Задни носачи Фокус
- zfocus
- потребител
- Регистриран: 19 апр 2010, 10:49
- Модел на автомобила: Форд Фокус 2000 год. 1.6 16v zetec
- Status: Извън линия
Задни носачи Фокус
Колеги,помагайте!Дойде ред да сменям задните носачи на Фокуса,та се чудя каква марка да са.Някой да е чувал нещо за SIDEM?
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Re: Задни носачи Фокус
Не съм привърженик на смяната на цели носачи при износени тампони,които се продават в моторкрафтските магазини по 20-30лв/бр.
Научиха се пишман майсторите вместо да избиват и набиват тампони да сменят нови носачи,ама що ли трябва?
Марката,за която питаш не съм я чувал все още,но от личен опит и от опит на колеги- оригинално или Ас метал,всичко друго е бошлаф работа.
Научиха се пишман майсторите вместо да избиват и набиват тампони да сменят нови носачи,ама що ли трябва?
Марката,за която питаш не съм я чувал все още,но от личен опит и от опит на колеги- оригинално или Ас метал,всичко друго е бошлаф работа.
- zfocus
- потребител
Не разбирам многу,обаче съвета на майстора е да сменям носачи ,а не да се набиват тампони на преса.Защото на моя Фокус (2000 г.) било многу трудно свалянето на носачите.Трябвало да се режат,нямало как по друг начин и затова нови.Оргиналните (мотокрафт) 3 бр. на колело излизат към 800 лв. А SIDEM белгийска фирма вносител фирма Косер излизат към 450 лв. Чудя се дали да мина по-тънко или да заложа на оргиналните защото цената е почти двойна.АС Метал не намерих за форда.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Майстора ти не иска да сменява тампоните, а целите носачи защото не му се занимава да избива тампоните, много по-лесно е да смени целите носачи и да ти вземе същите пари. Телефона на АС Метал на "Хр.Ботев" е 831 20 02 , можеш да провериш там.
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
как такава цена 450 и 800 лв бре човек, ти луд ли сиzfocus написа:Не разбирам многу,обаче съвета на майстора е да сменям носачи ,а не да се набиват тампони на преса.Защото на моя Фокус (2000 г.) било многу трудно свалянето на носачите.Трябвало да се режат,нямало как по друг начин и затова нови.Оргиналните (мотокрафт) 3 бр. на колело излизат към 800 лв. А SIDEM белгийска фирма вносител фирма Косер излизат към 450 лв. Чудя се дали да мина по-тънко или да заложа на оргиналните защото цената е почти двойна.АС Метал не намерих за форда.

ходи при друг майстор да ти смени тампоните и си свиркай колега.
чудно ми е на колко км е колата ти че да са износени тампоните

По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
не съм запознат с окачването ан фокуса ама отзад има ли носач 

По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- zfocus
- потребител
Фокуса е на 150.000 км,а окачването отзад е "мулти линк",подобно на пред-последното мондео,независимо окачване на колелата с общо 6 носача и стабилизиращта щанга и биалетки.Иначе АС метал за фокуса не произвеждат носачи има само Мотокрафт и Сидем (белгийски).Днес оставих колата в един сервиз да я видат и ще пиша какви са изводите.
- SERIOUS LUBO
- потребител
- Регистриран: 29 май 2009, 10:10
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDdi 90 кс 2000г
на носача 2 се сменя тампона 15-20лв
носач 4 са сменя целия струва 40-50лв
носач 5 се сменят тампоните по 10-15лв
на някои модели няма носач3 но е около 60-80лв тампоните не знам....не ми излизат/но моя фокус няма такъв носач/
на картинката не е покозано но имаш 2 малки биалетки по 20-25лв и 2 тампона на стаб щангата по 7-8лв смени ги така или иначе ще се разкачи всичко...и отиваш после на раглаж...има и 2 дълги болто които се режат...та и те по 10-15лв
ако изчакаш 10-15 дена като си сменя моите ще ти кажа как е минла процедурата...
на някои модели няма носач3 но е около 60-80лв тампоните не знам....не ми излизат/но моя фокус няма такъв носач/
на картинката не е покозано но имаш 2 малки биалетки по 20-25лв и 2 тампона на стаб щангата по 7-8лв смени ги така или иначе ще се разкачи всичко...и отиваш после на раглаж...има и 2 дълги болто които се режат...та и те по 10-15лв
ако изчакаш 10-15 дена като си сменя моите ще ти кажа как е минла процедурата...
- zfocus
- потребител
Ще те ичакам 10-15 дена,защото засега ще сменям само задни амортисьори с тампоните над тях ,уж от там идвало хлопането на задницата.Видими признаци на разрушени тампони не откриха в сервиза , но първо да си взема колата па ще пиша какъв е резултата.Но всепак се съмнявам във тампоните на носачите защото е влажно времето и трудно се диягностицират.SERIOUS LUBO написа:на носача 2 се сменя тампона 15-20лв
- SERIOUS LUBO
- потребител
- Регистриран: 29 май 2009, 10:10
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDdi 90 кс 2000г
на комбито като смених амортисорите ... и се разхлопа задницата за 6 месеца...нормално е ...
- zfocus
- потребител
Вчера смених амортисьрите Монро-рефлекс газови (230 лв.общо,смяната,тампоните и 3г.гаранция) . Kолата стана по-твърда отзад и си остана едно по-хлопване на задницата. Като цяло имам усещане за по-стабилна или по-устойчива кола.Ще изчакам да се по-оправи времето и ще ги гледам тампоните на носачите.Благодаря колеги за отзивчивостта към моя проблем,ще пиша какво ще стане с носачите.
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
За съжаление прочетох новостите по темата със закъснение...та щях да те предупредя да минеш един шок тест за амортисьори,защото и на мен когато сменях тампон на задния носач майстора ми каза,че амортисьорите били за смяна,едва ли не заради тях тампона се е износил.Тогава нямах налични мангизи и остана за по нататък .В последствие случайно минавах покрай такъв шок тестер и викам да вляза.
Тестваха ми амортисьорите за 10лв и ми дадоха диаграмата.Гледам като неразбиращ и тоз човек вика "екстра ти са амортисьорите,от някой сервиз те впрегнаха да ги сменяш нали ?"
И те така си карам спестил 300лв.
Та на майстор вяра да нямаш...
Тестваха ми амортисьорите за 10лв и ми дадоха диаграмата.Гледам като неразбиращ и тоз човек вика "екстра ти са амортисьорите,от някой сервиз те впрегнаха да ги сменяш нали ?"
И те така си карам спестил 300лв.

Та на майстор вяра да нямаш...
- zfocus
- потребител
Значи колеги след изминати 900 км. с новите амортисьри,мога да споделя че колата си хлопа и тропа яко отзад и ме дразни яко.Тропането е по-осезаемо от дясно задно колело на неравен път,павета,л. полицаи итн. Задницата е НЕ-устойчива в завои със скорост повече от 70 км/ч.Затова днес посетих сервиза и огледахме задните тампони на носачите и се оказа че десния тампон на носач No.2 яко е ръждясал и е разбит.Цената на тампона е 17лв. (марка "Сидем"), а за труд ми искат 120 лв. Тампона се набивал на преса в носача което не ми вдъхва многу доверие. В мото-фое тампона не го продават отделно ,а носача е 406 лв.
Моля за съвет ако някой има опит с подобен вид на ремонт да сподели,благодаря предварително.

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Сменявай и тампона и майстора. С тея 120 лв. за труд тоя наема на гаража ли иска да си избие, що ли!? Сменявал съм тампони на предни носачи, вярво че на Ескорт '87, но едва ли е по-различно. С едно голямо менгеме като за първи път се справих за 3 часа с двата носача. На преса наистина ще е по-лесно, но в никакъв случай не би струвало 120 лв. Че то за тея пари направо за чирак да кандидатствам.
-
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2009, 10:41
- Модел на автомобила: Ford Focus Tournier TDCI '04
Изваждам темата от архивите, защото и при мен се появи потропване отзад в дясно, а амортисьорите са здрави. Също забелязах и при по-рязък завой задницата тръгва да се унася доста по-лесно от преди. Имахме един служебен Фокус , на който смениха тези носачи от дясната страна за 800лв. и ми се струва скъп ремонт. Някой сменявал ли е скоро, за актуална цена?
- piksi_88
- потребител
- Регистриран: 08 окт 2011, 20:44
- Модел на автомобила: focus
И аз скоро минах през тази процедура всички посочени носачи ми бяха разбити и ми искаха 500 лв за ремонт ( труд + части). Използвах момента и си взех чисто нов мост на старо
моята беше с барабани отзад и така минах на дискове. Моста беше 200 лв в идеално състояние от италиянка. Нямаше капка ръжда. Мост + дискове + накладки почти нови + жила за ръчна +датчици за абс +пружини. 150 лв ми беше работата. 350 лв за цялата разправия но поне имам дискови спирачки отзад. Кофтито е , че болтовете не се развиват а се режат и това оскъпява ремонта.

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Ето ти ги цените на различните видове носачи:
http://www.autopower.bg/%D0%BD%D0%BE%D1 ... 34c20.html
http://www.autopower.bg/%D0%BD%D0%BE%D1 ... 34c20.html
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Fiesta_ribarka
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2011, 15:25
- Модел на автомобила: Ford Fokus 1.8TDDI
Зравейте,
Пускам този пост с цел да съм полезен на всички който четат тук.
Днес разглобих задния мост на фокуса с цел да сменя тампоните на носачите който се държат в купето, но бях НЕприятно изненадан от това че почти всички болтове на останалите носачи и щанги бяха "запекли" във втулките и на всякъде трябваше да се работи с ъглошлайф, след като свалих всичко на земята трябваше да търся тампони, но в нито един магазин не намерих тампони, а на всякъде ми предлагаха цели щанги, а цените на комплект за цялото окачване са около 400+лв и това не са най-качествените марки.
След доста ровене в нета попаднах на сайт(няма да го споменавам за да не е реклама, ако разрешите ще го напиша кой е) в който намерих само -тампоните и цените на брой са между 10лв. и 20лв. на брой тампон, по-груби сметки всички тампони за задния мост ще излезат около 180лв.-200лв. като биалетките и тампони на стаб. щанга не ги коментирам тук.
Проблема е обаче от къде ще намеря болтовете и шайбите за регулиране, но ще пиша и за тях като реша проблема.
Ако някой го интересува нещо да пита, може и снимка да пусна ако някой иска, форда е още разглобен, чака си тампоните.
Поздрави
Пускам този пост с цел да съм полезен на всички който четат тук.
Днес разглобих задния мост на фокуса с цел да сменя тампоните на носачите който се държат в купето, но бях НЕприятно изненадан от това че почти всички болтове на останалите носачи и щанги бяха "запекли" във втулките и на всякъде трябваше да се работи с ъглошлайф, след като свалих всичко на земята трябваше да търся тампони, но в нито един магазин не намерих тампони, а на всякъде ми предлагаха цели щанги, а цените на комплект за цялото окачване са около 400+лв и това не са най-качествените марки.
След доста ровене в нета попаднах на сайт(няма да го споменавам за да не е реклама, ако разрешите ще го напиша кой е) в който намерих само -тампоните и цените на брой са между 10лв. и 20лв. на брой тампон, по-груби сметки всички тампони за задния мост ще излезат около 180лв.-200лв. като биалетките и тампони на стаб. щанга не ги коментирам тук.
Проблема е обаче от къде ще намеря болтовете и шайбите за регулиране, но ще пиша и за тях като реша проблема.
Ако някой го интересува нещо да пита, може и снимка да пусна ако някой иска, форда е още разглобен, чака си тампоните.
Поздрави

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ами напиши го де, не бъди егоист. Неоторизирана реклама ще бъде, ако ти си собственика на сайта.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!