въпрос за джанти на Форд сиера!
- FordSierra1.6L
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
- Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"
- Status: Извън линия
въпрос за джанти на Форд сиера!
значи мисля да слагам джанти от 13ки на 14ки на сиерата.Разтоянието на оригиналните на сиерата е 4х108мм и тези които мисля да слагам са 4х108мм,но централния отвор на сиерата е 63.3 а на тези 14ки които искам да сложа е 65.Въпроса ми е след като тези които искам да сложа са по големи с 1.7 е проблем ?няма да хлопа или нещо от сорта?дали има някво голямо влияние или трябва дасе сложи още нещо?мерси предварително!
- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Ще започне да хлопа, защото цялата тежест ще тежи на шпилките и на конусите на гайките, а по принцип предвидено тежеста да пада на издадения ръб на главината, на който стъпва цинтралния отвор. Пробвал съм го при едно Волво - сложихме му сжанти от голф -шпилките съвпадаха, но централния отвор - не и при движение след около 100 км започна да тресе леко, все едно караш на съвсем малки камъчета. Но няма страшно, ако вече си си взел джантите - отиваш на стругар - правити 4 пръстена, които да компенсират луфта и заспиваш - поне така се оправи приятеля с волвото.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
При всички положения.
Направи справка тук:
http://www.clubford.org/portal/content/view/104/95/" onclick="window.open(this.href);return false;
Направи справка тук:
http://www.clubford.org/portal/content/view/104/95/" onclick="window.open(this.href);return false;
- chains
- потребител
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Да ще имаш отклонение в километража, но то ще е в рамките на предвиденото, тоест като спидометъра показва 100 - ще караш под 100 км. Все пак 14-ките с предвидени за сиерите заводско и със 185х65R14 направо заспиват - вози много меко и същевременно не опира пода в неравностите.
Виждал съм и сиери, на които са монтирани 15-ки от монди и собствениците им си разправят, че е ок. /А как изглеждат, особено видях една с джанти от пума - тези дето приличат на перки просто беше невероята, бордо седан със зелено тонираните стъкла и оригиналния спойлер отзад - невероятна беше!!!/
Виждал съм и сиери, на които са монтирани 15-ки от монди и собствениците им си разправят, че е ок. /А как изглеждат, особено видях една с джанти от пума - тези дето приличат на перки просто беше невероята, бордо седан със зелено тонираните стъкла и оригиналния спойлер отзад - невероятна беше!!!/
- FordSierra1.6L
- потребител
мерси много.значи слагам пръстени и няма проблем?а и 14`ките са с нископрофилни гуми:)А горе долу ква пара ще струва изработването на шпилките?няма да е неква голяма сума ?chains написа:Ще започне да хлопа, защото цялата тежест ще тежи на шпилките и на конусите на гайките, а по принцип предвидено тежеста да пада на издадения ръб на главината, на който стъпва цинтралния отвор. Пробвал съм го при едно Волво - сложихме му сжанти от голф -шпилките съвпадаха, но централния отвор - не и при движение след около 100 км започна да тресе леко, все едно караш на съвсем малки камъчета. Но няма страшно, ако вече си си взел джантите - отиваш на стругар - правити 4 пръстена, които да компенсират луфта и заспиваш - поне така се оправи приятеля с волвото.
от Ситроен БХ14 са джантите:)shark написа:Колега от каква кола са тези джанти, защото и аз на моята Сиерка искам да сложа 14-ки? А дали ще има проблеми с показанията на километража?
е мен километрите са ми наи малкия проблем,да станат сега за 5-6км не е проблем:)Да не е една синя Пума?с хромирани джанти?тя е от Люлин ако е тази за която мисля аз?има една лепенка острани не си спомням какво пишеше!тази ли е ?Незнам размера на тия 14ки просто са на един приятел на колата и ще ги зема и ще доплатя трябва тия дни да видя къв размер са но поне са нископрофилни:)само проблема на едната е че има балон острани но ще си зема 2ра ръка 2 гуми и няма проблем:)мерси на всички които се отзовахаchains написа:Да ще имаш отклонение в километража, но то ще е в рамките на предвиденото, тоест като спидометъра показва 100 - ще караш под 100 км. Все пак 14-ките с предвидени за сиерите заводско и със 185х65R14 направо заспиват - вози много меко и същевременно не опира пода в неравностите.
- chains
- потребител
Не това си е една сиерка, а иначе въпросните джанти са тия дето приличат като на подводница перката /абе май са си оригинални на пумата или поне в "mobile.de" има доста пуми с такива/, а също така съм виждал и едно модео в студентски град с такива и много се изкефик /абе много искам и мойто да стъпи на такива/
А колкото до нископрофилните гуми май ще друсат повече, но ще е по стабилна /кофти е - винаги трябва да има компромиси/.
А колкото до нископрофилните гуми май ще друсат повече, но ще е по стабилна /кофти е - винаги трябва да има компромиси/.
- FordSierra1.6L
- потребител
- FordSierra1.6L
- потребител
правилно,няма значение на ква възраст е щом си истински фен на Форд:) незнам кога ще взема джантите ,ще гледам да е скоро ,като ги сложа ще постна снимки да видите как изглежда да кажете по 1 мнениеchains написа:Важното е автомобила да ти носи удоволствие и да му се кефиш /че нали за това не сме с голфове!!!/

- Дядо ти Яга
- потребител
- Регистриран: 19 мар 2006, 20:08
- Модел на автомобила: форд сиера 1.6 GL
- FordSierra1.6L
- потребител
- Mr.Scorpion
- потребител
- Регистриран: 05 фев 2006, 23:13
- Модел на автомобила: Ford Scorpio 2.0 Ghia
Koлеги не се правят никави пръстени на стругар просто се слагат фтулки или мисля че така се казваше просто това е големината на отвора на джантата без фтулката(65) на Audi сама на 57 мисля а на фордовете е 63.
зависи от фтулата(тя представлява една пласмаса която пасва на този отвор който без фтулка е 65 и го намаля колкото искаш зависи от фтулаката),а фтулки по принцип продават на някои по голям сервиз за гуми.А ако не намериш разбира се става и пръстени но нали се сещаш че ако е пръстен ще трие метал/метал което не е много приятно пак и трябва да намериш поне една фтулка да вземеш от нея размерите то на нея си ги пиши.
зависи от фтулата(тя представлява една пласмаса която пасва на този отвор който без фтулка е 65 и го намаля колкото искаш зависи от фтулаката),а фтулки по принцип продават на някои по голям сервиз за гуми.А ако не намериш разбира се става и пръстени но нали се сещаш че ако е пръстен ще трие метал/метал което не е много приятно пак и трябва да намериш поне една фтулка да вземеш от нея размерите то на нея си ги пиши.