Замяна на ел бенз помпа с механична Фиеста 1.1 моно инж.
- 
				Do0mMas7eR_
- потребител 
- Регистриран: 22 окт 2009, 20:24
- Модел на автомобила: Ford fiesta 1992 1.3 mi
- Status: Извън линия
Замяна на ел бенз помпа с механична Фиеста 1.1 моно инж.
Здравейте , тук  явно разбирате повече от тоци та наскоро се сдобих с Фиеста 1.1 моно на гас с изгоряла бенз. помпа . колата си работи на гас само нз нормално ли е че ми поддържа по - високи обороти , но не е това проблема . понеже в момента нямам възможност да си купя нова бенз помпа реших да свържа една механична която имам и така да припомпвам  за да паля в студеното време
 за да паля в студеното време   . Само че не се получава номера
 . Само че не се получава номера   Не разбирам мн от коли и си мисля че не би трябвало да е проблем . И така помпя си аз механичната но бензина не стига до "карбуратора" мисля че е
  Не разбирам мн от коли и си мисля че не би трябвало да е проблем . И така помпя си аз механичната но бензина не стига до "карбуратора" мисля че е  . Иначе един майстор ме посъветва да сипвам по малко бензин във въздушния филтър и да паля аз съм го свалил и сипвам направо в карбуратора и така си пали ама всяка сутрин  тази процедура малко ташкън . Та проследих бензинопровода до там до карбуратора не е запушен . Има ли вероятност карбуратора да е запушен или просто се задейства електронно... Моля някой ако е по наясно да помага  . Поздрави
 . Иначе един майстор ме посъветва да сипвам по малко бензин във въздушния филтър и да паля аз съм го свалил и сипвам направо в карбуратора и така си пали ама всяка сутрин  тази процедура малко ташкън . Та проследих бензинопровода до там до карбуратора не е запушен . Има ли вероятност карбуратора да е запушен или просто се задейства електронно... Моля някой ако е по наясно да помага  . Поздрави  

за да паля в студеното време
 за да паля в студеното време   . Само че не се получава номера
 . Само че не се получава номера   Не разбирам мн от коли и си мисля че не би трябвало да е проблем . И така помпя си аз механичната но бензина не стига до "карбуратора" мисля че е
  Не разбирам мн от коли и си мисля че не би трябвало да е проблем . И така помпя си аз механичната но бензина не стига до "карбуратора" мисля че е  . Иначе един майстор ме посъветва да сипвам по малко бензин във въздушния филтър и да паля аз съм го свалил и сипвам направо в карбуратора и така си пали ама всяка сутрин  тази процедура малко ташкън . Та проследих бензинопровода до там до карбуратора не е запушен . Има ли вероятност карбуратора да е запушен или просто се задейства електронно... Моля някой ако е по наясно да помага  . Поздрави
 . Иначе един майстор ме посъветва да сипвам по малко бензин във въздушния филтър и да паля аз съм го свалил и сипвам направо в карбуратора и така си пали ама всяка сутрин  тази процедура малко ташкън . Та проследих бензинопровода до там до карбуратора не е запушен . Има ли вероятност карбуратора да е запушен или просто се задейства електронно... Моля някой ако е по наясно да помага  . Поздрави  
- HACKO
- Модератор 
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
 SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК
Re: Замяна на ел бенз помпа с механична Фиеста 1.1 моно инж.
Не става, това не е класически карбуратор (принципа е същия но изпълнението е различно), няма поплавкова камера, която да напълниш със бензин и после да запалиш. При моноинжекцията има дюза, която впръсква гориво във дифузьора и се управлява електрически от компа. Горивото трябва да се подава постоянно под определено налягане. Или трябва да си купиш помпа, която ако не се изключва като е на газ пак ще изгори, или да продължаваш да палиш по досегашната процедура.

- 
				Do0mMas7eR_
- потребител 
Благодаря много   . Добре че писах преди да започна да "отпушвам" карборатора
  . Добре че писах преди да започна да "отпушвам" карборатора   . Разбрах че е моно инжекция днес след като ми пристигна тази механична бензинова помпа по еконт от др фиеста карборатор
 . Разбрах че е моно инжекция днес след като ми пристигна тази механична бензинова помпа по еконт от др фиеста карборатор   . Жената от която е купих явно и тя толкова разбирач колкото и аз та тя твърдеше че е карборатор . Значи др спасение няма ще се копува нова помпа
 . Жената от която е купих явно и тя толкова разбирач колкото и аз та тя твърдеше че е карборатор . Значи др спасение няма ще се копува нова помпа   Благодаря за бързият отговор НАСКО и лека
  Благодаря за бързият отговор НАСКО и лека 
Имам още един въпрос как да разбера дали помпата се изкл като е на газ ИЛи мога ли да го правя механично с прекъсвач или пр.
  ИЛи мога ли да го правя механично с прекъсвач или пр.
мод: използвай бутона "промени"

. Добре че писах преди да започна да "отпушвам" карборатора
  . Добре че писах преди да започна да "отпушвам" карборатора   . Разбрах че е моно инжекция днес след като ми пристигна тази механична бензинова помпа по еконт от др фиеста карборатор
 . Разбрах че е моно инжекция днес след като ми пристигна тази механична бензинова помпа по еконт от др фиеста карборатор   . Жената от която е купих явно и тя толкова разбирач колкото и аз та тя твърдеше че е карборатор . Значи др спасение няма ще се копува нова помпа
 . Жената от която е купих явно и тя толкова разбирач колкото и аз та тя твърдеше че е карборатор . Значи др спасение няма ще се копува нова помпа   Благодаря за бързият отговор НАСКО и лека
  Благодаря за бързият отговор НАСКО и лека 
Имам още един въпрос как да разбера дали помпата се изкл като е на газ
 ИЛи мога ли да го правя механично с прекъсвач или пр.
  ИЛи мога ли да го правя механично с прекъсвач или пр.мод: използвай бутона "промени"
- HACKO
- Модератор 
Със мерене със мултицет или пробна лампа на захранването на помпата. Дали ще се изключва зависи от този който е монтирал уредбата, ключа за превключване газ бензин върши тази работа.Do0mMas7eR_ написа:Имам още един въпрос как да разбера дали помпата се изкл като е на газИЛи мога ли да го правя механично с прекъсвач или пр.
- 
				Do0mMas7eR_
- потребител 
 Благодаря мН НАСКО Лека
  Благодаря мН НАСКО Лека  
- 
				Do0mMas7eR_
- потребител 
Здравейте , отново . Поздрави пиша пак в тази тема за да не създавам само сппам. дали бензинова помпа от фиеста 1.6 пълна инж ще стане за 1.1 моно инж . моля ви ако някой е на ясно да помага   

- baro
- потребител 
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
Няма да стане пълната инжекция работи с по голямо налягане ,ако не се лъжа около 3 пъти по-голямо.Намери си помпа като за твоя модел не се опитвай да ги каращисваш няма да стане.

- 
				Do0mMas7eR_
- потребител 
 най накрая открих каквато ми трябва ... Благодаря колеги ИЗВИНЯВАМ се за невежеството Поздрави
 най накрая открих каквато ми трябва ... Благодаря колеги ИЗВИНЯВАМ се за невежеството Поздрави   
- HACKO
- Модератор 
Не си длъжен да знаеш всичко, затова няма защо да се извиняваш. Не срамно, като не знаеш нещо да питаш, срамно е когато.......Do0mMas7eR_ написа: ... Благодаря колеги ИЗВИНЯВАМ се за невежеството Поздрави

- ЯЛТА
- Потребител 
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
 Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
 http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
 АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
- Контакти:
Най простичко и елементарно, поливаш изпарителя на пропана, с 5 литра вряла-почти /ТОПЛА / вода , и палиш,-стар изпитан сиромашки метод .

Мисли ГЛОБАЛНО  действай  ЛОКАЛНО
						- 
				Do0mMas7eR_
- потребител 
здравейте отново пиша тук за да не  отварям нова тема ... Купих си помпа ама отново на камък .   помпата работи подава си гориво явно дюзата не работи ... Свалил съм я и мисля да я промивам с нещо .... отворен съм за всякакви идеи и съвети . БЛАГОДАРЯ ПОЗДРАВИ >>>
  помпата работи подава си гориво явно дюзата не работи ... Свалил съм я и мисля да я промивам с нещо .... отворен съм за всякакви идеи и съвети . БЛАГОДАРЯ ПОЗДРАВИ >>>

помпата работи подава си гориво явно дюзата не работи ... Свалил съм я и мисля да я промивам с нещо .... отворен съм за всякакви идеи и съвети . БЛАГОДАРЯ ПОЗДРАВИ >>>
  помпата работи подава си гориво явно дюзата не работи ... Свалил съм я и мисля да я промивам с нещо .... отворен съм за всякакви идеи и съвети . БЛАГОДАРЯ ПОЗДРАВИ >>>- ЯЛТА
- Потребител 
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
 Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
 http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
 АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
- Контакти:
Ултразвук .

Мисли ГЛОБАЛНО  действай  ЛОКАЛНО
						- 
				Do0mMas7eR_
- потребител 
A дали няма вероятност помпата да не подава хубаво налягане ... нз как се проверява   БЛАГОДАРЯ
  БЛАГОДАРЯ

БЛАГОДАРЯ
  БЛАГОДАРЯ- baro
- потребител 
Налягането на помпата се проверява с манометър .На моното има един вентил като на гума с капачка.Тя се развива и се мери.Също така замери инжектора с омметър за да видиш дава ли около 10-20 ома.Ако не дава значи може да е заминал.

- HACKO
- Модератор 
На моното няма вентил, има го само на пълната. За моно се прави специален преходник, налягането е 1атм +- 0.1.baro написа:Налягането на помпата се проверява с манометър .На моното има един вентил като на гума с капачка.Тя се развива и се мери.Също така замери инжектора с омметър за да видиш дава ли около 10-20 ома.Ако не дава значи може да е заминал.
- baro
- потребител 
 Защо ми е останало в ъкъла че моята 1.1 имаше такова нещо .
  Защо ми е останало в ъкъла че моята 1.1 имаше такова нещо .- 
				Do0mMas7eR_
- потребител 
 Много ви Благодаря
 Много ви Благодаря- 
				Do0mMas7eR_
- потребител 
Зсравейте отново съм аз с тази помпа  Искам да ви кажа че по документи колата е 1.1 а скоро свалях радиаторът за да не се спука че антифриз не съм слагал и като проверявах блока да не би да е пукнат видях че на двг пише 1.3 и някакъв сериен номер след това . Та има вероятност да се окаже колата 1.3 двг
 Искам да ви кажа че по документи колата е 1.1 а скоро свалях радиаторът за да не се спука че антифриз не съм слагал и като проверявах блока да не би да е пукнат видях че на двг пише 1.3 и някакъв сериен номер след това . Та има вероятност да се окаже колата 1.3 двг   . Някой има ли представа къде на друго място мога да погледна за това какъв е моторът . 1.1 трябва да е около 1 атм а как мога да го замеря
  . Някой има ли представа къде на друго място мога да погледна за това какъв е моторът . 1.1 трябва да е около 1 атм а как мога да го замеря   някой има ли предложения мисля да си взема 1.3 помпа но втора употреба а тя нз колко дебит трябва да подава . Благодаря Предварително
  някой има ли предложения мисля да си взема 1.3 помпа но втора употреба а тя нз колко дебит трябва да подава . Благодаря Предварително  

Искам да ви кажа че по документи колата е 1.1 а скоро свалях радиаторът за да не се спука че антифриз не съм слагал и като проверявах блока да не би да е пукнат видях че на двг пише 1.3 и някакъв сериен номер след това . Та има вероятност да се окаже колата 1.3 двг
 Искам да ви кажа че по документи колата е 1.1 а скоро свалях радиаторът за да не се спука че антифриз не съм слагал и като проверявах блока да не би да е пукнат видях че на двг пише 1.3 и някакъв сериен номер след това . Та има вероятност да се окаже колата 1.3 двг   . Някой има ли представа къде на друго място мога да погледна за това какъв е моторът . 1.1 трябва да е около 1 атм а как мога да го замеря
  . Някой има ли представа къде на друго място мога да погледна за това какъв е моторът . 1.1 трябва да е около 1 атм а как мога да го замеря   някой има ли предложения мисля да си взема 1.3 помпа но втора употреба а тя нз колко дебит трябва да подава . Благодаря Предварително
  някой има ли предложения мисля да си взема 1.3 помпа но втора употреба а тя нз колко дебит трябва да подава . Благодаря Предварително  
- HACKO
- Модератор 
Помпата на моното е еднаква на тези кубатури, няма значение, самата помпа дава 2-3 атм. налягане, после се редуцира до 1.
От Дясно, до 4 цилиндър на блока, трябва да има код (три символа), в който е закодиран вида и кубатурата.

От Дясно, до 4 цилиндър на блока, трябва да има код (три символа), в който е закодиран вида и кубатурата.
- 
				Do0mMas7eR_
- потребител 
Благодаря за бързия отг НАСКО . Днес установих че тази бенз помпа е изгоряла    нз каква е причината може би няма прекъсвач
  нз каква е причината може би няма прекъсвач   ще трябва да я карам на майстор май май . На газ ми държи високи обороти  нз може би е изпарителя пробвах да го намаля но кранчето е клеясало а на бенз няма подкарване . Някой идея при изправна помпа понеже ще си купя пак  какъв може да е проблема .  Поздрави лека
  ще трябва да я карам на майстор май май . На газ ми държи високи обороти  нз може би е изпарителя пробвах да го намаля но кранчето е клеясало а на бенз няма подкарване . Някой идея при изправна помпа понеже ще си купя пак  какъв може да е проблема .  Поздрави лека  

нз каква е причината може би няма прекъсвач
  нз каква е причината може би няма прекъсвач   ще трябва да я карам на майстор май май . На газ ми държи високи обороти  нз може би е изпарителя пробвах да го намаля но кранчето е клеясало а на бенз няма подкарване . Някой идея при изправна помпа понеже ще си купя пак  какъв може да е проблема .  Поздрави лека
  ще трябва да я карам на майстор май май . На газ ми държи високи обороти  нз може би е изпарителя пробвах да го намаля но кранчето е клеясало а на бенз няма подкарване . Някой идея при изправна помпа понеже ще си купя пак  какъв може да е проблема .  Поздрави лека