как да направим халогените да светят по силно
- FordSierra1.6L
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
- Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"
- Status: Извън линия
как да направим халогените да светят по силно
Когато взех мондеото забелязах ,че халогените не светят добре,гледах други и си мислех ,че явно е нормално....сложих ксенон и разлика не усетих освен ,че вече не светеха жълто
преди няколко дена ми писна да ги използвам само като украшение и почнах да мисля как да ги накарам да светнат....една от идеите ми беше да вградя рефлектор...оказа се трудно начинание....и вчера без да искам разбрах ,че лупите и рефлекторите от ауди (80-90 големия халоген) стават точно....рефлектора е малко по голям ,смисъл такъв задната му част е друга иначе форма размери еднакво.....с малко преправяне пасна идеално...и цокъла на крушката е същия,с една дума направо си е като у дома си
сглобих ги и сега на светло така светят ,че направо се плаша....старите рефлектори са пластмасови и бяха почернели затова не са и светели...тези са железни и дано да са по здрави....довечера ще видя какъв ще е резултата но съм сигурен ,че ще е много мноог много по добър....
Ако на някой друг не му светят което със сигурност е така ,това е решението...ако неможете да си намерите такиви халогени ще помагам и с монтажа също....
Успех на всички колеги
снимки нямам но с удоволствие бих ги щтракнал макар моите макар ,че трудно да се разбере идеята 

Ако на някой друг не му светят което със сигурност е така ,това е решението...ако неможете да си намерите такиви халогени ще помагам и с монтажа също....
Успех на всички колеги

-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2007, 16:14
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 1996, комби автомат
- Контакти:
Re: как да направим халогените да светят по силно
Няма ли начин да се пръснат с някакъв спрей старите рефлектори?
У нас обаче КАТ служи за да те преебе, а не за да оправи движението.
М. Карбовски
М. Карбовски
- FordSierra1.6L
- потребител
има възтановяват ги но според мене не си заслужава...това е доста по добър вариант...довечера ще направя снимка да се види резултата,само не се сетих да направя предварително но съм сигурен ,че резултата ще е в пъти по добър....bai_Petko написа:Няма ли начин да се пръснат с някакъв спрей старите рефлектори?
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Колега, дай инфо къде могат да се възстановят рефлекторите...FordSierra1.6L написа:има възтановяват ги но според мене не си заслужава...bai_Petko написа:Няма ли начин да се пръснат с някакъв спрей старите рефлектори?

- FordSierra1.6L
- потребител
ами преди време гледах някаде...ще се разровя да видя каде точно има....ако не се лъжа ги възтановяваха по химичен път в разни разтвори вани и т.н..може и да се бъркам разбира се ....ефекта съм го виждал 1 път и светеха доста прилично фаровете но аз лично не бих го направил....samsung_bg написа:Колега, дай инфо къде могат да се възстановят рефлекторите...FordSierra1.6L написа:има възтановяват ги но според мене не си заслужава...bai_Petko написа:Няма ли начин да се пръснат с някакъв спрей старите рефлектори?
- nautica_
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2009, 13:04
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1800 16v Zetec 115 p.s
http://www.kampaints.com/BG/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; това им е сайта , НО адреса е друг , намират се в кв. Бенковски точно преди картинг пистата едно голямо хале боядисано в сиво и синьо.
намира се в кв.Бенковски като карате по главната бул. Лазар Михайлов като подминете площадчето се пада 4-тата улица вдясно ул. Геле Китов след като завиете там карате само направо по улицата и се вижда сервиза от дясната страна боядисан в сиво и синьо.
Взимат по 20лв на рефлектор,чакам да се позатопли още малко и ще се хвана да разглобявам фаровете .......да видим какъв ще е ефекта....в друг форум пишат че са доволни от въпросната фирма и пичовете си знаят работата....
Колега FordSierra1.6L случайно да си от Люлин....доста често ти засичам красавеца из квартала?????

намира се в кв.Бенковски като карате по главната бул. Лазар Михайлов като подминете площадчето се пада 4-тата улица вдясно ул. Геле Китов след като завиете там карате само направо по улицата и се вижда сервиза от дясната страна боядисан в сиво и синьо.
Взимат по 20лв на рефлектор,чакам да се позатопли още малко и ще се хвана да разглобявам фаровете .......да видим какъв ще е ефекта....в друг форум пишат че са доволни от въпросната фирма и пичовете си знаят работата....

Колега FordSierra1.6L случайно да си от Люлин....доста често ти засичам красавеца из квартала?????
- FordSierra1.6L
- потребител
Да,от Люлин съм
чак красавец,най-нормално мондео си е нищо интересно
ами аз съм замислил по натам да си намеря лупи и да ги вграждам на късите да видя какъв ще е ефекта...не ми се занимава да ги карам да ми "освежават" рефлекторите.... с лупите мисля ще постигна добър резултат....само обмислям сега от каква кола да са лупите....трябва да разгледам кои как светят и да взема най-доброто за нормални пари....

ами аз съм замислил по натам да си намеря лупи и да ги вграждам на късите да видя какъв ще е ефекта...не ми се занимава да ги карам да ми "освежават" рефлекторите.... с лупите мисля ще постигна добър резултат....само обмислям сега от каква кола да са лупите....трябва да разгледам кои как светят и да взема най-доброто за нормални пари....
- nautica_
- потребител
Само информативно,щом си се запътил към вариянта с лупи,да ти кажа че има значение на какво разстояние ще е лупата от рефлектора......от това зависи фокуса на петното светлина което дава фара........и все пак ако рефлектора ти не отразява пълноценно светлината от крушката .....каквито и лупи да сложиш пак няма да имаш хубави фарове.Моето мнение е първо преникелиране на рефлектора.
А щом си от квартала,евентуално си учил в 96-то СОУ?????

- FordSierra1.6L
- потребител
ами то лупата си върви направо с рефлектора...аз няма да ползвам моя,то няма и как да стане....това е ясно ,че има значение колко е далече лупата от рефлектора но хората са си го изчислили и не мисля да го преправям....nautica_ написа:Само информативно,щом си се запътил към вариянта с лупи,да ти кажа че има значение на какво разстояние ще е лупата от рефлектора......от това зависи фокуса на петното светлина което дава фара........и все пак ако рефлектора ти не отразява пълноценно светлината от крушката .....каквито и лупи да сложиш пак няма да имаш хубави фарове.Моето мнение е първо преникелиране на рефлектора.![]()
ами да от 1-8 клас в 96то

- nautica_
- потребител
аз си мислех,че искаш да си ползваш твойте рефлектори... 

- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Това с лупите и аз съм си го мислел, ама излиза проблема със стъклото. По принцип като има лупа трябва стъклото да е гладко, а на Мондеото е релефно. Не се знае какъв ще е ефекта.
- FordSierra1.6L
- потребител
има доста майсторчета които ти правят ново стъкло било за фар или за стоп...махаш старото и ти правят ново прозрачно и си става като фабрично ....така проблема с релефното стъкло го игнорираме на моментаmomo76 написа:Това с лупите и аз съм си го мислел, ама излиза проблема със стъклото. По принцип като има лупа трябва стъклото да е гладко, а на Мондеото е релефно. Не се знае какъв ще е ефекта.

- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Специално за фаровете има вече и варианти, които се продават в нета.....Различни са и изглеждат добре, мисля че са с лупи и ЛЕД дневни светлини, но незнам дали са ел. регулеруеми като оригиналните, пък и цената мисля все още е космическа!
Ето линкове: http://www.essexracing.com/product_info ... b4f95de88a" onclick="window.open(this.href);return false;"
http://translate.google.bg/translate?hl ... 862&anno=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето линкове: http://www.essexracing.com/product_info ... b4f95de88a" onclick="window.open(this.href);return false;"
http://translate.google.bg/translate?hl ... 862&anno=2" onclick="window.open(this.href);return false;
- jvspasov
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
- Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
- Контакти:
Ето ти ги и в бг -> http://www.pitlane-bg.com/category/1490/mondeo-mk2.html" onclick="window.open(this.href);return false;didon80 написа:Специално за фаровете има вече и варианти, които се продават в нета.....Различни са и изглеждат добре, мисля че са с лупи и ЛЕД дневни светлини, но незнам дали са ел. регулеруеми като оригиналните, пък и цената мисля все още е космическа!
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!