ПРОБЛЕМ С ПРЕКЪСВАНЕ ПРИ СМЯНА НА СКОРОСТИ

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
red_gendo
потребител
потребител
Регистриран: 29 авг 2009, 10:23
Модел на автомобила: Ford Fokus 2001 1,6 бензин 74kw
Status: Извън линия

ПРОБЛЕМ С ПРЕКЪСВАНЕ ПРИ СМЯНА НА СКОРОСТИ

Мнение от red_gendo » 13 яну 2011, 19:36

Здравейте,

карам ФОРД ФОКУС 2001г. , 1,6 бензин. Когато сменям скоростите от 2 на 3 най често се получава загуба на мощност - прекъсване , увисване или както искате, но не може да набере за около 10 секунди , след което набира вече. При по високи скорости няма проблем, но определено това ме притеснява. След като я купих и дадох парите вече го забелязах и бяха казали че е защото е влязло вода в свещите когато я мили но след като се изпари ще мине ( Автокъща Никифоров - Пловдив , не ви съветвам да пазараувте от тях но това си е мое мнение ) . Продължава да прекъсва. Гледах кабелите на свещите на тъмно - няма искри . Не съм сменял филтрите все още и ремъка и маслото но не ми се вярва да е от тях, пък знае ли се. ОСвен това газовете са добре, смисал не са някви чак задушливи . Не мога да си обесня какво да проверя. Лошото е че в Казанлък не знам да има компютърна диагностика за ФОРД - нямали софтуер. Дайте съвет какво да проверя? До сега карах Опел Астра и там е доста по лесен казуса, но тук е друго, защото на Астрата двигателя е освободен и няма да стане нищо на двигателя ако му се скъса ремъка , но при Форда така ли е ? Има ли как да ми даде някой схеми за смяна на масла и филтри и ремък ? Чичко Гугъл мълчи тук. Може ли някой да сподели ако е имал такива проблеми ?

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Re: ПРОБЛЕМ С ПРЕКЪСВАНЕ ПРИ СМЯНА НА СКОРОСТИ

Мнение от Любо » 19 яну 2011, 11:07

гледал си кабелите, а свещите?
Датчика за входящия въздух си провери и вакуумните линии.
Но преди това смени филтрите (и въздушния)

red_gendo
потребител
потребител
Регистриран: 29 авг 2009, 10:23
Модел на автомобила: Ford Fokus 2001 1,6 бензин 74kw

Мнение от red_gendo » 04 фев 2011, 23:33

всичко е проверено, комп. диагностика само не съм правил не знам дали изобщо тя може да даде някакъв подобаващ отговор , че за форд хич няма такава. На ниски обороти около 5-6 секунди от 2 на 3 няма мощ на другите скорости работи. Мисля си може ли да е примерно от запушен катализатор, но пък при другите скорости си върви, или пък да е проблем в скоростите, дали изобщо тази диагностика компютърна може да каже ако е от това ? Странен проблем.

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Мнение от essex » 05 фев 2011, 04:12

Предполагам че двигателя е зетек, като при ескорт 96 година и горе долу всичко по двителния отсек е едно и също
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Потребителски аватар
freon
потребител
потребител
Регистриран: 18 фев 2011, 16:43
Модел на автомобила: форд фокус 1.6 16V Ghia 2000g.
Контакти:

Мнение от freon » 10 апр 2011, 11:44

подобен проблем имам и аз но няма връзка със скоростите няма мощност колата елементарен баир не мога да кача но само студена иначе и заграля не е много динамична. при тест на лап топ ми казаха слаб сигнал от дроселната клапа, липса на подгрев на 2рата ламбда сонда, и един датчик на ABS на задно колело. вадих MAF i TPS датчиците първия го чистих вторият беше счупен и го лепих уж стана но и проблема си остана :( иначе колата има и газова но я игнорирах и карам на бензин. вече се чудя да свалям целия дросел но не съм много вещ и може да прецакам ситуацията повече :(

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”