Масло за двигателя

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
elionuk
потребител
потребител
Регистриран: 17 фев 2010, 12:31
Модел на автомобила: Fiesta 1.3 '99
Контакти:
Status: Извън линия

Re: масло за двигателя

Мнение от elionuk » 27 юли 2010, 11:53

Ок. От всички мнения, които докато прочета ми се зави свят, горе долу разбрах нещо за маслото. :-B: Ясно ми е какво масло да сипя на моята Фифи, но само като номер - 5W30. Кажете ми обаче каква марка да си купя? Искам да изчистя и двигателя, но не разбрах много и за почистващите малса. :-?: Гледах по разни сайтове, но направо лошо ми стана, като сметнах колко ще ми излезе всичко това. :-SS:
O' kolko si proS...

Потребителски аватар
baro
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.

Мнение от baro » 27 юли 2010, 13:17

Здравейте колеги днес смених маслото с Ford Formula F 5w30 от дадения по горе линк .Хората са коректни нямаха 5 л туба и ми пратиха 5 х 1 л за същата цена ,не знам до каква степен е оригинално ,но определено ми хареса работата на двигателя стана по бешумен и работи по-равномерно ще видим само дали ще го гори че тогава лошо :roll:.
elionuk написа:Ок. От всички мнения, които докато прочета ми се зави свят, горе долу разбрах нещо за маслото. :-B: Ясно ми е какво масло да сипя на моята Фифи, но само като номер - 5W30. Кажете ми обаче каква марка да си купя? Искам да изчистя и двигателя, но не разбрах много и за почистващите малса. :-?: Гледах по разни сайтове, но направо лошо ми стана, като сметнах колко ще ми излезе всичко това. :-SS:
Няма смисъл да слагаш разни почистващи работи сменяй по често маслото и ще се самоучисти.Не знам твоята Фиеста с какъв блок и глава е ако е от чугун винаги ще си стои черна ,но ако е от алумин трябва да е чиста ако двигателя ти работи добре.Ако цапа бързо маслото значи нещо не е съвсем както трябва .

Потребителски аватар
tqnko
потребител
потребител
Регистриран: 13 окт 2009, 18:32
Модел на автомобила: Ford fiesta mk3 1.1 с АГУ, 4/5 врати, много бЕга.
Контакти:

Мнение от tqnko » 27 юли 2010, 15:15

При мен двигателя много бързо се цапа и гори масло. На 100км може би около 200мл. :| Купувам от евино масло МБ9 някви такива щуротий излиза литъра около 3 кинта. Ако сменя изцяло маслото със същото дали ще има ефект ?
Закона на живота гласи: Яж боб, карай форд, живей горд!
Изображение
http://prikachi.com/users/tqnko/13D.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; Моята красавица...
Приемам бартери за ел. стъкла на фиеста мк3 4/5 врати!

Потребителски аватар
baro
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.

Мнение от baro » 27 юли 2010, 18:51

tqnko написа:При мен двигателя много бързо се цапа и гори масло. На 100км може би около 200мл. :| Купувам от евино масло МБ9 някви такива щуротий излиза литъра около 3 кинта. Ако сменя изцяло маслото със същото дали ще има ефект ?
Здравей твоята понагорява доста масло тя си е за ремонт .Предната ми фиеста беше такава 1.1 и много масло ми гореше и така я продадох после човека си я направи сегменти гумички и така сега е добре.И от там ти идва и цапането на маслото.

vvasilev
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.

Мнение от vvasilev » 27 юли 2010, 21:28

elionuk написа:Ок. От всички мнения, които докато прочета ми се зави свят, горе долу разбрах нещо за маслото. :-B: Ясно ми е какво масло да сипя на моята Фифи, но само като номер - 5W30. Кажете ми обаче каква марка да си купя? Искам да изчистя и двигателя, но не разбрах много и за почистващите малса. :-?: Гледах по разни сайтове, но направо лошо ми стана, като сметнах колко ще ми излезе всичко това. :-SS:
Ако искаш да си спокойна го купи от МП. Няма нужда от промивни масла и други такива. Марката не е от чак такова значение. Важното е да е истинско масло, а не ментак. Ако трябва дай 20 лева повече ама с и вземи от МП. Като гледам държиш на автомобила си. Обслужвай си го с качествени консумативи ако искаш да ти работи добре и да се кефиш на перформънс. За филтри ти препоръчвам МАNN или оригиналните в МП, a за масла Мобил и Репсол. Вносител на Мобил е Омникар, а на Репсол - Корида. Намери сайтовете им и виж къде ги продават в твоя град или направо върви в МП.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 28 юли 2010, 00:39

Ако този мотор 1.3 е този за който си мисля а най-вероятно е така, е конструиран през 1959г и съвсем спокойно си работи със обикновено минерално масло 15W40 и няма никакъв смисъл да му наливаш синтетика. И най-евтината съвременна минералка е на светлинни години пред маслата през 60те.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
led_zep
потребител
потребител
Регистриран: 10 дек 2009, 12:56
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1; 1995г.

Мнение от led_zep » 28 юли 2010, 09:58

HACKO написа: Ако този мотор 1.3 е този за който си мисля а най-вероятно е така, е конструиран през 1959г и съвсем спокойно си работи със обикновено минерално масло 15W40 и няма никакъв смисъл да му наливаш синтетика. И най-евтината съвременна минералка е на светлинни години пред маслата през 60те.

HCS ?
Относителност: Три косъма за една глава са малко, но за едно супа са много.

Потребителски аватар
elionuk
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от elionuk » 28 юли 2010, 11:03

vvasilev написа: Ако искаш да си спокойна го купи от МП. Няма нужда от промивни масла и други такива. Марката не е от чак такова значение. Важното е да е истинско масло, а не ментак. Ако трябва дай 20 лева повече ама с и вземи от МП. Като гледам държиш на автомобила си. Обслужвай си го с качествени консумативи ако искаш да ти работи добре и да се кефиш на перформънс. За филтри ти препоръчвам МАNN или оригиналните в МП, a за масла Мобил и Репсол. Вносител на Мобил е Омникар, а на Репсол - Корида. Намери сайтовете им и виж къде ги продават в твоя град или направо върви в МП.

Благодаря за съвета! _friends_ Вчера си взех фордовско от един магазин. Един приятел каза, че си купува оттам и били истински. http://www.olejshop.net/images/FORD_FOR ... W40_5l.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; Днес я оставих в сервиз, там ще й сменят филтри и ще я поогледат, ако има нужда от нещо. :lol:
HACKO написа: Ако този мотор 1.3 е този за който си мисля а най-вероятно е така, е конструиран през 1959г и съвсем спокойно си работи със обикновено минерално масло 15W40 и няма никакъв смисъл да му наливаш синтетика. И най-евтината съвременна минералка е на светлинни години пред маслата през 60те.
Мерси, но минерално не бих си сложила. А и след като е карана със синтетика, не е много препоръчително да се минава на минерално. *0029* Така съм чела поне.
O' kolko si proS...

Потребителски аватар
elionuk
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от elionuk » 28 юли 2010, 13:07

vvasilev написа: ...За филтри ти препоръчвам МАNN или оригиналните в МП...
Забравих да кажа, че точно такъв си купих - MANN. :D:
O' kolko si proS...

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 28 юли 2010, 14:43

led_zep написа:

HCS ?
OHV/HCS/ENDURA-E е един и същ д-л с минимални промени основно в запалителната система и храненето с цел подобряване на екологическите показатели.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

vvasilev
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.

Мнение от vvasilev » 28 юли 2010, 20:54

elionuk написа:
vvasilev написа: ...За филтри ти препоръчвам МАNN или оригиналните в МП...
Забравих да кажа, че точно такъв си купих - MANN. :D:
Сега ще се радваш на оптимална работа на твоят автомобил. Ако те интересуват други неща питай. Ако мотора е запазен и не е на ненормални км. бяга добре и гори като гламав:)
Успех.

Потребителски аватар
elionuk
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от elionuk » 29 юли 2010, 00:16

vvasilev написа:Сега ще се радваш на оптимална работа на твоят автомобил. Ако те интересуват други неща питай. Ако мотора е запазен и не е на ненормални км. бяга добре и гори като гламав:)
Успех.
Взех я и я поразходих малко тази вечер. Определено има разлика, но мисля, че като тръгна за морето в събота, ще го усетя повече. *00143* :D:
O' kolko si proS...

riskue
потребител
потребител
Регистриран: 23 авг 2008, 22:07
Модел на автомобила: ford mondeo hatchbek 2.0i ghia 1999g.

Мнение от riskue » 29 юли 2010, 09:17

Добър ден на всички!
Вчера си купих масло точно за Форд-зетек мотор от Аутохит-Русе. Цена 62лв. 5л., марка "GRANVILLE" http://www.granville-oilchem.co.uk/" onclick="window.open(this.href);return false;. Желая успех на експериментаторите, като мен.

Потребителски аватар
tropper
потребител
потребител
Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
Контакти:

Мнение от tropper » 29 юли 2010, 12:44

riskue написа:... марка "GRANVILLE" .... Желая успех на експериментаторите, като мен.
Колега очакваме да споделяш наблюдения върху работата на двигателя - появяване шумове или изчезване на такива, разлика в мощността и разхода, "горене" на маслото, както и състоянието му към края на пробега - дали е мръсно/чисто и т.н. _friends_
късото съединение прави силата
LPG: Изображение / 1.07 заради гумите :)

Потребителски аватар
eodor
потребител
потребител
Регистриран: 31 дек 2007, 09:38
Модел на автомобила: Mк3 2.2 -228hp
493Nm
Контакти:

Мнение от eodor » 31 юли 2010, 23:43

riskue написа:Добър ден на всички!
Вчера си купих масло точно за Форд-зетек мотор от Аутохит-Русе. Цена 62лв. 5л., марка "GRANVILLE" http://www.granville-oilchem.co.uk/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;. Желая успех на експериментаторите, като мен.
Градски за експеримента ли го сложи само ? На тая цена има Кастрол ,Мотул , Лики Моли , Yacco .... с разлика 2- 3 лв за 5 л туба .

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Мнение от essex » 23 авг 2010, 22:43

Колеги някой да е ползвал yacco защото мисля да сменя bp visco, не съм доволен :evil: та ползвам bp visco 3000 10w40 а имам идея за yacco vx 300 sae 10w40.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Потребителски аватар
eodor
потребител
потребител
Регистриран: 31 дек 2007, 09:38
Модел на автомобила: Mк3 2.2 -228hp
493Nm
Контакти:

Мнение от eodor » 23 авг 2010, 23:26

essex написа:Колеги някой да е ползвал yacco защото мисля да сменя bp visco, не съм доволен :evil: та ползвам bp visco 3000 10w40 а имам идея за yacco vx 300 sae 10w40.
Ами по принцип имам добри отзиви от познати , какво му имаше на BP то че не си доволен ?

Потребителски аватар
dimkar
потребител
потребител
Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
Модел на автомобила: Nissan

Мнение от dimkar » 24 авг 2010, 00:36

Аз само такова ползвам, но пълна синтетика 5W40. За мен това е най-доброто на българския пазар.

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

масло за двигателя

Мнение от essex » 24 авг 2010, 00:43

На 7000 км е, и си губи свойствата, двигателя е шумен и сутрин като паля се чуват хидравличните повдигачи! Освен това мой познат го сипваше на 2-си коли и той още преди година и половина ми каза че само в началото е доволен но после става шумен и по спънат двигателя, в общи линий същото като при мен но преди мен. Та същият мой познат реши да сипе Yacco и вече 1000 км двигателя мърка, няма тропания, по подвижен е ,но е рано да се разбере дали го лапа. След като покарах колата му го попитах дали не е правил основен ремонт на двигателя че така добре работи :D: не преовеличавам и се надявам да не си губи така бързо свойствата тъй и така до 1 месец ще се сменят доста неща и ще се правят та и маслото да сменя :evil:
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Потребителски аватар
dimkar
потребител
потребител
Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
Модел на автомобила: Nissan

Мнение от dimkar » 24 авг 2010, 02:24

Не си губи свойствата. Аз сменям на 15к и няма никакви проблеми. Говоря за това масло Yacco VX600 5W40 - синтетика, Longlife.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”