Моля за съвет.
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
- Status: Извън линия
Моля за съвет.
Проблема ми е че имам тропане в рейката която е маханична (колата е форд орион 90-91г)
Някой имал ли си е работа с тази реика ?
Как да установя дали щангите с накрайниците са за смяна или само пластмасовите втулки ? без да се демонтира рейката
Някой имал ли си е работа с тази реика ?
Как да установя дали щангите с накрайниците са за смяна или само пластмасовите втулки ? без да се демонтира рейката
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Re: Моля за съвет.
На стенд за реглаж на предница срещу почерпка от примерно 10лв трябва да ти кажат къде е проблема. Там е удачно че хем имат канал, хем имат въртящи стойки на който да стъпят предните гуми. А и по принцип пипат точно по накрайниците на рейката и са запознати кое кво е.
- essex
- потребител
Благодаря коелга, но искам аз да разбера ... точно сега ме чакат още неща да оправям по колата и просто и тези 10 лв. са ми кът
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ами карай така, пък ще оправяш когато можеш, неприятно е но не е чак толкова фатално.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- essex
- потребител
за мен е фатално защото при скорост от 60 км/ч изправям волана (права посока на колелата не е както беше защото волана е завъртян малко по вдясно ) за 50-тина метра хваща правия път и от там насетне завива или на ляво или на дясно и така около 10-ти опита и е много неприятно постоянно да оправям посоката + това още както я взех колата ( преди 3000 км бях наясно относно рейката но не очаквах че толкова рано ще издаде пагажа) и ако не се лъжа може да ми се прецакат външните накрайници ако така си карам ...
- Ianaki
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри
Щом е фатално, 10лв. не би трвбвало да са проблем, ако са проблем, значи не е фатално! Противоречиш си!
-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2010, 17:36
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК3 1.6 EcoBoost 150 к.с.2011 г. .
Това ,че не подържа посоката може да не е само от рейката. Рейката на моя автомобил също е за смяна/подготвил съм друга/,но освен потракване при преминаване на неравности други проблеми няма.Така ,че първо стенд трябва.
- essex
- потребител
да така е но след като смених шарнирите и 4-те тампона на носачите, много се подобри управлението и само малко отиваше наляво след като пусна волана, а сега от една седмица (може и 2 да са) се влоши и почукването идва от рейката, установих че останалите неща (всичко дето се сещате) са здрави а само рейката тропа. Не съм правил реглаж след смяната на горепосочените неща защото знаех че няма да стане както трябва но за отрицателно време така да се влоши
ми подсказва че дори да бях направил то щеше да е излишно в тази ситуация ! Мисля че трябва да я демонтирам и огледам тази рейка, друг начин не виждам.

-
- потребител
- Регистриран: 20 авг 2009, 01:28
- Модел на автомобила: Ford Fiesta
ти някога ходил ли си на реглажessex написа:да така е но след като смених шарнирите и 4-те тампона на носачите, много се подобри управлението и само малко отиваше наляво след като пусна волана, а сега от една седмица (може и 2 да са) се влоши и почукването идва от рейката, установих че останалите неща (всичко дето се сещате) са здрави а само рейката тропа. Не съм правил реглаж след смяната на горепосочените неща защото знаех че няма да стане както трябва но за отрицателно време така да се влошими подсказва че дори да бях направил то щеше да е излишно в тази ситуация ! Мисля че трябва да я демонтирам и огледам тази рейка, друг начин не виждам.

- essex
- потребител
Мисля че споменах, но пак ще кажа че след като смених тампоните на носачите и шарнирите се пооправи и след 500-600 км се влоши доста не мисля че единия реглаж ще оправи нещата
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
-
- потребител
Другият вариант е купуваш рециклирана рейка за около 160 лв.+пари за ремонта +пари за стенд и си готов.Но ако не е само от рейката?
- essex
- потребител
ппфф преди да сменя тампоните и шарнирите бях и човека ми каза: виж са реглажа няма да е реглаж няма какво да те лъжа тампоните са тръгнали отдясно и шарнирите ... така че смени ги и ела пък тогава ще видимеЯЛТА написа:Да , но ще ти кажат какво не е у ред !
Почти всякакъв ремонт си правя аз по колата

сеедно аз не мога да си я сваля и да подмена всичко по нея

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Така е , по принцип си прав, но диагностиката, е най трудното, и важното .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Хлабините в рейката не са само в накрайниците.Износват се и втулките в рейката, а те не се намират/за оригинални става на въпрос/.Успех в ремонта.
- HACKO
- Модератор
Намират се, сменя се втулката от дясно 2-5лв. От Ляво се натяга редуктора, тука възниква лек проблем, трябва стругар да направи нова тапа(10-15лв според стругаря), щото оргиналната пластмасова се поврежда при разглобяването. Понякога се налага и смяна на лагера на вала 2лв. Има и комплекти в торбичка със емблемата на Форд на нея 10-15лв, но от него се използва само втулката, най-лошото е че в него няма тапа, така че е безмислено да се взема.

-
- потребител
Така де, ама изкара една година и сега пак е на същото положение.
- essex
- потребител
Ето за това говорех хубаво и добро описание преди да съм я разглобил, Насе аз намерих пластмасовите втулки ( от магазина ми казаха че са 2 наброй ) все още не съм я свалил и не съм се запознал с нея на практика но идеята ми е на теория за да не давам първо излишни пари и второ да не няма излишни резултати лошото е че има 2 вида втулки (едната е по голяма а другата по малка и не се знае коя е за моята рейка защото ми казаха че едната е за рейка на фиеста а другата за рейка на ескорт,орион) сиг. ще сменя лагера който си споменал но може ли малко повече да кажеш за тапатаHACKO написа:Намират се, сменя се втулката от дясно 2-5лв. От Ляво се натяга редуктора, тука възниква лек проблем, трябва стругар да направи нова тапа(10-15лв според стругаря), щото оргиналната пластмасова се поврежда при разглобяването. Понякога се налага и смяна на лагера на вала 2лв. Има и комплекти в торбичка със емблемата на Форд на нея 10-15лв, но от него се използва само втулката, най-лошото е че в него няма тапа, така че е безмислено да се взема.
реших че ще сменя втулките и лагера на рейка и ще направя реглаж на предницата пък каквото ще да става

благодаря искрено много за помощта и съветите ще пиша за резултатите

Проблемите не свършват, трябва да острана и още един проблем ГАСНЕ когато си иска за 2-3 мин и после пак пали
- HACKO
- Модератор
А ти защо мислиш, че тази рециклираната за 160лв, е със по-различни части от изброените.varby написа:Така де, ама изкара една година и сега пак е на същото положение.

- essex
- потребител
зачестиха гасненията почти всеки ден и то не по 1-2 а по 3-4 пъти , мисля че в от бобината но има ли начин да разбера ?