Вкусни предложения
- mrdds
- потребител
- Мнения: 3127
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
- Местоположение: Пловдив
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
ааа ,нищо загубено няма.Ще я направя някой по свободен ден.
- maxpoint
- потребител
- Мнения: 1265
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
- Местоположение: София
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Пуйка с уиски (рецепта за мъже)
Необходими са: една пуйка около 5 кг (за 6 души) и една бутилка уиски.
Необходими са още сол, пипер, червен пипер, зехтин и тънко нарязана
сланина.
Приготвяне: пуйката се намазва със зехтин и се наръсва обилно със сол,
пипер и червен пипер. Покрива се със сланината и се връзва. Фурната се
подгрява до 200°C. Наливате си една чаша уиски и я изпивате за кураж.
Поставяте пуйката в една тава и я бутвате във фурната. След това си
наливате бързо още две чаши уиски и пиете за сполука. След 20 мин поставяте
термостата на 250°C, да бръмчи здраво печката. Наливате си още три чаши
уиски.
...
След охоло шас отварте, обръщте и глеееаш печенто. Фащте шишето и с сипваш
няколк глътк. След ощ едн шас фниматлно залитат към печката и обръщт
пуйкта. Внимайте дан си згорит ръцет н шибанта врата. Сипвашс ощ едно уйск
и така? Пуйкт ощ три шас с оставвв фурнат (няа значен колк) и всек дест
минът хоиш д пикаеш. Ако мойш, плзиш към фурнт и вадш мисиркт. Ошт една
глътк и пак опитвш да измкнш тават. Вдигш пуйкт от земят и внимааш да н
паднш на хлъзгъвя под. И да паднш, няа значен, слагш животнт в тават?
Спиш. На следващия ден пуйката се яде със студена зелева чорба и аспирин.
Необходими са: една пуйка около 5 кг (за 6 души) и една бутилка уиски.
Необходими са още сол, пипер, червен пипер, зехтин и тънко нарязана
сланина.
Приготвяне: пуйката се намазва със зехтин и се наръсва обилно със сол,
пипер и червен пипер. Покрива се със сланината и се връзва. Фурната се
подгрява до 200°C. Наливате си една чаша уиски и я изпивате за кураж.
Поставяте пуйката в една тава и я бутвате във фурната. След това си
наливате бързо още две чаши уиски и пиете за сполука. След 20 мин поставяте
термостата на 250°C, да бръмчи здраво печката. Наливате си още три чаши
уиски.
...
След охоло шас отварте, обръщте и глеееаш печенто. Фащте шишето и с сипваш
няколк глътк. След ощ едн шас фниматлно залитат към печката и обръщт
пуйкта. Внимайте дан си згорит ръцет н шибанта врата. Сипвашс ощ едно уйск
и така? Пуйкт ощ три шас с оставвв фурнат (няа значен колк) и всек дест
минът хоиш д пикаеш. Ако мойш, плзиш към фурнт и вадш мисиркт. Ошт една
глътк и пак опитвш да измкнш тават. Вдигш пуйкт от земят и внимааш да н
паднш на хлъзгъвя под. И да паднш, няа значен, слагш животнт в тават?
Спиш. На следващия ден пуйката се яде със студена зелева чорба и аспирин.
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- Flea
- потребител
- Мнения: 19
- Регистриран: 06 фев 2010, 21:49
- Модел на автомобила: Форд Ка, 1.3, 60к.с., EFI Endura-E, роден май 1997г.
- Местоположение: София
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Здравейте, виждам, че в тази тема отдавна никой не е писал, а мисля че си е много хубава, все пак и собствениците на форд се хранят
Ето едно предложение и от мен, яденето е унгарско и на унгарски се казва ráköt krumpli, буквално се превежда редени картофи, приготвя се лесно и поне според мен е много вкусно.
Аз готвя на око по принцип, а и количеството зависи от съда, в който ще печете ястието, но аз за йенска тенджера използвам следното:
3-4 твърдо сварени яйца
10-15 бр. сварени картофа средна големина
3 парчета наденица, които се запържват
1 голяма кофичка заквасена сметана
Яйцата, картофите (трябва да са предварително осолени) и наденицата се режат на кръгчета. В дълбок съд се редят ред картофи, ред яйца, ред наденица, ред заквасена сметана и така до запълване на съда, като се завършва със сметана. Пече се до зачервяване.
Дано ви хареса.
П.П. Защо пуйката с уиски да е само за мъже, и жените пият уиски
Даже е възможно да се получи и с по-малко матриал 

Ето едно предложение и от мен, яденето е унгарско и на унгарски се казва ráköt krumpli, буквално се превежда редени картофи, приготвя се лесно и поне според мен е много вкусно.
Аз готвя на око по принцип, а и количеството зависи от съда, в който ще печете ястието, но аз за йенска тенджера използвам следното:
3-4 твърдо сварени яйца
10-15 бр. сварени картофа средна големина
3 парчета наденица, които се запържват
1 голяма кофичка заквасена сметана
Яйцата, картофите (трябва да са предварително осолени) и наденицата се режат на кръгчета. В дълбок съд се редят ред картофи, ред яйца, ред наденица, ред заквасена сметана и така до запълване на съда, като се завършва със сметана. Пече се до зачервяване.
Дано ви хареса.
П.П. Защо пуйката с уиски да е само за мъже, и жените пият уиски


Не викай, че карам бавно, така или иначе съм пред теб...!
- maxpoint
- потребител
- Мнения: 1265
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
- Местоположение: София
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Flea написа:..... П.П. Защо пуйката с уиски да е само за мъже, и жените пият уискиДаже е възможно да се получи и с по-малко матриал





Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- Flea
- потребител
- Мнения: 19
- Регистриран: 06 фев 2010, 21:49
- Модел на автомобила: Форд Ка, 1.3, 60к.с., EFI Endura-E, роден май 1997г.
- Местоположение: София
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Благодаря, поласкана съмmaxpoint написа:Flea написа:..... П.П. Защо пуйката с уиски да е само за мъже, и жените пият уискиДаже е възможно да се получи и с по-малко матриал
.....Пуйка с уиски (рецепта за мъже) и за Флеа
![]()
![]()
![]()

Не викай, че карам бавно, така или иначе съм пред теб...!
- mrdds
- потребител
- Мнения: 3127
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
- Местоположение: Пловдив
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Я да вдигнем темата с една лека рецепта за гарнитура към ....пържола примерно.
Броколи със сирена
Купувам замразени броколи ,слагам ги в микровълновата с малко водичка да се посварят за 5-6 мин.След това изцеждам водата и омекналите броколи поръсвам със синьо сирене, топено сирене(за любителите на пикантното като мен слагам шопско сирене,което си е топено сирене,но люто),майонеза и настъргвам отгоре кашкавал.
Това нещо го слагам в микровълновата за 5 мин и имате уникално вкусна гарнитура към пилешка паржола примерно. >:D<:
Да му е сладко на maxpoint защото съм сигурен,че първо той ще я опита.
Броколи със сирена
Купувам замразени броколи ,слагам ги в микровълновата с малко водичка да се посварят за 5-6 мин.След това изцеждам водата и омекналите броколи поръсвам със синьо сирене, топено сирене(за любителите на пикантното като мен слагам шопско сирене,което си е топено сирене,но люто),майонеза и настъргвам отгоре кашкавал.
Това нещо го слагам в микровълновата за 5 мин и имате уникално вкусна гарнитура към пилешка паржола примерно. >:D<:

Да му е сладко на maxpoint защото съм сигурен,че първо той ще я опита.

- Dani_Barabani
- потребител
- Мнения: 2619
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
- Местоположение: София, ж.к.Хаджи Димитър / ж.к.Бъкстон
- Status: Извън линия
- mrdds
- потребител
- Мнения: 3127
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
- Местоположение: Пловдив
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Dani_Barabani написа:На каква температура ги печеш?


Не знам.Микровълновата ми няма температура.Има само MAX 800W...и на толкова ги слагам.
- vanadii
- потребител
- Мнения: 24
- Регистриран: 23 апр 2009, 20:00
- Модел на автомобила: Преди-форд ескорт 1.4mi,сега форд ескорт 1.3mi
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Флеа,пробвай да настържеш кашкавал отгоре и ще видиш разликата.Става идеална запеканка 


- Flea
- потребител
- Мнения: 19
- Регистриран: 06 фев 2010, 21:49
- Модел на автомобила: Форд Ка, 1.3, 60к.с., EFI Endura-E, роден май 1997г.
- Местоположение: София
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Да, и аз си го мислех това, но тъй като не съм пробвала реших да не го пиша като част от рецептата
Но другия път ще пробвам, нищо не пречи да усъвършенстваме оригиналната рецепта 


Не викай, че карам бавно, така или иначе съм пред теб...!
- maxpoint
- потребител
- Мнения: 1265
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
- Местоположение: София
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Врътнах ги естествено,добавка малко масло и всичко това не в микровълновата ,а под капак в невероятният ми тиган.....мирси Павлине >:D<:mrdds написа:......Да му е сладко на maxpoint защото съм сигурен,че първо той ще я опита.
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- ele_mak
- потребител
- Мнения: 79
- Регистриран: 09 мар 2007, 23:42
- Модел на автомобила: Fort puma 1.4. 16V. 1999г.
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Мили боже, какви вкусотий си готвите вече тука .Тези мъже освен да сипват бензин и да оправят форчетата можели и да готвят . >:D<: >:D<: >:D<: >:D<: >:D<:
хем съм дива,хем красива
-
- потребител
- Мнения: 689
- Регистриран: 24 юли 2006, 18:49
- Модел на автомобила: Escort 1.6 16v '95
- Местоположение: София/Варна
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Аз, когато ми идват гости често правя свински джолан, че много мразя хората да си тръгват гладни.
Та ето как го правя, суперлесно е и после всички (освен вегетарианците) са
Купувам 2 джолана с дебел кокъл (по 800-900 грама всеки) - мисля, че се води горен джолан щото е без кожа и е по-масивен. Омазвам ги във малко олио, Дижонска Горчица (който и е фен се сеща за какво става дума, онази дето ти се испарява през синусите), черен пипер и чаша червено вино и ги оставям в тенджерка захлупени в хладилника да стоят през вечерта.
Готвят се в плик за печене, като слагам в плика и част от маринатата (да има в плика сант и половина марината). Готвят се на 170-180 градуса на фурната за около 3 часа. По принцип джолан се готви на такава по-ниска температура за по-дълго време.
След 3 часа изваждам (кокалите разбира се се отлепят самички).
За гарнитура може пак в плик картофки с черен пипер. Може картофките да се сложат и те при джолана, но май 3 часа печене им е доста.
Това е, лесно, чисто и много вкусно (само време да има човек да се сготви).
Та ето как го правя, суперлесно е и после всички (освен вегетарианците) са

Купувам 2 джолана с дебел кокъл (по 800-900 грама всеки) - мисля, че се води горен джолан щото е без кожа и е по-масивен. Омазвам ги във малко олио, Дижонска Горчица (който и е фен се сеща за какво става дума, онази дето ти се испарява през синусите), черен пипер и чаша червено вино и ги оставям в тенджерка захлупени в хладилника да стоят през вечерта.
Готвят се в плик за печене, като слагам в плика и част от маринатата (да има в плика сант и половина марината). Готвят се на 170-180 градуса на фурната за около 3 часа. По принцип джолан се готви на такава по-ниска температура за по-дълго време.
След 3 часа изваждам (кокалите разбира се се отлепят самички).
За гарнитура може пак в плик картофки с черен пипер. Може картофките да се сложат и те при джолана, но май 3 часа печене им е доста.
Това е, лесно, чисто и много вкусно (само време да има човек да се сготви).
Не! Не съм пиян - аз така си карам!
- Dani_Barabani
- потребител
- Мнения: 2619
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
- Местоположение: София, ж.к.Хаджи Димитър / ж.к.Бъкстон
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Привет! Явно няма гладници тук... ето ви една рецепта от мен
Супа „Зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте”Един от сезонните зеленчуци сега са тиквичките и сигурно знаете много рецепти с тиквички. Аз също. Има такива за печени, други са за пълнени тиквички. До тук добре, но остава вътрешността на тиквичките след като ги издълбаем за пълнене. Какво да правя с нея си питам всеки път? … и така открих случайно една лесна рецепта за всесезонна супа.
Продукти:
1,5 литър вода
2 моркова
2-3 големи (или 4-5 малки) картофа
1 тиквичка (аз оползотворявам вътрешностите на тиквичките, които съм използвала за пълнене)
Щипка сол
Щипка черен пипер
Бучка масло
Подправка „Вълшебен вкус” на „Маги” от 10-тина зеленчука
Начин на приготвяне:
Обелвате зеленчуците. Нарязвате ги на едро. Слагате ги във тенджера с вряща вода. Подправяте със щипка сол и щипка черен пипер.
Оставяте ги да врят около 20 мин до пълно сваряване. (Пробвайте, като боцнете с вилица, дали са се сварили).
После сваляте тенджерата от котлона и с пасатор пасирате сварените зеленчуци. Връщате отново на котлона, като добавяте подправката „Вълшебен вкус”.
Оставяте да поври още 5 минути. Изключвате котлона. Добавяте бучката за аромат и супата е готова за сервиране.
Вкусна е както топла, така и студена. Може да сервирате със течна сметана, ситно нарязан магданоз или пък със къшейчета хляб.
Bon appétit!

Супа „Зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте”Един от сезонните зеленчуци сега са тиквичките и сигурно знаете много рецепти с тиквички. Аз също. Има такива за печени, други са за пълнени тиквички. До тук добре, но остава вътрешността на тиквичките след като ги издълбаем за пълнене. Какво да правя с нея си питам всеки път? … и така открих случайно една лесна рецепта за всесезонна супа.
Продукти:
1,5 литър вода
2 моркова
2-3 големи (или 4-5 малки) картофа
1 тиквичка (аз оползотворявам вътрешностите на тиквичките, които съм използвала за пълнене)
Щипка сол
Щипка черен пипер
Бучка масло
Подправка „Вълшебен вкус” на „Маги” от 10-тина зеленчука
Начин на приготвяне:
Обелвате зеленчуците. Нарязвате ги на едро. Слагате ги във тенджера с вряща вода. Подправяте със щипка сол и щипка черен пипер.
Оставяте ги да врят около 20 мин до пълно сваряване. (Пробвайте, като боцнете с вилица, дали са се сварили).
После сваляте тенджерата от котлона и с пасатор пасирате сварените зеленчуци. Връщате отново на котлона, като добавяте подправката „Вълшебен вкус”.
Оставяте да поври още 5 минути. Изключвате котлона. Добавяте бучката за аромат и супата е готова за сервиране.
Вкусна е както топла, така и студена. Може да сервирате със течна сметана, ситно нарязан магданоз или пък със къшейчета хляб.
Bon appétit!




- Dani_Barabani
- потребител
- Мнения: 2619
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
- Местоположение: София, ж.к.Хаджи Димитър / ж.к.Бъкстон
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Бързи, лесни, здравословни ПАЛАЧИНКИ
Когато се струпат няколко почивни дни - това е моя момент на кулинарно развихряне.
Последният път: Отдавна ми се похапваха палачинки и понеже рецептата не трудна, а е и здравословна, запретнах ръкави.
Продуктите са следните:
150 грама брашно и 100 грама пшеничени трици и настъргани орехи
(ако ги нямате, може и с овесени ядки, в краен случай 250 грама брашно )
0,5 литра прясно мляко
3 големи или 4 малки яйца
2 щипки сол
1 супена лъжица пудра захар
1 прах ванилия
1 супена лъжица олио
20 грама разтопено масло
Приготовление:
Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се изсипват яйцата, разбити като за омлет предварително. Сипва се бавно половината мляко, бие се 2-3 минути, за да се получи гладка смес. Използвах миксер за по-бързо и лесно.
Прибавя се солта, олиото, разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. Изсипва се втората половина от млякото. Похлупва се сместа и стои половин час на стайна температура преди пърженето.
Мазнината се добавя в тестото, за да не залепват после при пърженето в тигана. Пържат се на слаб огън и после се поднасят с каквото душичката ви пожелае (сладко и солено).
Ваш ред е и да ви е сладко!
Когато се струпат няколко почивни дни - това е моя момент на кулинарно развихряне.
Последният път: Отдавна ми се похапваха палачинки и понеже рецептата не трудна, а е и здравословна, запретнах ръкави.
Продуктите са следните:
150 грама брашно и 100 грама пшеничени трици и настъргани орехи
(ако ги нямате, може и с овесени ядки, в краен случай 250 грама брашно )
0,5 литра прясно мляко
3 големи или 4 малки яйца
2 щипки сол
1 супена лъжица пудра захар
1 прах ванилия
1 супена лъжица олио
20 грама разтопено масло
Приготовление:
Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се изсипват яйцата, разбити като за омлет предварително. Сипва се бавно половината мляко, бие се 2-3 минути, за да се получи гладка смес. Използвах миксер за по-бързо и лесно.
Прибавя се солта, олиото, разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. Изсипва се втората половина от млякото. Похлупва се сместа и стои половин час на стайна температура преди пърженето.
Мазнината се добавя в тестото, за да не залепват после при пърженето в тигана. Пържат се на слаб огън и после се поднасят с каквото душичката ви пожелае (сладко и солено).
Ваш ред е и да ви е сладко!

Последна промяна от Dani_Barabani на 21 сеп 2010, 18:46, променено общо 1 път.



- _bioHAZArd_
- потребител
- Мнения: 286
- Регистриран: 28 мар 2008, 13:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, Ford Mondeo 1995 2.0 136 hp 16V Ghia ГИ Фобос
- Местоположение: Габрово
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Чудя се като хапвате, не пиивате ли ?
Ето една рецепта за ликьор, на 90% близък до Бейлис:
200мл. ирландско уиски (аз го направих с българско)
250мл. течна пълномаслена сметана
400мл. подсладено кондензирано мляко
3с.л. шоколадов сос (топинг)
1/2ч.л инстантно кафе
1/2ч.л ванилия
1/4ч.л бадемова есенция (направих го с есенция "Ром", тъй като не открих бадемова)
Приготвяне
Смесваме всички продукти с блендер, пасатор или миксер и съхраняваме в затворена бутилка. Охлаждаме и разклащаме добре преди консумация.
П.П. Оставете го да престои в хладилника, поне 5-6 часа

Ето една рецепта за ликьор, на 90% близък до Бейлис:
200мл. ирландско уиски (аз го направих с българско)
250мл. течна пълномаслена сметана
400мл. подсладено кондензирано мляко
3с.л. шоколадов сос (топинг)
1/2ч.л инстантно кафе
1/2ч.л ванилия
1/4ч.л бадемова есенция (направих го с есенция "Ром", тъй като не открих бадемова)
Приготвяне
Смесваме всички продукти с блендер, пасатор или миксер и съхраняваме в затворена бутилка. Охлаждаме и разклащаме добре преди консумация.
П.П. Оставете го да престои в хладилника, поне 5-6 часа
Една страна, един народ, единна вяра, нов живот!
- Dani_Barabani
- потребител
- Мнения: 2619
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
- Местоположение: София, ж.к.Хаджи Димитър / ж.к.Бъкстон
- Status: Извън линия
- madboy
- Администратор
- Мнения: 7256
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Пробвай с домашна ракия и боза- равни части.Dani_Barabani написа:Оооо обичам Бейлис! ще ти пробвам рецептата



Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- _bioHAZArd_
- потребител
- Мнения: 286
- Регистриран: 28 мар 2008, 13:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, Ford Mondeo 1995 2.0 136 hp 16V Ghia ГИ Фобос
- Местоположение: Габрово
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Dani_Barabani написа:Оооо обичам Бейлис! ще ти пробвам рецептата
Надявам се да ти хареса. Качеството на съставки определено влияе на крайният резултат.
Една страна, един народ, единна вяра, нов живот!
- mrdds
- потребител
- Мнения: 3127
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
- Местоположение: Пловдив
- Status: Извън линия
Re: Вкусни предложения
Бърза рецепта за винен кебап.

Приготвя се за около час без предварително варене на месото,тъй като е крехко филенце
Ако вземате месо за готвене както се продава по магазините нарязано на парчета задължително го варете час поне преди запържване.
Продукти:
Свинско бон филе / контра филе без мазнини
2-3 супени лъжици лютеничка
1 глава лук
1/2 морков
дафинов лист,черен и червен пипер,малка чаша вино
ориз бял,варен без подправки
Приготвяне:
Нарязваме контра филето на малки хапки и го слагаме в тиганче с 2 чаши вода да се задушава и похлупваме с капак,като от време на време поразбъркваме.Водата изчезва за около 20-30 мин и месцата остават сухи,тогава капваме малко олио и запържваме до златисто.Добавяме ситно нарязан или настърган лук и морков запържваме 2-3 мин и добавяме една чаена лъжичка червен пипер.Объркваме хубаво и сипваме чашката с вино в тигана като то кипва веднага.Разбъркваме 1мин за да се изпари алкохола и добавяме 2 чаши вода с разбитата лютеница(може и с доматен сос аз просто имах една лютеница отворена в хладилника).
Слагаме дафиновото листче,черен пипер на зърна и това нещо къкри в тиганчето 15-тина минутки . Слагаме една лъжица брашно във малко вода за да сгъстим соса и яденето е готово.На другата плоча се вари ориз в тенджерка с 1:3 ориз/вода.Само със сол без никакви други подправки.Когато водата свърши ориза е готов.
Много подходяща салата е зеле,червено цвекло,морков и магданоз ,както и разбира се чаша кехлибарено бяло вино.
Да Ви е сладко и наздраве!

Приготвя се за около час без предварително варене на месото,тъй като е крехко филенце

Продукти:
Свинско бон филе / контра филе без мазнини
2-3 супени лъжици лютеничка
1 глава лук
1/2 морков
дафинов лист,черен и червен пипер,малка чаша вино
ориз бял,варен без подправки
Приготвяне:
Нарязваме контра филето на малки хапки и го слагаме в тиганче с 2 чаши вода да се задушава и похлупваме с капак,като от време на време поразбъркваме.Водата изчезва за около 20-30 мин и месцата остават сухи,тогава капваме малко олио и запържваме до златисто.Добавяме ситно нарязан или настърган лук и морков запържваме 2-3 мин и добавяме една чаена лъжичка червен пипер.Объркваме хубаво и сипваме чашката с вино в тигана като то кипва веднага.Разбъркваме 1мин за да се изпари алкохола и добавяме 2 чаши вода с разбитата лютеница(може и с доматен сос аз просто имах една лютеница отворена в хладилника).
Слагаме дафиновото листче,черен пипер на зърна и това нещо къкри в тиганчето 15-тина минутки . Слагаме една лъжица брашно във малко вода за да сгъстим соса и яденето е готово.На другата плоча се вари ориз в тенджерка с 1:3 ориз/вода.Само със сол без никакви други подправки.Когато водата свърши ориза е готов.
Много подходяща салата е зеле,червено цвекло,морков и магданоз ,както и разбира се чаша кехлибарено бяло вино.

Да Ви е сладко и наздраве!
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 8 госта