ford focus tddi мига лампата за подгрев на свещи
-
- потребител
- Регистриран: 05 юли 2010, 20:00
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDdi
- Status: Извън линия
ford focus tddi мига лампата за подгрев на свещи
колеги както си пътувах към морето и колата започна да предърпва на моменти и в един момент светна лампата за подгряване на свещите и изгуби мощност. изгасих я пак запалих и си работеше нормално продължих и като предърпа пак светва и си менеше оборотите до2000. закачиха я и изписа 3 или 4 грешки и срещу тях пишеше неразчетен или нешто такова. изтриха ги и засега няма проблем какво може да е
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: ford focus tddi мига лампата за подгрев на свещи
Педала на газта. Има няколко теми тук по въпроса, но винаги проблема е именно в педала.
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
или заминаващи дюзи, което ми се струва по вероятната причина...също има не малко теми...за съжаление 

-
- потребител
и аз се замислих за тези неща но колата върви двигателя работи равномерно няма симптоми за дюзи а и колата не е TDCI a TDdi но не е гаранция за дюзите . Днес както си карах пак започна да работи на празен ход на 1200 оборота и като изгасих и запалих отново се оправи. направи го 2 път и я закарах да я закачат но нямаше никакви грешки. Човека каза че може да е управляващия блок на помпата. Мисля си за педала но не ми го прави постоянно а от време на време.Минах 300 км и без проблем а днес 10 и ми го направи 2 пъти. Провериха ми стойностите на педала и се променяха стойностите нямаше прекъсвания
Последна промяна от sparky_ на 16 авг 2010, 15:00, променено общо 1 път.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
този мотор не страда от дюзи ,те не са толкова прецизни като на комън рейла
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
да след това видях че е TDDi ...те пък страдат от помпи...дюзи, помпи... все тая сумата е стабилна, дано е нещо по друго...
-
- потребител
надявам се да е педал или някой датчик
-
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2010, 13:21
- Модел на автомобила: FOCUS 1.8 TDDi hatchback
Проблема най-вероятно е в педала на газта. Най-лесно е да си купиш но според мен е много скъп - 200 лв. В Мото Пфое може да ти поискат 250 - 300 лв. НЕ Е НОРМАЛНО ЗА НЕЩО, КОЕТО НЕ СТРУВА 5 лв. ДА ТИ ИСКАТ 200 или 300 лв. За да демонтираш педала ти е необходимо тръбно ключе 10 и най - добре "пружинна" отвертка. Трябва да откачиш куплунга и да развиеш три гайки. Двете гайки от вътрешната страна се развиват трудно , защото мястото е кофти. Педала вече е в ръцете ти. След като извадиш пластмасовия чоп по средата, двете пружини и две малки бели пластмасови втулки ще стигнеш до т. нар. "черна кутия". От едната и страна има тясно каналче и точно там можеш да прорежеш примерно с макетен нож но внимателно все пак. След като отвориш кутията ще се увериш, че не струва и 5 лв. Ще видиш шест на бр. пистички по които се плъзгат контактните пластини в следствие на подаването на газ от твоя страна. Купи си контактен спрей(за потенциометри) и започвай да чистиш смело. Фъскай вътре и внимателно раздвижвай чрез пластмасовото рамо контактните пластини - все едно, че подаваш газ. Като прецениш, че си го почистил трябва да пристъпиш към подсушаване. Ако го оставиш да съхне само ще трябва да чакаш доста. Най-добре е да го изсушиш с компресор. След това вземаш изрязаното капаче и го залепяш примерно с BODY 920. Може да направиш проба и без да сглобяваш педала. Вече си сглобил педала. Гайката горе , вътре и в дясно може и да не я завиваш
Смятам, че ще си доволен от профилактиката , автомобила ще го усетиш по друг начин и бъди сигурен, че много от т. нар. майстори се опитват да будалкат с грешки, с чистенето им,с датчици, сензори и т. н. Може да съм бил полезен и на други : )))

-
- потребител
благодаря колега това ще ми е много от полза. Засега не ми създава проблеми градско ще имам малко път извънградско и ще видя как се държи. Забелязах че когато придърпваше и ми светваше лампата беше около 1400 2400 оборота. Според мен това са едни от най - използваните обороти в града. Можеби като минава през пластинките и да подава грешна информация и да се шашка компа. Иначе няма нещо което да не се оправя с пари.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
тия писти са няколко на брой по следната причина - когато подаваш газ съпротивлението на някои се вдига ,на други пада - вижда се добре на диагностика ,така е направено да има обратна връзка към компа за сравнение и винаги да знае с точност колко си натиснал педала- това е много важно и за това са го измислили така .. ако разликата в промяната на съпротивлението едно спрямо друго е извън някакви зададени граници (поради износване или зацапване на някоя от пистите ,лош контакт наранени кабели и други)се генерира грешка и колата влиза в сервизен режим .. механизма на педала подлежи на ремонт само ако е зацапан( рядко се зацапва тъй като е капсулован) ,ако има износване на пистите трябва да се замени .
-
- потребител
утре смятам да го отворя и да проверя състоянието му, но не знам с какво да го запечатам после
-
- потребител
Колеги пак се появи това предърпване след около 1000 км без проблем. получи се след като натиснах рязко спирачки и ABS се задейства и след това придърпваше. Но спря пак и някой път пак придърпа при около 2100 об.
- autobg
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2009, 19:45
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2002 с летни жанки
mihailtodorov написа:az imam sashtia problem vse oshte ne sam smenil pedala na gasta poneje mi iskat 305 evro za negoizvinqvam se 4e pisha na maimunica ,no nqmam kirilica
kakva e veroqtnosta da e neshto drugo a ne pedala na gasta
p.s. simptomite sa sashtite kato na kolegata
Колега и аз също гризнах дървото със същите симптоми: лампата мига, колата работи на 1200 оборота, при натиск на педала- никаква реакция. 260 лева по-късно (не ми се иска да го ремонтирам, щото е *педал за газта*) и един час на студа (и сам можеш да го смениш), колата пак върви и не я мисля.
А тези, дето ти искат 300 евра им кажи да си гледат работата в e-bay със сигурност има продавачи, които ще ти го доставят на нормална цена, ако не --- помоли някой роднина в България. Пак цената ще дойде /2
-
- потребител
- Регистриран: 23 яну 2011, 15:46
- Модел на автомобила: ford focus 2000 1.8 tdi
-
- потребител
Здравейте колеги грешката която ми показва е "Po167" апаратът с които е правена диагностиката е босч (ако има някакво значение) някой знае ли какво оначава тази грешка ?! 

- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Някоя от сондите по кюнеца е заминала или кофти връзка към нея.
-
- потребител
възможно ли е от това да ми предърпва и да ми минава в авариен режим колата ? 

-
- потребител
тдци ли ти е двигателя
-
- потребител
- Регистриран: 04 сеп 2011, 00:59
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 TDCI 130
Колеги, моля да ми препоръчате читав сервиз в София. Имам същия проблем с мигащата лампичка и прекъсването. Чух се с МП, нямат наличен педал на газта, за 10 дни ще дойде - 280лв. + труда...
Ще съм благодарен, ако ми дадете инфо за подходящ сервиз. Колата e Mondeo TDCI...
Ще съм благодарен, ако ми дадете инфо за подходящ сервиз. Колата e Mondeo TDCI...
-
- потребител
- Регистриран: 02 сеп 2009, 21:58
- Модел на автомобила: ford focus
ЗДРАВЙ ТЕ И АЗ ИМАМ СИЩИЯ ПРОБЛЕМ С КОЛАТА ФОРД ФОКУС ТДЦИ.ПРЕДИ ГО ПРАВЕШЕ КАТО КАРАМ СИС 120 КМ А ДНЕСКА ОСТАНОВИХ ЧЕ КОГАТО НЕ ПОДАВАМ ГАЗ НА КОЛАТА ПОЧВА ДА ИЗГАСЯ НА МЯСТО НЯМА ПРОБЛЕМ РАБОТИ И В ДВИЖЕНИЕ СЪЩО НО ПОНЯКОГА ОТКАЧАМ.МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ЕДИН МАЙСТОР МИ ВИКА ЧЕ Е ОТ СОНДАТА НА ГОРИВОТО.ИНАЧЕ КОЛАТА СИ ВИРВИ ЗАКАЧАХМЕ Я НА КОМПЮТЪР ПОКАЗВА ЧЕ ИМА ВИЗДУХ В ПОПАТА И В ДЮЗИТЕ НО ПЪК КОЛАТА СИ ВЪРВИ И НЯМА ПРОБЖЛЕМИ ВСЕ ЕДНО НЕ ДОСТИГА ГОРИВО ДО КАДЕТО ТРЯБВА.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО