Сребърния сърфист
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
- Status: Извън линия
Сребърния сърфист
Ето и моята първа кола която закупих на 20 годишна възраст със собственно изкарани парички, но ето как изглеждаше до днес: http://pics.data.bg/albums/28769/%D1%81 ... 1%81%D1%82" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
И ето сега в какво състояние е заради хвлузгава настилка: http://pics.data.bg/albums/28770/%D1%81 ... 0%B5%D0%BD" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Моля за бързото намиране на ляв калник, ляв фар и ляв мигач защото ме чака минаване през кат и не искам да изпускам срока. Надявам се и на мен да ми се помогне както и аз помогнах на няколко човека в същата ситуация пък само да я оправя ще почерпа по биричка на събуранията на клуба!
Колата е форд орион 90-91 годинка , но мисля че калника става и от ескорт до 98 год. , така ли е ?
И ето сега в какво състояние е заради хвлузгава настилка: http://pics.data.bg/albums/28770/%D1%81 ... 0%B5%D0%BD" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Моля за бързото намиране на ляв калник, ляв фар и ляв мигач защото ме чака минаване през кат и не искам да изпускам срока. Надявам се и на мен да ми се помогне както и аз помогнах на няколко човека в същата ситуация пък само да я оправя ще почерпа по биричка на събуранията на клуба!
Колата е форд орион 90-91 годинка , но мисля че калника става и от ескорт до 98 год. , така ли е ?
Последна промяна от essex на 09 сеп 2010, 20:12, променено общо 1 път.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- essex
- потребител
Re: ПОМОЩ Сребърния сърфист - строшен на 3-тия ден
За сега добре, само да ми кажете къде се намира номера на боята ... щото искам да е същият цвят !
Е и това си намерих благодаря
Е и това си намерих благодаря
- amonev
- потребител
- Регистриран: 11 фев 2007, 08:15
- Модел на автомобила: Форд Сиера 1983г.
Форд Мондео 1997г. - Местоположение: Разград
- Контакти:
Споко, тенекии се оправят, ти да си здрав
Няма да го познаеш като стане. Аз преди няколко седмици ударих една от Сиерите си по същия начин само че отдясно, е не по хлъзгав път ами в двора на къщата без да гледам какви маневри правя
Успех с ремонта.

Няма да го познаеш като стане. Аз преди няколко седмици ударих една от Сиерите си по същия начин само че отдясно, е не по хлъзгав път ами в двора на къщата без да гледам какви маневри правя

Успех с ремонта.
Е ли правото право?
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Не се подвеждай по номера на цвета...отиди да ти го опрделят на място,защото ще има голяма разлика.Това е 20-годишна кола все пак.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- essex
- потребител
Да с колата ще отида, като свърши всичко ще направя една фотосесия и ще напиша всичко какво и как е направено, та ако някой колега има подобни проблеми да му е в полза 

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
аа ,това не е заради хлъзгав път ,ами е от майсторлък 

- essex
- потребител
има нещо истина
- essex
- потребител
Re: Сребърния сърфист
днес си взех колата от ремонта ... снимах я и по-късно ще качи снимки :
И благодаря на всички колеги които ми помогнаха >:D<:

И благодаря на всички колеги които ми помогнаха >:D<:
- essex
- потребител
Днес най-сетне смених някои неща по количката, гледам да оправя техническата част.
Смених масло и маслен филтър - Yacco 15w40 и маслен филтър на Filtron, смених също и целият антифриз че беше
понеже имах и известно играене на вола но си мислех че може да е станало от удара ... смених джантите и гумите отпред и
ебаси голямата разлика не можах да си позная колата, другата седмица ще направя реглаж на предницата и малко по натам ще купя едни читави гуми. Дали има смисъл да изброявам че смазах всички ключалки и панти от съображение и кеф, струва ми се че има коренна разлика в двигателчето след като сипах това масълце ! Настроих малко газовата уредба, смазах релсите на предните седалки, стегнах шофьорската седалка щото едва не изпадаше, прегледах накладките и дисковете по предницата всичко е сменено сиг. миналата година защото си личеше че са здрави и новички, маншони, тампони, биалтеки ... тея дни ще сложа снимки
Наистина днес съм горд със това че закупих тази кола ... за сега 300 км за 4-5 дни градско каране и да чукна на дърво все така напред да върви
Незнам защо но предишния собственик добре е давал пари на някакви "маистори" от елин пелин но останових че сместа е мн по богатата за това и пушеше на газ , предните гуми с джанти са за боклука като ми дадоха 4 джанти и гуми допълнително и аз от тях избирах та смених, с една дума някакви некадърни майстори 
Забравих да кажа че утре ме чакат още неща, ще напълня праговете с горело масло и ще обработя стоиката на акумулатора защото има доста ружда там и не искам да стане като на ескорта
и може би най-накрая ще е поизчистя отвътре
Смених масло и маслен филтър - Yacco 15w40 и маслен филтър на Filtron, смених също и целият антифриз че беше

понеже имах и известно играене на вола но си мислех че може да е станало от удара ... смених джантите и гумите отпред и

Забравих да кажа че утре ме чакат още неща, ще напълня праговете с горело масло и ще обработя стоиката на акумулатора защото има доста ружда там и не искам да стане като на ескорта

- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
Хубавати е колата! Със здраве да си я караш и внимавай по хлъзгавите участъци! Миналата седмица и аз щях да се завъртя на мокър асвалт но реегирах на време. Двигатела ти е същия като моя, само дето моя е инджексион, нямал съм до сега проблеми с него за 40-50 000 км. Карам го с масло 10 в 40, за 10000 км. доливам 500 мл. масло. Повдигачите не ми тракат макар, че много хора твърдят, че е нещо обичайно за този мотор. Гледам, че много хора са страдали от бушонното тъбло и се говори, че първите бройки били с най-много детски болести, но уви нямал съм проблеми с нищо освен с ръждата, а и тези които най-много се оплакват са с модели след 93-94 год. Очудваме, че твоята няма грам ръжда, явно е от Италия или гаражна.
- essex
- потребител
има си ръжда колега, но за тези годинки е изключително малко
Въпроса ми е следният: понеже утре ще свалям акумулатора и гледам, че макар и карбуратор има някаква електроника или нещо наподобяващо компютър дали има някакви тънкости. Нали при зетека (инжекцион) има компютър за обучение след като се разкачат клемите !

Въпроса ми е следният: понеже утре ще свалям акумулатора и гледам, че макар и карбуратор има някаква електроника или нещо наподобяващо компютър дали има някакви тънкости. Нали при зетека (инжекцион) има компютър за обучение след като се разкачат клемите !
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
При твоята трябва да няма проблем, все пак запалването и впръскването на горивото не се командва от компютър. И при мен няма проблем, най-много 5-10 км. да ми играят малко оборотите.
- essex
- потребител
Сребърния сърфист
ето и снимките, капака е пръскан с некъв обикновен шпрей но не може вс да е перфектно ремонта ми излезна скромните 60 лв
http://pics.data.bg/albums/28950/%D1%81 ... 1%82%D0%B0" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
виждате че съм сложил сини габарите, малко е циганско но левият фар ми дойде със син габарит и реших че и двата трябва да са в тон

http://pics.data.bg/albums/28950/%D1%81 ... 1%82%D0%B0" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
виждате че съм сложил сини габарите, малко е циганско но левият фар ми дойде със син габарит и реших че и двата трябва да са в тон
- essex
- потребител
Сребърния сърфист
Имам няколко запитвания както винаги! Като я запаля ми държи мн. високи обороти
2000 и нещо и като загрее 1200-1500 не е нормално!? Какво може да е и как може да се поправи? Днес изчистих някакъв датчик който се намира при въздушния филтър. Но видях фрапиращо за мен нещо
на снимките ще видите че има едно червено мисля вакумно маркуче, единият край му е при някаква колапа която е застопорена да не се отваря с рапиди в началото на пластмасовия капак, а другият при някакъв датчик които при въздушния филтър но видях също че може би точно от тоя датчик трябва да излизат 2 такива маркучета но е само 1 защото е премахнато и отчупено накрайничето (пластмасово е). А и снимка на кутията на масълцето. Какво прави клапата/вакумното маркуче и за какво служи единият датчик който е към 2-те вакумни и какво ли ще е онова дето е премахнато/счупено а и какъв ли ще е датчика който е като някакъва червена(жълта) жичка - точно него почистих беше си доста мръсен. За малко да забравя понеже праговете все още са здрави реших днес да ги напълня с масло за да се запазяр за по дълго време но видях че има нещо като двоен праг
махнах капачката която е отвън бръкнах с пръс и напипах и др ламарина успоредна на прага, разстоянието м/у тях е 1 съм.
http://pics.data.bg/albums/28951/%D0%BD ... 1%89%D0%BE" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;"%20onclick="window.open(this.href);return%20false;

http://pics.data.bg/albums/28951/%D0%BD ... 1%89%D0%BE" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;"%20onclick="window.open(this.href);return%20false;
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Представяш си автомобила!
Описваш случки с него и показваш снимки!
ОК!
Защо обаче наред с представянето вкарваш и всички питанки които те вълнуват?
Виждаш ли къде ти е темата и какво е естеството на раздела?
От 2008ма на сам и след 920 мнения, как един път не улучи къде да си пуснеш питането?!
Описваш случки с него и показваш снимки!
ОК!
Защо обаче наред с представянето вкарваш и всички питанки които те вълнуват?
Виждаш ли къде ти е темата и какво е естеството на раздела?
От 2008ма на сам и след 920 мнения, как един път не улучи къде да си пуснеш питането?!
- essex
- потребител
Питам в тази тема за да не правя нови ...
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
СУПЕР!!essex написа:Питам в тази тема за да не правя нови ...
За какво са всичките раздели и е записано в правилата да се слагат заглавия които подсказват за какво става дума в темата?
Май е за по-добра прегледност за да може като влезе човек във форума и я с търсачката, я с ровене и четене по-лесно да си намери каквото го интересува.
Много често си набивате всички въпроси в една тема и не ви интересуват другите .... модераторите да се оправят ...
- essex
- потребител
Сребърния сърфист
Да се похваля че днес най-сетне минах и през КАТ
, само ще коментирам една картинка точно накрая. Човека който ми слогаше номера, ми предложи да ми сложи 2 рапиди на предния номер защото много се бил крадял ... аз ест бях изненадан защо той толкова настояваше и му разреших да сложи щом иска
но още от самото начало като го видях ми изглеждаше "мазен тип" ! След като ми сложи номерата ми каза: е аз бях до тук сега си ти. При което аз го попитах всичко ли минах, готов ли съм и той ми отговори ДА. След като се качих в колата не тръгнах веднага а се забавих минутка за да видя дали всички документи са в мен, поглеждам аз напред точно преди да запаля колата и го гледам тоя клекнал
запалих и той се махна. След като излезнах от кат веднага отбих да видя какво е правил и кво да гледам махнал рапидите
ебаси ... тапака. Той е искал пари за тая негова услуга 

- Ianaki
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри

- essex
- потребител
Сребърния сърфист
Има още упгрейд по колицата. Днес след университето минах през мото пфое Младост и си закупих лепенка за централното огледало за задно виждане и най сетне си го сложих. Цената за която е купих беше скромните 1.64 лв.
- като сравня че един познат ми препоръча едно място в което това залепяне струва 10 лв