датчик за температурата
- bratovched
- потребител 
- Регистриран: 11 май 2005, 16:33
- Модел на автомобила: ford eskort 1.4 1991
- Status: Извън линия
- 
				Mondeo18TDI96
- потребител 
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
дачика винаги има някакъв хистерезис - така че ако:
- хистерезиса е малък: перката ще се включва по често и за малко време.
- при голям: по рядко но по-дълго (и забележимо ще мърда стрелката)
скоро сменях термоизключвателя и на него пишеше: 95-102 град.
- след смяната само веднъж съм видял да се вкл/ перката (22-25град. и продължително качване на баир с завои):
вкл на средата на О и в края на O-то изключи. това за моето мондео!
Ако температурата не е в червеното и вентилатора се включва и понижава температурата - мисля че няма място за притеснения

- хистерезиса е малък: перката ще се включва по често и за малко време.
- при голям: по рядко но по-дълго (и забележимо ще мърда стрелката)
скоро сменях термоизключвателя и на него пишеше: 95-102 град.
- след смяната само веднъж съм видял да се вкл/ перката (22-25град. и продължително качване на баир с завои):
вкл на средата на О и в края на O-то изключи. това за моето мондео!
Ако температурата не е в червеното и вентилатора се включва и понижава температурата - мисля че няма място за притеснения
- demiro
- потребител 
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Напълно съм съгласен с тебе колегаMondeo18TDI96 написа:дачика винаги има някакъв хистерезис ....
...Ако температурата не е в червеното и вентилатора се включва и понижава температурата - мисля че няма място за притеснения
 Между другото както не веднъж сме споменавали,при всяко Мондео,стрелката живее свой собствен живот
 Между другото както не веднъж сме споменавали,при всяко Мондео,стрелката живее свой собствен живот  

Ако въпроса ти е към мен. Мисля само ти не разбра,че не знаех как е разположен надписа при Ескортите. Щом разбрах от следващите постове,всичко вече ми изглежда напълно логично и в норма.shmitc написа:Точно така.Стрелката като стигне буквата N и се включва перката за охлаждане,след което пада на O или R.Какво нелогично има
 Колегата bratovched няма за какво да се притеснява.
 Колегата bratovched няма за какво да се притеснява.П.П. Помислете и върху следното:
Ако вентилатора се включва,когато стрелката е преди последната буква/на около 100 градуса/,тогава за какво по дяволите не слагат червената зона там,а по-нагоре или по-надясно

Това във връзка с тези,които казват,че ха мръднела от средата,ха се включвал перкинсона

Както споменах,при моето Мондео се включва на L,която е последна в надписа и се изключва на А

- vlad
- потребител 
- Регистриран: 22 мар 2005, 17:51
- Модел на автомобила: Mondeo MK III '07, 2.2 TDCi Ghia, sedan
- Контакти:
Не го "казвам" колега, гледам го от две години насам, все така си е.demiro написа:...
П.П. Помислете и върху следното:
Ако вентилатора се включва,когато стрелката е преди последната буква/на около 100 градуса/,тогава за какво по дяволите не слагат червената зона там,а по-нагоре или по-надясно
Това във връзка с тези,които казват,че ха мръднела от средата,ха се включвал перкинсона
Както споменах,при моето Мондео се включва на L,която е последна в надписа и се изключва на А

Може пък да е повредено нещо, и да плаче за ремонт

- demiro
- потребител 
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Относно градусите за вкл на вентилатора на Мондео:
http://mondeoclub.ru/forum/index.php?s= ... opic=23961

http://mondeoclub.ru/forum/index.php?s= ... opic=23961