че пълни двигателя и маслото със сажди,но при мен маслото си е добре,въпреки,че карам на газ!
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
преди да се пробваш да изключваш ЕГР го демонтирай и виж да не е заял в някакво положение .. след като се увериш че стои затворен най лесно е да го изолираш като затапиш с една тънка ламаринена заглушка входа му откъм изпускателя .на Ескорт не вярвам да ти светва лампа .
- Miri4
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 20:42
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
Колега и аз искам да затапя моя ЕГР но ми казаха че на моя двигател не можело. Имаш ли информация дали може чисто механично да стане и дали ЕКУ няма да даде грешка.Alexi написа:преди да се пробваш да изключваш ЕГР го демонтирай и виж да не е заял в някакво положение .. след като се увериш че стои затворен най лесно е да го изолираш като затапиш с една тънка ламаринена заглушка входа му откъм изпускателя .на Ескорт не вярвам да ти светва лампа .
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
ако ЕГР е изцяло механичен вакумно регулиран без влизащи в него кабели просто го затапваш ,като преди това го виж дали е затворен вътре клапана . Ако е с жици пак може да се затапи но ще ти свети лампата Check Engine,без други последствия във вървеж/разход .Има начин и той да се затапи ,но не напълно а частично.
-
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2010, 23:55
- Модел на автомобила: FORD
Колеги Ескорта ми е 1.8 16в Зетек двигател, това чудо на снимката ли е ЕГР. Снощи цяла вечер търся къде се намира егр-а на форд Ескорт Зетек двигател и в този сайт от който свалих снимката пише че това е ЕГР-а. Значи днеска затапих 2-та маркуча който влизат в него. Моля ако се бъркам кажете ми , че не знам какво да правя. Благодаря ви предварително
- Прикачени файлове
-
- egr_detail.jpg
- (25.55 KБ) Свален 106 пъти
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Доколкото виждам това е ЕГР вакуум регулатора който управлява ЕГР клапана. Не си затапил това което трябва. Нека хората с ескорт да кажат къде е точно, но в него трябва да влиза тръбичка от изходящия колектор, би трябвало да го видиш при мен поне прилича на гъба.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Аз направо отрязах тръбичките, които излизат от изпускателния колектор, сплесках края на остатъците и ги херметизирах с електрожена. Също така трябва да се вземат мерки да се запуши вакумния маркуч, който отива до клапана на снимката. Всичко останало се демонтира и изхвърля.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 29 апр 2009, 19:17
- Модел на автомобила: ФОРД ЕСКОРТ 1.8ТД
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=30527" onclick="window.open(this.href);return false;