проблеми с ford focus

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
mihailtodorov
потребител
потребител
Регистриран: 23 яну 2011, 15:46
Модел на автомобила: ford focus 2000 1.8 tdi
Status: Извън линия

проблеми с ford focus

Мнение от mihailtodorov » 23 яну 2011, 16:03

помагаите преди 2 седмици си закупих форд focus 1.8 тди 90 коня 66 кв .след около 300 километра каране ми придърпа на няколко пъти и започна да ми примигва лампичката за подгряващите свещи,при което колата започва да работи само на обороти и трябва да отбиеш да изклиочиш двигателя и да запалиш пак за да може да тръгне,след това пак го прави същото но няма определено разстояние може да го направи след 200 метра шофиране или след 300км.карах го на някакъв той ми каза че имало някакви грешки изчисти ги и свърза некви жици и ги залепи с силикон.след което не ми беше правил същия проблем около 300км ,но започна отново и пак когато си поиска,закарах ги на сервиз на форд в гърция понеже сам тук и ми казаха че имало 4 грешки които сочат педала на гъста,колата стоя 2 дни вътре накрая ми взеха 70 евро и ми казаха че затегнали нещо си на гъста (на педала на гъста) след което пак след около 300 км без проблеми и след това когато си поиска .някои има ли си на идея какво може да е ?:(

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Re: проблеми с ford focus

Мнение от Alexi » 23 яну 2011, 16:04

докато не кажеш какви са грешките - надали ,все пак не сме гадатели ...

Потребителски аватар
MapTo_D
потребител
потребител
Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
Модел на автомобила: С колелото

Мнение от MapTo_D » 23 яну 2011, 17:14

Сменяй педала...често срещан проблем...и аз го изпитах, с нов педал вече проблеми няма!

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 23 яну 2011, 19:30

Свързал ти е жици? :shock:
Къде, за какво, какви грешки, на каква температура в Гърция го прави проблема?

Едно време така като занесеш Юност на ремонт без надзор му сваляха половината елементи и ги заменяха с проводници :lol:

mihailtodorov
потребител
потребител

Мнение от mihailtodorov » 24 яну 2011, 14:04

ами немога да ти кажа какви грешки ,защото не ми казаха ,казаха просто 4 грешки сочещи педала за газта,този каза че натегнал някаква пеперуда (незнам дали има такъв термин) .а отностно жиците които ми свърза те са за измервателната помпа или там както я наричаха :)беха със букса но този я побългари истрагна буксата и я свърза жиците директно с поялника ,след което за да не излизат ги залепи с силикон ,естествено като позагря колата полвината силикон вече е паднал :) в сервиза на форд ми казаха че ако не се оправи с притягането вероятно ще иска смяна на педала на гъста :) може ли да ми кажете колко струва педала фокуса е 2000 година :) ще се заинтересувам точно за жиците за да ви кажа къде точно отиват :)

mihailtodorov
потребител
потребител

Мнение от mihailtodorov » 31 яну 2011, 12:42

благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат педала за гъста струва 266 лева :roll:

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 31 яну 2011, 13:09

То да не знае човек да ти честити ли, жив ли да те оплаче! Хубаво е че си правил проблема, но ценичката е доста солена. Тук даже имаше тема как платката на педала се разглобява, как пистите се почистват и отново се лепи кожуха - работа за няколко часа, мининум усилия и почти никакви пари. При тази цена на нов педал съм решил за себе си ако ми се наложи да си купя педал на старо, а моя да се опитвам да го майсторя. И все пак - Честито за Фокусчето - да имаш много безаварийни километри и приятни емоции с него!

Потребителски аватар
cj_bolland
потребител
потребител
Регистриран: 16 юли 2008, 20:01
Модел на автомобила: Focus

Мнение от cj_bolland » 11 дек 2011, 16:06

Колега, здравей, извинявам се, че ще ти ползвам темата. Имам същия фокус като теб 1.8 ТДИ 90 коня 2001 година. Имам същия проблем при каране колата просто гасне и свети лампата за подгряващите свещи. Този номер ми го е правила и например като и дам повече газ или като завъртя гуми, гаснела ми е при висока скорост... Още нещо странно се е случвало като отнема газта оборотите не падат ами остават на 1000-1100 и като чукна леко педала и си падат нормално. Какво точно представляват тези писти на педала за газта.

П.С. Колата работи нормално, няма проблем при запалване или нещо такова.

Потребителски аватар
Дмитарчо
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2009, 19:56
Модел на автомобила: Ford Mondeo Estate MK3 Ghia /2003/ 131 Hp

Мнение от Дмитарчо » 11 дек 2011, 16:54

На мен така ми мигаше лампата за подгряващите свещи и спираше да върви фокусника ... оказа се дюза ;) Грашката при компютърна диагностика беше ....
"Ниско налягане в някой колектори"не съм сигурен точно, но със сигурност даваше за ниско налягане. Нова дюзичка - 600 български пари и се оправя работата ;) Явно и педала на газта прави подобни магарии .. дано да е от там и твоя проблем. Направи и една диагностика да ти кажат със сигурност каква грешка ти дава когато светне подгрева на свещите, за да знаеш какво да отремонтирваш ;) Успех.

Потребителски аватар
cj_bolland
потребител
потребител

Мнение от cj_bolland » 11 дек 2011, 18:30

Амиии доколкото знам ако е дюзичка няма да работи като хората и ще има проблем със запалването

Потребителски аватар
Дмитарчо
потребител
потребител

Мнение от Дмитарчо » 11 дек 2011, 19:33

Не е баш така ;) Ако е тръгнала да си заминава някоя дюза, притока на нафтя е по малък, и когато си караш нормално, палиш ... няма никакви проблеми, но подадеш ли повечеко газчица и то по изведнъш ... не и достига нафтичката която дефектиралата дюза не пуска и тогава се ошашква моторчерто. ТАка ми го обяснихга на мен когато сменях дюзата, или някакви подобни работи ми наговориха, в които виждам някаква логика, но не твърдя, че е точно така ;) За дюзи иначе, чух, че в Пловдив някакъв пичага ги ремонтирал срещу 300 лв. и давал 2 години гаранция - недай си боже да ми се наложи - ще го търся човека ;)

Потребителски аватар
cj_bolland
потребител
потребител

Мнение от cj_bolland » 11 дек 2011, 21:24

Даа има логика в това което казваш. На една диагностига ще излезе ли проблема ако е дюза?

Потребителски аватар
Дмитарчо
потребител
потребител

Мнение от Дмитарчо » 11 дек 2011, 21:54

На мен ми излезна Ниско налягане нам къде си. И ми казаха, че или е дюза или нафтова помпа. Трябваше да я оставя в сервиза за по сериозна диагностика за да ми кажат със сигурност кое е за смяна. Но щом ако грешката е в педала на газта при диагностика излиза такава грешка - няма как да те объркат, Ще ти кажат, че или проблема е в педала или някъде другаде.

Потребителски аватар
cj_bolland
потребител
потребител

Мнение от cj_bolland » 11 дек 2011, 22:48

Мхм мерси за отговорите няма да рискувам, първо една диагностика :)

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”