CD changer към оригинален касетофон на Пума
-
- потребител
- Регистриран: 22 ное 2009, 12:58
- Модел на автомобила: Ford Puma 1.7 16V
- Status: Извън линия
CD changer към оригинален касетофон на Пума
Здравейте,
Имам Форд Пума с оригинален касетофон RDS 5000 E.O.N "Cd changer compatible". Интересува ме какъв чейнджър е подходящ за този модел, от къде мога да взема кабели и откъде е най-уместно да ги прекарам. Също така, бих искал да се побера в около 150 лева.
Имам Форд Пума с оригинален касетофон RDS 5000 E.O.N "Cd changer compatible". Интересува ме какъв чейнджър е подходящ за този модел, от къде мога да взема кабели и откъде е най-уместно да ги прекарам. Също така, бих искал да се побера в около 150 лева.

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: CD changer към оригинален касетофон на Пума
Трябва ти оригинален чейнджър за Форд или специален адаптер (преходник) за обикновен. Най добре си вземи това: http://www.hid.bg/xcarlink%20usb%20mp3%20player%20ford
То симулира чейнджър и пуска MP3 и има Bluetooth. Порови и по други магазини - май го имаше и на по ниска цена.
То симулира чейнджър и пуска MP3 и има Bluetooth. Порови и по други магазини - май го имаше и на по ниска цена.
- Gorcho Racing Team
- потребител
- Регистриран: 04 ное 2009, 18:46
- Модел на автомобила: Ford Puma 1.7... Ford Fiesta 1.4tdci 2003
брато имам оферта кабели и changer 100 лева говоря за оригинален на форд свалих го от моита пума 0895670656 обади се ако имаш интересoligoto написа:Здравейте,

Gorcho Racing Team (Wolf Tuning)
- MyxomopeC
- потребител
- Регистриран: 14 авг 2010, 21:23
- Модел на автомобила: Ford Focus MK2.5/2.0/TITANIUM
@DigiPro, това, за което си писал нещо не работи линка(нормално). Ще можеш ли да дадеш някой друг... защото за пръв път чувам за такова устройство. В колата ми има 6000 CD RDS EON, а пък от 1 там таблица гледах :DigiPro написа:Трябва ти оригинален чейнджър за Форд или специален адаптер (преходник) за обикновен. Най добре си вземи това: http://www.hid.bg/xcarlink%20usb%20mp3%20player%20ford
CD-ресивер 1,8-din 6000 CD RDS EON
6000 CD TUNER 97AP-18C815-AC/HA
CD/Тюнер EU управление CD-чейнджером
Това последното може би значи(не знам руски

Ще го докараме ...
- DigiPro
- потребител
- Контакти:
Ето нов линк: http://www.hid.bg/xcarlink-usb-mp3-player-fordMyxomopeC написа:[@DigiPro, това, за което си писал нещо не работи линка(нормално). Ще можеш ли да дадеш някой друг... защото за пръв път чувам за такова устройство.
Ако не се лъжа даже някой в раздел Продава беше пуснал обява за същото нещо.
- MyxomopeC
- потребител
Благодаря ... сега ще се разтършувам в раздела "Продава". Това нещо има ли си специално отредено място в колата или мога да го сложа кадето си поискам ?DigiPro написа:Ето нов линк: http://www.hid.bg/xcarlink-usb-mp3-player-fordMyxomopeC написа:[@DigiPro, това, за което си писал нещо не работи линка(нормално). Ще можеш ли да дадеш някой друг... защото за пръв път чувам за такова устройство.
Ако не се лъжа даже някой в раздел Продава беше пуснал обява за същото нещо.
Ще го докараме ...
- MyxomopeC
- потребител
сега си гледам из нета за това нещо и на сайта(нямам представа дали е производителя) имаше всички CD или касетофони, с който е сходимо. обаче моето не му видях картинката. Имаше 1 от картинките, на която пишеше 6000 обаче моето не е такова каквото е на картинката. Това е моето 
Аз когато гледах спецификацията на CD-то там гледах точно за 6000CD rds EON и там ги пишеше, че може да му се включи и чейнджър(четох из форума, че ако имам бутон CDDJ това значи, че мога да си сложа тази джаджа, обаче на снимките на радиата на които може да се постави не видях такъм бутон) ???

Аз когато гледах спецификацията на CD-то там гледах точно за 6000CD rds EON и там ги пишеше, че може да му се включи и чейнджър(четох из форума, че ако имам бутон CDDJ това значи, че мога да си сложа тази джаджа, обаче на снимките на радиата на които може да се постави не видях такъм бутон) ???
Ще го докараме ...
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Не искам да те разубеждавам, но все пак си прецени дали си заслужава вложението. Все пак чейнджъра ще седи в багажника и не знам доколко е практично, а и дали ще има повече полза от едно пакетче с дискове в жабката 
Аз бях свикнал на колите да има USB порт и ръчкам флашката и не се занимавам с дискове и записвания, но сега на Мондеото нямам такава екстра. Едвам го преживях, голяма мъка - рових, гледах, даже и няколко телефона завъртях за части да си изкарам такъв порт. И накрая му теглих майната
Та, прецени си има ли смисъл да си даваш парите

Аз бях свикнал на колите да има USB порт и ръчкам флашката и не се занимавам с дискове и записвания, но сега на Мондеото нямам такава екстра. Едвам го преживях, голяма мъка - рових, гледах, даже и няколко телефона завъртях за части да си изкарам такъв порт. И накрая му теглих майната

- DigiPro
- потребител
- Контакти:
То нали е кутийка с кабел който се закача на гърба на CD-то. Тази кутийка си я слагаш където намериш за добре (например в жабката) и в нея си бодваш флашката.MyxomopeC написа:Това нещо има ли си специално отредено място в колата или мога да го сложа кадето си поискам ?
Май не си прочел хубаво колега. Това не е чейнджър за дискове, а емулира такъв. Към него си включваш флашка или SD карта.Pyrhel написа:Не искам да те разубеждавам, но все пак си прецени дали си заслужава вложението. Все пак чейнджъра ще седи в багажника и не знам доколко е практично, а и дали ще има повече полза от едно пакетче с дискове в жабката
Иначе и аз не бих дал толкова пари за подобно нещо. На Фюжъна който карам радиото CD6000 не поддържа MP3, но си тегля музика във FLAC формат от торентите и си записвам Audio CD-та. Дисковете струват жълти стотинки и музиката е с много по-добро качество от орязаните и замазани MP3-ки.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Прочетох, просто споделих мнение за чейнджърите, че не съм им голям фен и че според мен сингъл сд-то си е достатъчно добър вариант като за без пари. Съжалявам, че не съм се изказал правилно 
Иначе флашката си е друга работа, по-удобно е във всяко отношение, няма спор. Но въпросът дали си заслужава парите си остава. И още нещо да споделя и няма да спамя повече с глупости - за блутута - всички в колата чуват какво/с кого си говориш, което не ми харесва като идея

Иначе флашката си е друга работа, по-удобно е във всяко отношение, няма спор. Но въпросът дали си заслужава парите си остава. И още нещо да споделя и няма да спамя повече с глупости - за блутута - всички в колата чуват какво/с кого си говориш, което не ми харесва като идея

- trackersoft
- потребител
- Регистриран: 05 окт 2009, 12:46
- Модел на автомобила: Форд Пума 1.6 2001
Да, ама колеги, занимавате се с глупости...Защо не си вземете някакъв свястен MP3 /CD плеър за 200-300 кинта, със USB вход, толкова ядове и време ще си спестите. А ако си мислите че като записвате FLAC na Audio CD вместо "орязаните и замазани MP3-ки" /има такива мп3-ки дето флаковете пасти да ядат-ама за тая цел трябва качествен конвертор и правилни настройки - т.е. изисква се ноухау) и дори и да са аудио цд-та с тея масови говорители по колите ще е трудничко да се усети разлика.DigiPro написа:То нали е кутийка с кабел който се закача на гърба на CD-то. Тази кутийка си я слагаш където намериш за добре (например в жабката) и в нея си бодваш флашката.MyxomopeC написа:Това нещо има ли си специално отредено място в колата или мога да го сложа кадето си поискам ?
Май не си прочел хубаво колега. Това не е чейнджър за дискове, а емулира такъв. Към него си включваш флашка или SD карта.Pyrhel написа:Не искам да те разубеждавам, но все пак си прецени дали си заслужава вложението. Все пак чейнджъра ще седи в багажника и не знам доколко е практично, а и дали ще има повече полза от едно пакетче с дискове в жабката
Иначе и аз не бих дал толкова пари за подобно нещо. На Фюжъна който карам радиото CD6000 не поддържа MP3, но си тегля музика във FLAC формат от торентите и си записвам Audio CD-та. Дисковете струват жълти стотинки и музиката е с много по-добро качество от орязаните и замазани MP3-ки.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Гоним стоковия видtrackersoft написа:Да, ама колеги, занимавате се с глупости...Защо не си вземете някакъв свястен MP3 /CD плеър за 200-300 кинта, със USB вход, толкова ядове и време ще си спестите.

- MyxomopeC
- потребител
Аз също съм съгласен с @Pyrhel. Гледах такова приспособление за слагане на тънкото CD в 1 друга пума но честно казано наистина стой не на мястото си. Съгласен съм за това, че за 200-300 лева можеш да си вземеш CD с Bluetooth с възможност за боцкане на флашки, карти и дискове с мп3-ки но тогава губиш уютаPyrhel написа:Гоним стоковия видtrackersoft написа:Да, ама колеги, занимавате се с глупости...Защо не си вземете някакъв свястен MP3 /CD плеър за 200-300 кинта, със USB вход, толкова ядове и време ще си спестите.Няма нищо по-красиво от стоковото излъчване (поне за мен)! Иначе си прав за флак-овете и мп3-ките. А "свестен" плеър за под 400 лв не съм видял, честно казано. Поне с аудиото съм наясно, в някои от колите всичко е къстъм, а разходите по промените са по няколко хил. лв.

Ще го докараме ...
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Много се отклонихме от темата и я насрахме, но можеш да пробваш да изчистиш цд-то отвътре - лупата на лазера му най-вече. като се напълни с прахолях или власинки от дрехи/тапицерия и прави такива мизерии. Рядко дисковете са му проблем, но и това се случва - кофти дискове и не насраскани или мръсни, а некачествено алуминиево покритие или пък ако си ги препекъл по една или друга причина.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Не от това.Pyrhel написа:Много се отклонихме от темата и я насрахме, но можеш да пробваш да изчистиш цд-то отвътре - лупата на лазера му най-вече. като се напълни с прахолях или власинки от дрехи/тапицерия и прави такива мизерии. Рядко дисковете са му проблем, но и това се случва - кофти дискове и не насраскани или мръсни, а некачествено алуминиево покритие или пък ако си ги препекъл по една или друга причина.
Имам го същото със същите проблеми.
Пусках тема и май се оказа, че е някакъв фабричен дефект като студена спойка.
Не съм се занимавал да го нося на майстор или поне да търся такъв който е ровил такова CD.
Аз предпочитам да чувам двигателя, затова карам без музика.

Изключително рядко се случва да си я пусна когато съм сам в колата.
Ако се качи някой и дава зор за музика има пък радио ако CDто се е заинатило да не свири.
Имам и 2 бр. трансмитери от които единия събира прах, а другия съм го дал да го ползват.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
AGH!Kрива работаpaci написа:Пусках тема и май се оказа, че е някакъв фабричен дефект като студена спойка.

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Pyrhel написа:AGH!Kрива работаpaci написа:Пусках тема и май се оказа, че е някакъв фабричен дефект като студена спойка.Това беше едно от последните ми предположения, за които си говорихме на лс с Мухотрес - вибрациите и кривите връзки. Има ли инфо за коя спойка става въпрос. Радио е бе, да го е*а - слаб поялник и сам човек може да се оправи с необходимото инфо!

Някой път прекъсва като го натисна там където съм оградил на снимката.
Карайки посегна да го усиля, бръкна му в носа и се намръщи

Някой път не ще да чете дисковете, натискам го там, но не прекъсва.
Някой път прекъсва като натискам бутоните на панела за да сменявам станциите т.е. размърдам панела.
Не казвам, че това е проблемното място.
Може да си е допълнителен проблем само при мен.
Тия дни се е крепнал с един диск и си свири.
Само, че докъто остана сам в колата и вече е спряна всякаква музика

Трябва да се чуе мотора за да се усети ускорението по-добре

- MyxomopeC
- потребител
ами да кажа че всъщност и при мен това е проблема. Ще пробвам с натискане в тая зона ... но нека да минем на темата за чейнджъра ... на това радио може ли да се сложи... щот аз на него не виждам CDDJ бутон ... с който да се преминава на чейнджър 

Ще го докараме ...