Оборотомер ... дизелов.
- snaiperisto
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
- Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3
- Status: Извън линия
Оборотомер ... дизелов.
От време на време ми пада стрелката на оборотомера...и след малко се оправя...ако някой има идея , да я сподели...тенкю
- paintman
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 17:42
- Модел на автомобила: Ford SieRRa 2.0i 113hp 89g
Ford Focus 1.8tdci 115 02g
Ford Fiesta 1.25i 82hp 11g
Ford Focus 1.6Tdci 90hp 09g
Ford Focus 1.0 125hp 18g - Местоположение: София
Re: Оборотомер ... дизелов.
погледни отдоло на генератора дане е хлабава жичката на оборотомераsnaiperisto написа:От време на време ми пада стрелката на оборотомера...и след малко се оправя...ако някой има идея , да я сподели...тенкю

-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Много теми за оборотомера взеха да стават, http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=3877" onclick="window.open(this.href);return false;
тази май е достатъчна!
тази май е достатъчна!
Небойте се роби Спартак е с вас!
- snaiperisto
- потребител
Да , тая не знаех че я има , а е баш за мене.aaleks написа:Много теми за оборотомера взеха да стават, http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=3877" onclick="window.open(this.href);return false;
тази май е достатъчна!
- snaiperisto
- потребител
-
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2005, 16:01
- Модел на автомобила: Ford FOCUS 1.8 TDCi 115ps
И при мен е така. Мина ли през локва на по-ниски обороти и стрелката пада. Ремъка изсвирва после, но не защото е хлабав или износен, а заради пиковото натоварване в момента на заработването отново на алтернатора. Падналата стрелке е показател за незареждащ алтернатор. Чудното е само, че лампата за зареждане нереагира??? С две думио - нещо се мокри и изважда от строя за момент алтернатора, но явно не е фатално защото ми се е случвало много пъти за щастие без поражения.
- snaiperisto
- потребител
Да бе ...верно...и на мен ми направи впечетление че не МИЖИ лампата...ясно това е проблема...НЕМА ДА СЕ РЕМОНТИРАМЕ.Jinxy написа:И при мен е така. Мина ли през локва на по-ниски обороти и стрелката пада. Ремъка изсвирва после, но не защото е хлабав или износен, а заради пиковото натоварване в момента на заработването отново на алтернатора. Падналата стрелке е показател за незареждащ алтернатор. Чудното е само, че лампата за зареждане нереагира??? С две думио - нещо се мокри и изважда от строя за момент алтернатора, но явно не е фатално защото ми се е случвало много пъти за щастие без поражения.
...дрън-дрън...мноо важно...
- methodboy
- потребител
- Регистриран: 13 юни 2006, 00:22
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
- Контакти:
Искам да питам някои разглобявал ли е алтернатора понеже имам същия проблем, само дето карах в порой и след няколко дни започна да ми прави същите магарии но не се оправя. Сега над 1700 оборота пада стрелката и спира да зарежда акумулатора. Сменях четки като си мислех че е от това, а и релерегулатора е здрав.