Сребърния сърфист

Снимки и обща информация на Вашите коли
Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Status: Извън линия

Сребърния сърфист

Мнение от essex » 04 сеп 2010, 14:03

Ето и моята първа кола която закупих на 20 годишна възраст със собственно изкарани парички, но ето как изглеждаше до днес: http://pics.data.bg/albums/28769/%D1%81 ... 1%81%D1%82" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

И ето сега в какво състояние е заради хвлузгава настилка: http://pics.data.bg/albums/28770/%D1%81 ... 0%B5%D0%BD" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Моля за бързото намиране на ляв калник, ляв фар и ляв мигач защото ме чака минаване през кат и не искам да изпускам срока. Надявам се и на мен да ми се помогне както и аз помогнах на няколко човека в същата ситуация пък само да я оправя ще почерпа по биричка на събуранията на клуба!
Колата е форд орион 90-91 годинка , но мисля че калника става и от ескорт до 98 год. , така ли е ?
Последна промяна от essex на 09 сеп 2010, 20:12, променено общо 1 път.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Re: ПОМОЩ Сребърния сърфист - строшен на 3-тия ден

Мнение от essex » 05 сеп 2010, 15:06

За сега добре, само да ми кажете къде се намира номера на боята ... щото искам да е същият цвят !
Е и това си намерих благодаря

Потребителски аватар
amonev
потребител
потребител
Регистриран: 11 фев 2007, 08:15
Модел на автомобила: Форд Сиера 1983г.
Форд Мондео 1997г.
Контакти:

Мнение от amonev » 07 сеп 2010, 08:22

Споко, тенекии се оправят, ти да си здрав :D

Няма да го познаеш като стане. Аз преди няколко седмици ударих една от Сиерите си по същия начин само че отдясно, е не по хлъзгав път ами в двора на къщата без да гледам какви маневри правя :lol:

Успех с ремонта.
Е ли правото право?

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 07 сеп 2010, 11:53

Не се подвеждай по номера на цвета...отиди да ти го опрделят на място,защото ще има голяма разлика.Това е 20-годишна кола все пак.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Мнение от essex » 07 сеп 2010, 20:08

Да с колата ще отида, като свърши всичко ще направя една фотосесия и ще напиша всичко какво и как е направено, та ако някой колега има подобни проблеми да му е в полза :wink:

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 07 сеп 2010, 21:40

аа ,това не е заради хлъзгав път ,ами е от майсторлък :D:

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Мнение от essex » 07 сеп 2010, 22:46

има нещо истина

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Re: Сребърния сърфист

Мнение от essex » 09 сеп 2010, 20:14

днес си взех колата от ремонта ... снимах я и по-късно ще качи снимки : :lol:
И благодаря на всички колеги които ми помогнаха >:D<:

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Мнение от essex » 11 сеп 2010, 19:40

Днес най-сетне смених някои неща по количката, гледам да оправя техническата част.
Смених масло и маслен филтър - Yacco 15w40 и маслен филтър на Filtron, смених също и целият антифриз че беше :shock:
понеже имах и известно играене на вола но си мислех че може да е станало от удара ... смених джантите и гумите отпред и :shock: :lol: ебаси голямата разлика не можах да си позная колата, другата седмица ще направя реглаж на предницата и малко по натам ще купя едни читави гуми. Дали има смисъл да изброявам че смазах всички ключалки и панти от съображение и кеф, струва ми се че има коренна разлика в двигателчето след като сипах това масълце ! Настроих малко газовата уредба, смазах релсите на предните седалки, стегнах шофьорската седалка щото едва не изпадаше, прегледах накладките и дисковете по предницата всичко е сменено сиг. миналата година защото си личеше че са здрави и новички, маншони, тампони, биалтеки ... тея дни ще сложа снимки ;): Наистина днес съм горд със това че закупих тази кола ... за сега 300 км за 4-5 дни градско каране и да чукна на дърво все така напред да върви 8) Незнам защо но предишния собственик добре е давал пари на някакви "маистори" от елин пелин но останових че сместа е мн по богатата за това и пушеше на газ , предните гуми с джанти са за боклука като ми дадоха 4 джанти и гуми допълнително и аз от тях избирах та смених, с една дума някакви некадърни майстори :D:
Забравих да кажа че утре ме чакат още неща, ще напълня праговете с горело масло и ще обработя стоиката на акумулатора защото има доста ружда там и не искам да стане като на ескорта :D: и може би най-накрая ще е поизчистя отвътре

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
Контакти:

Мнение от vargala81 » 11 сеп 2010, 21:22

Хубавати е колата! Със здраве да си я караш и внимавай по хлъзгавите участъци! Миналата седмица и аз щях да се завъртя на мокър асвалт но реегирах на време. Двигатела ти е същия като моя, само дето моя е инджексион, нямал съм до сега проблеми с него за 40-50 000 км. Карам го с масло 10 в 40, за 10000 км. доливам 500 мл. масло. Повдигачите не ми тракат макар, че много хора твърдят, че е нещо обичайно за този мотор. Гледам, че много хора са страдали от бушонното тъбло и се говори, че първите бройки били с най-много детски болести, но уви нямал съм проблеми с нищо освен с ръждата, а и тези които най-много се оплакват са с модели след 93-94 год. Очудваме, че твоята няма грам ръжда, явно е от Италия или гаражна.

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Мнение от essex » 11 сеп 2010, 21:51

има си ръжда колега, но за тези годинки е изключително малко :lol:
Въпроса ми е следният: понеже утре ще свалям акумулатора и гледам, че макар и карбуратор има някаква електроника или нещо наподобяващо компютър дали има някакви тънкости. Нали при зетека (инжекцион) има компютър за обучение след като се разкачат клемите !

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
Контакти:

Мнение от vargala81 » 11 сеп 2010, 22:28

При твоята трябва да няма проблем, все пак запалването и впръскването на горивото не се командва от компютър. И при мен няма проблем, най-много 5-10 км. да ми играят малко оборотите.

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Сребърния сърфист

Мнение от essex » 12 сеп 2010, 23:12

ето и снимките, капака е пръскан с некъв обикновен шпрей но не може вс да е перфектно ремонта ми излезна скромните 60 лв :D:
http://pics.data.bg/albums/28950/%D1%81 ... 1%82%D0%B0" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
виждате че съм сложил сини габарите, малко е циганско но левият фар ми дойде със син габарит и реших че и двата трябва да са в тон

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Сребърния сърфист

Мнение от essex » 12 сеп 2010, 23:32

Имам няколко запитвания както винаги! Като я запаля ми държи мн. високи обороти :shock: 2000 и нещо и като загрее 1200-1500 не е нормално!? Какво може да е и как може да се поправи? Днес изчистих някакъв датчик който се намира при въздушния филтър. Но видях фрапиращо за мен нещо :lol: на снимките ще видите че има едно червено мисля вакумно маркуче, единият край му е при някаква колапа която е застопорена да не се отваря с рапиди в началото на пластмасовия капак, а другият при някакъв датчик които при въздушния филтър но видях също че може би точно от тоя датчик трябва да излизат 2 такива маркучета но е само 1 защото е премахнато и отчупено накрайничето (пластмасово е). А и снимка на кутията на масълцето. Какво прави клапата/вакумното маркуче и за какво служи единият датчик който е към 2-те вакумни и какво ли ще е онова дето е премахнато/счупено а и какъв ли ще е датчика който е като някакъва червена(жълта) жичка - точно него почистих беше си доста мръсен. За малко да забравя понеже праговете все още са здрави реших днес да ги напълня с масло за да се запазяр за по дълго време но видях че има нещо като двоен праг :shock: махнах капачката която е отвън бръкнах с пръс и напипах и др ламарина успоредна на прага, разстоянието м/у тях е 1 съм.
http://pics.data.bg/albums/28951/%D0%BD ... 1%89%D0%BE" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;"%20onclick="window.open(this.href);return%20false;

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 13 сеп 2010, 00:10

Представяш си автомобила!
Описваш случки с него и показваш снимки!
ОК!
Защо обаче наред с представянето вкарваш и всички питанки които те вълнуват?

Виждаш ли къде ти е темата и какво е естеството на раздела?
От 2008ма на сам и след 920 мнения, как един път не улучи къде да си пуснеш питането?!

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Мнение от essex » 13 сеп 2010, 00:19

Питам в тази тема за да не правя нови ...

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 13 сеп 2010, 00:32

essex написа:Питам в тази тема за да не правя нови ...
СУПЕР!!
За какво са всичките раздели и е записано в правилата да се слагат заглавия които подсказват за какво става дума в темата?
Май е за по-добра прегледност за да може като влезе човек във форума и я с търсачката, я с ровене и четене по-лесно да си намери каквото го интересува.
Много често си набивате всички въпроси в една тема и не ви интересуват другите .... модераторите да се оправят ...

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Сребърния сърфист

Мнение от essex » 15 сеп 2010, 10:18

Да се похваля че днес най-сетне минах и през КАТ :lol: , само ще коментирам една картинка точно накрая. Човека който ми слогаше номера, ми предложи да ми сложи 2 рапиди на предния номер защото много се бил крадял ... аз ест бях изненадан защо той толкова настояваше и му разреших да сложи щом иска ;): но още от самото начало като го видях ми изглеждаше "мазен тип" ! След като ми сложи номерата ми каза: е аз бях до тук сега си ти. При което аз го попитах всичко ли минах, готов ли съм и той ми отговори ДА. След като се качих в колата не тръгнах веднага а се забавих минутка за да видя дали всички документи са в мен, поглеждам аз напред точно преди да запаля колата и го гледам тоя клекнал :mrgreen: запалих и той се махна. След като излезнах от кат веднага отбих да видя какво е правил и кво да гледам махнал рапидите :lol: ебаси ... тапака. Той е искал пари за тая негова услуга :shock:

Потребителски аватар
Ianaki
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри

Мнение от Ianaki » 15 сеп 2010, 15:28

*00120* *00120* *00120* Ха-ха-ха. Е това е тъпак!

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Сребърния сърфист

Мнение от essex » 17 сеп 2010, 22:35

Има още упгрейд по колицата. Днес след университето минах през мото пфое Младост и си закупих лепенка за централното огледало за задно виждане и най сетне си го сложих. Цената за която е купих беше скромните 1.64 лв. :lol: - като сравня че един познат ми препоръча едно място в което това залепяне струва 10 лв :shock:

Отговори

Върни се в “МОЯТА КОЛА”