газова за мондео

Остана ли някой да кара на бензин? LPG, Метан. Съвместимост, проблеми, препоръки.
Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:
Status: Извън линия

Мнение от Brock » 27 фев 2006, 09:41

Ламбда сондата не играе роля само ако си със съвсем обикновена газова. НО твойта не е така - от това което казваш, разбирам, че имаш ламбда контрол - а този ламбда контрол взима информация от ламбда сондата и пуска необходимото количество газ. Щом ламбдата не ти е наред - значи ще имаш преразход и то голям. Вариантите ти да свалиш разхода са два - нова ламбда сонда или по-лошия вариант - да махнеш ламбда контрола и да си сложиш най-обикновен тройник с врътки за регулиране.

:twisted:

angelmilev
потребител
потребител
Регистриран: 25 фев 2006, 16:58
Модел на автомобила: Форд Мондео 1.8 16V
Контакти:

Мнение от angelmilev » 27 фев 2006, 09:54

Мерси! гадното е че миналата година я смених и след седмица две като ходих на МП в Младост ми казаха, че не работела, но там още много глупости ми наговориха и така и не им хванах вяра. Но един от колегите ми даде име на приемчик и ще се пробвам отново :-)
Все пак ако знаете свестен диагностик за газ и то за Ланди Ренцо - ще съм много благодарен

Потребителски аватар
furcy
потребител
потребител
Регистриран: 11 юни 2005, 16:32
Модел на автомобила: Volvo S60 '11 2.4 D5
Контакти:

Мнение от furcy » 27 фев 2006, 16:37

Не знам колко е разхода на газ на колегите но моето Монди по каталог има 12/100 бензин градско.. така че при мен разхода на газ е около 12,5 -13 лятото. Зимата ми е.. 14-15.. а извън градско.. като видя 10/100 газ викам УРА.

edit: Аз съм с 195/60/R15, а и извънградско..под 100-110 км/ч рядко падам.. така че за мен този разход е разумен...

edit2: Няма смисъл да ми пишеш на Вие, културно е.. но някак си в този форум цари колегиалност и добър тон и мисля че може да се каже че всички сме добри виртуални познати. Поне в постове, насочени към мен спокойно можеш да минеш на ТИ.
Последна промяна от furcy на 27 фев 2006, 17:45, променено общо 2 пъти.

angelmilev
потребител
потребител
Регистриран: 25 фев 2006, 16:58
Модел на автомобила: Форд Мондео 1.8 16V
Контакти:

Мнение от angelmilev » 27 фев 2006, 16:59

:-) успокоихте ме! значи като си прекалкулирам разхода от 15% по-високи предни гуми при мен се получава нещо аналогично... макар че за извънградско 10 е доста - сигурно карате бързо? Но пък на газ - на кой му пука :-)

gtaskov
потребител
потребител
Регистриран: 25 фев 2006, 18:17
Модел на автомобила: Мондео 98' 1.8i 16V Комби

Мнение от gtaskov » 21 мар 2006, 22:14

Здравейше колеги.Аз съм нов собственик но Форд Мондео 1.8 i 1998г.
с двигател ЗЕТЕК.Имам следното питане :Има ли реална опасност
от изгаряне на изпускателните клапани при работа на двигателя на газ?
Понеже прочетох ,че двигателите с механични повдигачи произведени
след май 1998г.имали този проблем. Неможах да намеря Е-мел адрес
на завод Форд в Германия за информация/колата е произведена там/
и никаде нищо по този въпрос.У нас рапитах но нямаха кокретна информациа.Ще бъда много благодарен ако получа отговор.

Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:

Мнение от Brock » 22 мар 2006, 09:43

gtaskov написа:Здравейше колеги.Аз съм нов собственик но Форд Мондео 1.8 i 1998г.
с двигател ЗЕТЕК.Имам следното питане :Има ли реална опасност
от изгаряне на изпускателните клапани при работа на двигателя на газ?
Понеже прочетох ,че двигателите с механични повдигачи произведени
след май 1998г.имали този проблем. Неможах да намеря Е-мел адрес
на завод Форд в Германия за информация/колата е произведена там/
и никаде нищо по този въпрос.У нас рапитах но нямаха кокретна информациа.Ще бъда много благодарен ако получа отговор.
Ами опасност има, но пък досега никой от каращите на газ не се е оплакал от подобно нещо, нито пък познава такъв с прецакан двигател. Тук въпроса опира до това, дали си склонен да рискуваш...

:twisted:

Потребителски аватар
kirilkirilov
потребител
потребител
Регистриран: 04 фев 2006, 20:06
Модел на автомобила: Ford KUGA II
Контакти:

Мнение от kirilkirilov » 27 апр 2006, 22:04

Здравейте имам 1.6 комби.Питам,че неразбрах къде и за колоко мога да си сложа газ.Става дума не за газов инжекцион.Като се има впредвид ,че не съм от София.

Потребителски аватар
dignatov
потребител
потребител
Регистриран: 16 авг 2005, 20:19
Модел на автомобила: Форд Ескорт 1,6 16V Ghia Комби
Форд Галакси 2,3 16V Ghia Автоматик
Контакти:

Изгорели клапани!

Мнение от dignatov » 29 апр 2006, 02:41

В отговор на "gtaskov" мога да го успокоя, че има пострадали и това съм аз. Първата ми кола ескорд комби с 1,6 EFI мотор явно е бил на доста километри и след няма и година откакто си сложих газ, се прибрах в бокса на три цилиндъра и се охарчих около 1000 лв за ремонт, така и така триябваше да сменят клапан и да отварят мотора, смениха всичко и ето ти нов мотор. Мога да кайа само че газта е ускорила моето влизане в бокса, затова пък сега колата си върви с полусинтетика и на газ че се къса :) За разхода на ескорта винаги е бил над 10 но и скороста не падаше под 140 на магистралата :)

Потребителски аватар
dignatov
потребител
потребител
Регистриран: 16 авг 2005, 20:19
Модел на автомобила: Форд Ескорт 1,6 16V Ghia Комби
Форд Галакси 2,3 16V Ghia Автоматик
Контакти:

Газ на мондео 1,8 бензин

Мнение от dignatov » 29 апр 2006, 02:45

Имам един приятел който се занимава с газ и само ме плаши че ако сложи газ на мондеото ще гърми постоянно особенно при рязко ускорение, тогава сместа обеднявала и резонансните тръби били кофти и заради това било така. Дайте съвет какво да правя, имам уговорка с един пич в севлиево да я погледне и да ми каже колко ще струва на моню газта. :) Леко и безаварийно.

Потребителски аватар
red
потребител
потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
Контакти:

Мнение от red » 30 апр 2006, 23:46

Бърка твоят приятел. Бърка 100%

TIN
потребител
потребител
Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г.

Re: Газ на мондео 1,8 бензин

Мнение от TIN » 02 май 2006, 13:57

dignatov написа:Имам един приятел който се занимава с газ и само ме плаши че ако сложи газ на мондеото ще гърми постоянно особенно при рязко ускорение, тогава сместа обеднявала и резонансните тръби били кофти и заради това било така. Дайте съвет какво да правя, имам уговорка с един пич в севлиево да я погледне и да ми каже колко ще струва на моню газта. :) Леко и безаварийно.
Няма такова нещо....
Катам "твоята кола" и нямам никакви проблеми, леко по тромава е колата от на бензин може би до към 3000 оборота както пишеше по нагоре в тази тема....
А за разхода....
карам я предимно на дълго, разхода ми е 7,5/100 при положение че повече от 100 не вдигам...
не съм натискал надълго повече....лош път....( карам Сопот габрово....а та мвсе пак по шипка няма как :) ).
Това е смесен разход.....понеже засичам от пълна-празна бутилка, а колата я карам градско и в Габрово....
Уредбата е Ланди Ренцо , и вече 4000 км, преди това е карана една година в БГ - 15000 км, нищо не е пипано по нея....
Слагай...няма да съжаляваш...

Потребителски аватар
kirilkirilov
потребител
потребител
Регистриран: 04 фев 2006, 20:06
Модел на автомобила: Ford KUGA II
Контакти:

Мнение от kirilkirilov » 02 май 2006, 21:38

И все пак къде и за колко мога да си сложа газ?

antoshka
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2006, 14:17
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V

Мнение от antoshka » 18 май 2006, 14:24

Здравейте момчета!
И аз като вас се сдобих с Мондео, прочетох всичко за газовите, което сте написали и ми е много от полза.имам въпросче към пловдивчани.МОЛЯ ВИ кажете къде в Пловдив ще ми сложат газова но не пълен инжекцион.Кадето питах на всякъде ми отказват и всички ми обясняват че както си карам ще ми грамне нещо и да не ходя при тях да търся отговорност.За уточнение само - МОМИЧЕ СЪМ ;;):

Потребителски аватар
red
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от red » 18 май 2006, 14:49

Момиче с "монди" - браво за избора!
Да те предупредя, че ако не сложиж газов инжекцион доста ще загубиш от динамиката на колата.
Моята кола е почти същата - само дето е 2л.
Сигурно ще кажеш че търсиш по-евтин вариант - не го прави. Моята работи перфектно на газ, но ....
1. не е слагано в БГ
2. има си всичко, което нрябва на една инсталация
- ламда контрол
- пет блока с електроника
- електрически изпарител
- автоватичен ключ - препоръчвам ти задължително, съответно превключване на обороти от 2500 до 3000 в зависимост от температурата и то пре превключване на скорости
- отворът за пълнене е изведен под капака на резервуара до капачката - много удобно и да видиш как зяпат газаджиите :shock:

3.по оценка на газаджии цената на такава уредба е около 1300 - 1600 лв. Направи си сметка дали не е по-добре да си вземеш газов инж.
иначе при мен колата е на три смени на масло - ~ 30 хил. км. газта не ми е създала проблем.
За съжаление газаджии за монтаж мога да препоръчам чак във Варна
Моят съвет е газов инж.

с

antoshka
потребител
потребител

Мнение от antoshka » 18 май 2006, 15:02

Благодаря ти за съвета, но както всички се досещат търся най-достъпният вариант.За газ. инж. немога да мися заради парите :roll:

Потребителски аватар
red
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от red » 18 май 2006, 15:12

с риск да не прозвучи добре, но за това се мисли като си избираш кола...
компромиси не прави защото евтиното излиза скъпо
ако караш малко просто не си слагай газ

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 18 май 2006, 15:16

antoshka написа:Благодаря ти за съвета, но както всички се досещат търся най-достъпният вариант.За газ. инж. немога да мися заради парите :roll:
...за стандартното АГУ за твоята кола - да, вярно е, че по-добре е газов инжекцион, но поради разбираеми причини голямата част от колегите с автомобил като твоя (и не само) са си монтирали обикновео АГУ с електронно управление (то другото не става-вакуумното). И аз включително, макар, че не съм с пластмасов колектор....
Виж, по същество - къде да отидеш - за Пловдив не знам!

antoshka
потребител
потребител

Мнение от antoshka » 18 май 2006, 15:38

Каде сте Пловдивчани??? :cry:

acj
потребител
потребител
Регистриран: 31 яну 2005, 13:40
Модел на автомобила: сега: ISUZU RODEO LX, 4x4, 3.2l, V6, 24V, 205к.с., 2000г.
преди: Ford Fiesta 1.6 Si 16V

Мнение от acj » 18 май 2006, 16:47

antoshka написа:Благодаря ти за съвета, но както всички се досещат търся най-достъпният вариант.За газ. инж. немога да мися заради парите :roll:
Ако Мондеото е произведенo преди 1997 година, поставянето на АГУ е безпроблемно.

За пластмасовите колектори и гърмежите:
Нужен е предварителен преглед на състоянието на кабелите и свещите и смяната им ако нещо не е наред.

Газов инжекцион не е нужен, достатъчна е конвенционална АГУ за пълна инжекция с ламбда емулатор и някой и друг обратен клапан (кихалка) за всеки случай. - около 500 лв. Опционално вместо ламбда емулатор, може да се добави ламбда контрол с-ма. - но това са още 170-300 лв., в зависимост от вида и марката.

Ако колата е произведена през или след 1997 година, слагането на АГУ е проблемно, поради опасност от прегаряне на клапаните. Тук поставянето на АГУ е на риск на собственика. Газовия инжекцион не може да помогне по никакъв начин за намаляване на този риск (клапани).
*По данни на Handy Lennox Special Vehicle Center, UK,

acj
потребител
потребител
Регистриран: 31 яну 2005, 13:40
Модел на автомобила: сега: ISUZU RODEO LX, 4x4, 3.2l, V6, 24V, 205к.с., 2000г.
преди: Ford Fiesta 1.6 Si 16V

Мнение от acj » 18 май 2006, 16:57

antoshka написа:Каде сте Пловдивчани??? :cry:
Между другото има със сигурност в клуба едно пловдивско Мондео с пластмасови колектори и конвенционална АГУ с повече кихалки, поставяна в Пловдив.

Отговори

Върни се в “АГУ - Алтернативни Горивни Уредби”