Осветление за Форд Фокус
- ValkataFF
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2010, 21:12
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.8 tdci 115hp
- Status: Извън линия
Осветление за Форд Фокус
Имам въпрос, наскоро си купих Форд Фокус 1.8 TDCI 2001 и като карам на къси светлини нищо не свети по таблото а като съм на дълги свети .Може би е характерно за този модел незнам ,някои да ми кажи със сигурност .И как се включва светлината при мъгла която е на бронята долу в ляво.Благодаря предварително.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Осветление за Форд Фокус
Колега, това е Форд все пак, макар и Фокус! Няма индикация за габарити или къси светлини, само като си на дълги светва синя индикация над километража и оборотомера. А задната светлина против мъгла се пускат като издърпаш ключа за фаровете към теб - първия път е за предните фарове (ако имаш) а втория път е за задните. Успех с разучаването!
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
как да нямаDoin написа:Няма индикация за габарити или къси светлини
цялото табло свети в зелено,малко ли е това?
- Sim3
- потребител
- Регистриран: 16 юни 2007, 22:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,8 TDdi '99
- Контакти:
Въпросът може би иска уточнение. Т.е. човека се интересува - трябва ли да свети някъква индикация на къси на таблото - не както казва колегата в първия отговор иначе при къси свети само зелената подсветка на таблото както е написано във втория отговор. При дълги свети в средата на таблото индикация в синьо...
- Doin
- потребител
Наистина важно уточнение....
Макар, че денем въобще не личи има ли подсветка арматурното табло или не. И както е задължително карането на фарове, както фокуса ми няма инсталацията за дневни светлини, както няма отделна индикация за габаритите и късите светлини съм станал параноик да гледам положението на ключа. Дори мислех дали да не взема ток от подсветката и да я вържа на някой от другите (по-маловажни) индикатори, за АВС-а например. Но може би като се стопли времето...на лято!
Макар, че денем въобще не личи има ли подсветка арматурното табло или не. И както е задължително карането на фарове, както фокуса ми няма инсталацията за дневни светлини, както няма отделна индикация за габаритите и късите светлини съм станал параноик да гледам положението на ключа. Дори мислех дали да не взема ток от подсветката и да я вържа на някой от другите (по-маловажни) индикатори, за АВС-а например. Но може би като се стопли времето...на лято!
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Защо,какъв е проблема?
Ако забравиш фаровете и излезеш пищи зумера в мига ,в който отвориш вратата.Моя е доста дразнещ,дори стряскащ и едва ли бих го подминал.
Ако забравиш фаровете и излезеш пищи зумера в мига ,в който отвориш вратата.Моя е доста дразнещ,дори стряскащ и едва ли бих го подминал.
- Doin
- потребител
Проблема не е в забравените светлини на слизане, а в незапалените светлини при потегляне. На два пъти вече полицайчетата сутрин ме подсещат ( крият се на 50-на метра от вкъщи в храсталака) Първия път минах с намопняне, но за втория почерпих. И все го гледам пустия му ключ в какво положение е при потегляне .... вече!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Аз съм си сменил подсветката на бутоните по таблото със светодиоди (зелени), през деня се виждат много отчетливо, по това се ориентирам (освен по ключа).
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- sharo_baro
- потребител
- Регистриран: 02 авг 2006, 17:38
- Модел на автомобила: ford focus 2.0 16V на части ;( FORD PUMA 1.4 16V
аз пък съм махнал фара за мъгла
и сам пуснал две задни светлини че нищо се невижда назад
и сам пуснал две задни светлини че нищо се невижда назад

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
На Fusion-a има отделна зелена лампа (по скоро светодиод) на таблото която светва като включиш фаровете. Като дадеш дълги тя изгасва и светва синя. Предполагам, че и на други по-нови модели Форд е така.Doin написа:Колега, това е Форд все пак, макар и Фокус!
- amdinside
- потребител
- Регистриран: 13 юли 2007, 22:08
- Модел на автомобила: Ford Focus 1999, 1.6 16V, 74kW, 101 k.c., Zetec-S, хечбек,Trend, бензин
- Контакти:
При някои модели има плъзгач за усилване на подсветката, но не знам дали има ефект през деня.
При мен няма такъв и денем не се виждат никакви светлини по таблото.
При мен няма такъв и денем не се виждат никакви светлини по таблото.
Don't worry, be happy!
-
- потребител
- Регистриран: 08 май 2009, 17:37
- Модел на автомобила: Focus
Колеги, за първи път ми се налага да сменям габарити на Фокус-2002. Свалих капачката отзад но не става. Струва ми се, че ако сваля целия фар (стъклото с отражателя) ще имам достъп. Това ли е начина или става по-лесно? Благодаря.