Стрелка на температурата на водата в крайно дясно положение
-
- потребител
- Регистриран: 01 апр 2009, 17:54
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec 16v 1996
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Стрелка на температурата на водата в крайно дясно положение
Оказа се,че наистина не е този датчик. Датчика е същият,като този който е показал madboy и е поставен на такова място,че никога не можеш да предположиш,че там може да има датчик. За тези,които за напред ще се сблъскват с същият проблем: датчика се намира под този датчик който съм показал. Точно там в блока на двигателя влизат две водни съединения и датчика е поставен под водните съединения но не се вижда.Трябва да се действа с напипване.При мен ситуацията беше още по лоша,защото горната част на въпросният датчик беше изпаднала заедно с буксата и беше дала на маса. И поради тази причина даже и с напипване не може да се разбере,че там има датчик. А този датчик,който съм показал е за компютъра и включва перката на радиатора а може би и не е само за перката. Сега обаче датчика който ми дадоха мисля че не показва вярно.Вчера забелязах,че стрелката е доста близо до червената граница а перката на радиатора не се включва. Мисля че ще трябва пак да го сменям. Благодаря на всички които помогнаха и най-вече на madboy за това че ме насочи да търся и за друг датчик.
- aniaeg
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2009, 11:26
- Модел на автомобила: volvo v40
може би не е с точните параметри,за да не показва вярно.преди да сложиш новия датчик,сравни ли числата със стария?
Бъди себе си,има достатъчно други
-
- потребител
- Регистриран: 01 апр 2009, 17:54
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec 16v 1996
- Контакти:
Нямаше никакви числа или букви.Доколкото знам са на цветове,но оцветената пластмаса която служи и за изолация между изхода на датчика и масата се е начупила и просто липсваше,когато го свалих. Няма и как да помоля някой да види на същият модел,защото датчика не се вижда.Но някой ако знае нека да каже какъв цвят е датчика за Фиеста 1.25 Zetec 16V.