Включване на дневни светлини DRL на Focus 2 и C-MAX
- todor.angelov
- потребител
- Регистриран: 16 мар 2010, 14:56
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 TDCI '04
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Включване на дневни светлини DRL на Focus 2 и C-MAX
А дали някой има яснота за Фокус 1 относно DRL, защото влизах в този руски сайт които е публикуван по- горе, но нищо не можах да открия, а и не съм на "ТИ" с руският 
Ще съм благодарен, ако някой може да ме светне как стой въпроса с DRL за ФФ1...алтернативата винаги е да се обърна към пича от Благоевград, но ми се иска ако може и ако има фаброчно да си ги подкарам!

Ще съм благодарен, ако някой може да ме светне как стой въпроса с DRL за ФФ1...алтернативата винаги е да се обърна към пича от Благоевград, но ми се иска ако може и ако има фаброчно да си ги подкарам!

"Досистемниятадминистратор:
-Скапамисешпацията,какводаправя?"
Отговор:
"-На_напредналия_потребител_шпация_не_му_трябва!"
-Скапамисешпацията,какводаправя?"
Отговор:
"-На_напредналия_потребител_шпация_не_му_трябва!"
-
- потребител
- Регистриран: 29 авг 2008, 10:55
- Модел на автомобила: ford focus mk2 ghia 2005
Дали има заместител на това магическо реле, за което в момента от МП искат 50+ лева, като даже го нямат на склад?
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
От известно време забелязвам,че МП са си вдигнали цените на някои резервни части повече от 3 пъти.Нямам последния Microcat,за да сравня цените,но някои от тях са направо ужасяващи.Не знам дали е заради кризата,но според мен това е прекалено.Релето наистина струваше около 9 лв.(което също е безкрайно много,но пък чак 54 лв.
.Ако пробваш със заместващия номер 4419201,излиза за 14,36 лв.А иначе,можеш да използваш всякакво реле на 12V с един нормално отворен контакт.

- amplified
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2008, 02:29
- Модел на автомобила: 2008 Mondeo MkIV Duratec 2.0 145bhp Тitanium X
- Контакти:
За мондео мк4 ми казаха около 40лева да го направят софтуерно, но предполагам лятото пак ще трябва да давам 40 лева...
-
- потребител
- Регистриран: 27 ное 2010, 13:29
- Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 tdci 2008
Не се притеснявай от Февруари 2011 става задължително шофирането на светлини през цялата година за целия ЕС.
Стълбовете нанасят поражения на вашите коли само в случай на самоотбрана.
-
- ВРЕМЕННО ОТСТРАНЕН
- Регистриран: 24 дек 2010, 09:42
- Модел на автомобила: .
Това приложимо ли е за Ford Focus 2 от 2004 до 2008?
-
- потребител
- Регистриран: 11 юли 2009, 18:01
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,6 Ti-VCT Ghia
А дали става на Kuga? Мисля да заменя Фокуса с Куга дизел защото ще се местя в едно село близо до Варна и ще ми трябва по-проходима кола.
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Мисля,че инсталацията е същата и ако има място за реле и контакти в блока,би трябвало да стане,но все пак трябва да се провери.
- addic7ed
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2008, 18:24
- Модел на автомобила: Mondeo
- Контакти:
А това във МП ли ти казаха за софтуерно пускане на мондеото?amplified написа:За мондео мк4 ми казаха около 40лева да го направят софтуерно, но предполагам лятото пак ще трябва да давам 40 лева...

Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen.
- amplified
- потребител
- Контакти:
В МП ми казаха, но моите са със завиване + странично, но не са с ксенон. Не съм питал за ксенон.addic7ed написа:А това във МП ли ти казаха за софтуерно пускане на мондеото?amplified написа:За мондео мк4 ми казаха около 40лева да го направят софтуерно, но предполагам лятото пак ще трябва да давам 40 лева...И обясниха ли какво представлява софтуерното програмиране, и дали става и за ксеноновите фарове с лупа и странично осветление
- divxstore
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX
На мен ми ги бяха активирали в МП, но постоянно ми даваше грешка - незнам защо а и те незнаехаamplified написа:В МП ми казаха, но моите са със завиване + странично, но не са с ксенон. Не съм питал за ксенон.addic7ed написа:А това във МП ли ти казаха за софтуерно пускане на мондеото?amplified написа:За мондео мк4 ми казаха около 40лева да го направят софтуерно, но предполагам лятото пак ще трябва да давам 40 лева...И обясниха ли какво представлява софтуерното програмиране, и дали става и за ксеноновите фарове с лупа и странично осветление

- amplified
- потребител
- Контакти:
А каква цена ти казаха на теб?
- divxstore
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX
Тогава си монтирах блутут модула и ми беше безплатно.amplified написа:А каква цена ти казаха на теб?
- addic7ed
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2008, 18:24
- Модел на автомобила: Mondeo
- Контакти:
Ахаа, значи то ползва крушките на късите, аз мислех, че ползва някакво допълнително осветление или на дългите но с намален процент. Кофти, защото аз очаквам едно мондео, но не съм сигурен дали е със или без ксенон, но ако е със ксенон ми се вижда кофти да са постоянно включени. 

Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen.
-
- потребител
- Регистриран: 27 май 2011, 21:09
- Модел на автомобила: focus mk2
може ли снимковият материал от първият пост?
мисля, че не е сложно да си го направя сам, след като от МП в Пз-ик ми отказаха, с оглед на факта, че отпада гаранцията. Ще си ги закупя от друго МП...

мисля, че не е сложно да си го направя сам, след като от МП в Пз-ик ми отказаха, с оглед на факта, че отпада гаранцията. Ще си ги закупя от друго МП...

-
- потребител
- Регистриран: 27 май 2011, 21:09
- Модел на автомобила: focus mk2
колеги,
вчера отворих темата за пореден път и видях, че снимките по инсталирането са активни, та отидох до МП, поръчах каквото ми трябваше и днес ги доставиха.
Инсталирах ги както е по план, но по време на самия процес ми направи впечатление, че релето стой като разхлабено и не е фиксирано добре в самият модул, същото се отнася и за единия бушон(20А).
Проблемът в момента е следния: тъй като нямам положение auto, при положение О нищо не свети отново и нямам мигачи. Колата преседя 2-3 часа и отново нищо не свети на положение О, но вече имам десен мигач.
Гледах дали кабел(зелено с червено и видях такъв)
Колата е фокус 2010, Anniversary
може ли някой за помощ???
Благодаря.
вчера отворих темата за пореден път и видях, че снимките по инсталирането са активни, та отидох до МП, поръчах каквото ми трябваше и днес ги доставиха.
Инсталирах ги както е по план, но по време на самия процес ми направи впечатление, че релето стой като разхлабено и не е фиксирано добре в самият модул, същото се отнася и за единия бушон(20А).
Проблемът в момента е следния: тъй като нямам положение auto, при положение О нищо не свети отново и нямам мигачи. Колата преседя 2-3 часа и отново нищо не свети на положение О, но вече имам десен мигач.
Гледах дали кабел(зелено с червено и видях такъв)
Колата е фокус 2010, Anniversary
може ли някой за помощ???
Благодаря.
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Колега,щом Фокуса е от 2010,няма да стане по този начин.Проблема е,че ги няма куплунзите в гнездата за релето и на 1 и 26 крак, за моста.Преди да купиш частите трябваше да погледнеш дали има крачета в гнездата.По-горе сме писали за подобни липси в инсталацията на определени автомобили. Понеже и аз имам вече същото Aniversary, само че от 2011,първото нещо,което проверих беше това и се оказа,че при мен също липсват крачетата за релето.Разбира се те могат да се добавят и заводската схема ще заработи,но това е свързано с разглобяване на GEM модула,а това е доста работа.Сега умувам как да го направя по друг начин,без намеса в електрическата схема,заради гаранцията.Щом стигна до някакъв резултат ще пиша какво е решението.
- Migo
- потребител
- Регистриран: 04 май 2011, 15:56
- Модел на автомобила: Ford focus 1.6 tdci
Здравейте, да попитам и аз нещо, не е точно по темата но все пак има връзка.
При мен при завъртане на ключа на първо полужение светват и габаритите и късите светлини, можеби на 80%, но при загасване на двигателя не гаснат. Дали това е направено като за дневни светлини ?
Има и още нещо странно при мен. Имам монтирани халогени, но немога да ги накарам да светят. Копчето за фаровете се издърпва само веднъж и светва само задната светлина за мъгла.
При мен при завъртане на ключа на първо полужение светват и габаритите и късите светлини, можеби на 80%, но при загасване на двигателя не гаснат. Дали това е направено като за дневни светлини ?
Има и още нещо странно при мен. Имам монтирани халогени, но немога да ги накарам да светят. Копчето за фаровете се издърпва само веднъж и светва само задната светлина за мъгла.

- gurcayy
- потребител
- Регистриран: 11 май 2011, 23:16
- Модел на автомобила: Focus, 307
Migo, ти ме вкара в размисли и мен сега.При мен при завъртяно едно положение светят само габаритите. При халогените- едно придърпване- предните, две придърпвания- задните....
- Migo
- потребител
- Регистриран: 04 май 2011, 15:56
- Модел на автомобила: Ford focus 1.6 tdci
Възможно ли е при мен да е сдало багажа някое реле, защото така реално аз нямам габарити.
А колкото до халогените, предполагам че или фабрично е нямало такива и затова ключа е само с 1 придърпване, или са сменяли ключа с какъвто са намерили.
А колкото до халогените, предполагам че или фабрично е нямало такива и затова ключа е само с 1 придърпване, или са сменяли ключа с какъвто са намерили.