Отиде ми динамиката...
- snaiperisto
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
- Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3
- Status: Извън линия
Отиде ми динамиката...
...в моя случай вариантите са два : 1. 14ки джанти и кола куршум. 2: 15ки с широки и високи гуми: кола като драгстер , аз гъзар и кола мъртвец.
Е са съм гъзар , до колкото може да си такъв с Мондео комби...ха ха..
Някъде четох нещо от рода на : ще се промени ли нещо ако мина от 14 на 15 цола...е аз и тогава го казах...и сега : ще се промени всичко .
Е са съм гъзар , до колкото може да си такъв с Мондео комби...ха ха..
Някъде четох нещо от рода на : ще се промени ли нещо ако мина от 14 на 15 цола...е аз и тогава го казах...и сега : ще се промени всичко .
- snaiperisto
- потребител
Паци написа:При мен от 13/70/185 на 15/50/195 не се променя нищо освен стабилноста в + и комфорта в -
Дай твоите размери.
Твоята е бензинова , дизела е умрел на ниски обороти...е , в 2000 оборота като изсъска турбото е добре ама до тогава е гола вода.
Старите бяха 14ки , 175 на 60 , тия са 15цола 205 на 60 (или на 65 ) , и джантите са широки , и борда им е голям , на косъм минават от задните вежди. Тия джанти си ги карах на Ауди 100 , там си беха БАШ , ама онова беше злобен 5ак и не правеше разлика дали е празно-пълно или тегли още едно...ама на тоя дизел...снощи го карах за сефте с тия джанти и е бая тромаво...абе като го гледам Фордо направо се страхувам...ама изглежда добре и е бая висок.
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
При бензиново мондео и то двата литра,му дават 205/55/15 (аз съм с такива)snaiperisto написа:......Старите бяха 14ки , 175 на 60 , тия са 15цола 205 на 60 (или на 65 ) , и джантите са широки , и борда им е голям , на косъм минават от задните вежди.........
Тежички са за твоето според мен,а и километража ти лъже сигурно.
Аз следващият път ще си взема сигурно 195/65/15 или 195/60/15
За нашите дупчести пътища,това е според мен компромиса,защото с горните при по-голяма дупка се криви джантата,да....

- snaiperisto
- потребител
- paintman
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 17:42
- Модел на автомобила: Ford SieRRa 2.0i 113hp 89g
Ford Focus 1.8tdci 115 02g
Ford Fiesta 1.25i 82hp 11g
Ford Focus 1.6Tdci 90hp 09g
Ford Focus 1.0 125hp 18g - Местоположение: София
то маи по книжка сиерите са с 195/65 HR15(това за беизин) такаче не трябва дори малко да имаш забавяне .Overclock написа:Аз съм с 195/50/15 и няма почти никаква разлика в ускорението.А и колата се държи много по-добре на пътя.Кофти е само че Сиерата е без хидравлика и като въртя на място тренирам за бицепс и трицепс
- Паци
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2006, 18:49
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 16V Zetec S 90Hp
Ти изобщо рагледа ли картинката или се хвана вsnaiperisto написа:Паци , хубаво си турил тая таблица ама какво е това 1.8D TCI ?
?snaiperisto написа:ама какво е това 1.8D TCI ?
1.8D
1.8TD
1.8TDI
1.8TDCI
т.е. всички дизели
Имаме и други Мондеота дизелаци във форума а нека ако имат книжки да видят какво ви дават за размер гуми, щото на картинката ако си обърнал внимание имаш 11км/ч отклонение обаче май сега ти е вярното показание т.е. преди със 70 по километраж всъщност си бил със 80.
- snaiperisto
- потребител
- Паци
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2006, 18:49
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 16V Zetec S 90Hp
А такъФ
Ми що питаш тогава като знаеш отговора или не те интересуват отговорите. Всъщност ти не питаше ами просто за инфо пусна темата.
Лаф моабет да става.
Вземи си направи един ICQ номер и почвай да чатиш, форума не е IRC.
Всъщност това кафене на моменти много ме обърква
Тази ти тема малко да я беше обмислил и в "ходова част" там щеше да е полезна щото имам вече SMS (ЛС) кой е сайта с калкулатора за гуми.
Мисля, че го има в полезни връзки но почнах да пиша и не ми се ходи там да видя та ето го :
http://www.avtogumi.com/

Ми що питаш тогава като знаеш отговора или не те интересуват отговорите. Всъщност ти не питаше ами просто за инфо пусна темата.
Лаф моабет да става.

Всъщност това кафене на моменти много ме обърква

Тази ти тема малко да я беше обмислил и в "ходова част" там щеше да е полезна щото имам вече SMS (ЛС) кой е сайта с калкулатора за гуми.
Мисля, че го има в полезни връзки но почнах да пиша и не ми се ходи там да видя та ето го :
- snaiperisto
- потребител
Аре стига бе , ти все едно си ми критик ... само ме ръчкаш... ХОДОВА ЧАСТ ? Какво общо има с ДИНАМИКАТА? Това че говориме за гуми , а те се търкалят по земята ??? По тая логика да го бях пуснал в ДВИГАТЕЛИ...а ?Паци написа:А такъФ![]()
Лаф моабет да става.
![]()
Всъщност това кафене на моменти много ме обърква![]()
Нема да си праим ICQ nomer....