Проблем: Гасне изведнъж на газ
-
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2009, 13:00
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK2, 1988 г.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Проблем: Гасне изведнъж на газ
Карам една старичка Фиеста с карбуратор и газова. Преди 2 седмици започна следното да се получава: гасне изведнъж на газ, по време на движение. Няма предварително някакви индикации, че ще угасне. Случва се съвсем произволно. Може да карам 1-2 часа, може по-малко...
Какво проверих по газовата:
1. Ниво на охлаждаща течбост, понеже изпаритела е над нивото на радиатора. Паля колата и оставям да загрее. Маркучите към изпаритела и самия той стават топли. Предполага се че всичко е ОК
2. Ел. инсталация. Почистени всички кабелни обувки и контакти по газовара. Импрегнирани против навлажняване.
3. Наличие на газ б бутилката - пълна до горе...
4. Свещи, кабели за свещи - приемам, че са ОК, понеже на бензин няма проблем.
Какво не проверих:
1. Уплътняването на плочката около карбуратора, понеже е "намацана" със силикон за всеки случай...
2. Филтър на газовия клапан - не губи мощност, не знам дали е нужно;
3. Платно на изпаритела - мисла не е нужно.
Много ще съм благодарен за някакви насоки и съвети.
Благодаря предварително!
Какво проверих по газовата:
1. Ниво на охлаждаща течбост, понеже изпаритела е над нивото на радиатора. Паля колата и оставям да загрее. Маркучите към изпаритела и самия той стават топли. Предполага се че всичко е ОК
2. Ел. инсталация. Почистени всички кабелни обувки и контакти по газовара. Импрегнирани против навлажняване.
3. Наличие на газ б бутилката - пълна до горе...
4. Свещи, кабели за свещи - приемам, че са ОК, понеже на бензин няма проблем.
Какво не проверих:
1. Уплътняването на плочката около карбуратора, понеже е "намацана" със силикон за всеки случай...
2. Филтър на газовия клапан - не губи мощност, не знам дали е нужно;
3. Платно на изпаритела - мисла не е нужно.
Много ще съм благодарен за някакви насоки и съвети.
Благодаря предварително!
- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
Re: Проблем: Гасне изведнъж на газ
Само на газ ли ти прави този проблем или и на бензин.Мислех си за захранването на ключа за газ бензин ,но не съм напълно сигурен в това.
-
- потребител
- Контакти:
На газ го прави. В интерес на изтината не съм тествал на бензин да карам по-дълго...
Иначе след загасване, когато се опитам да запаля на газ не става веднага... Върти, въри - не иска... Някак се "отпушва" от самосебеси, но не мога да хвана някаква зависимост...
Ключа "газ-бензин" си индикира нормално... Клапана за газта си щрака, когато включвам или изключвам от ключа за избор на гориво...
Иначе след загасване, когато се опитам да запаля на газ не става веднага... Върти, въри - не иска... Някак се "отпушва" от самосебеси, но не мога да хвана някаква зависимост...
Ключа "газ-бензин" си индикира нормално... Клапана за газта си щрака, когато включвам или изключвам от ключа за избор на гориво...
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Като загасне, изпарителя топъл ли е?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
- Контакти:
Да. Може да угасне след 1 час каране примерно...madboy написа:Като загасне, изпарителя топъл ли е?
При смяна на антифриз обезателно проверих дали изпаритела и маркучите са топли...
- kabalo86
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2010, 16:40
- Модел на автомобила: Мондео мк2 2.0 16в
колега може би ти е богата сместа и за това после не иска и да пали....пробвай да намалиш кранчето за газта с половин оборот
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Наскоро и аз се сбълсках този проблем, карам карам и оп изгасне, но уви не бях забелязал че е само на газ това гаснене и се бях ядосал, та си мислех бобина, датчик на хол, таблото с релетата и една хубава вечер установих че акто ми изгасне колата клапана за газта не отваря, набързо извадихме и свързахме с един приятел от акумулатора към клапана с 2 кабела и той се отвори ( при мен си се чува доста добре как се отваря дори и вътре в колата) та запали от раз
и установих че копчето за газ/бензин не е наред, изпарителя ми е електрически ланди ренцо.
Свалих въпросното копче за превключване и видях че един кондензатор се е смачкал и спаружил, подмених го но пак си гаснеше когато си поиска, как карам бум затвори клапана и угасва.
Сложих обикновенно копче за 30 стинки и за сега го няма проблема

Свалих въпросното копче за превключване и видях че един кондензатор се е смачкал и спаружил, подмених го но пак си гаснеше когато си поиска, как карам бум затвори клапана и угасва.
Сложих обикновенно копче за 30 стинки и за сега го няма проблема

По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.