малко помощ преди сервиса
-
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2010, 20:55
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDDI mk3 2001g
- Status: Извън линия
малко помощ преди сервиса
става вапрос за форд мондео мк3 2001 duratorq di 2.0 колата е на 132000км
1.на колко се смениа ангренажниа ремак,в сервиса ми казаха че колата е с верига и се чуда защо като е обикновен дизел
2.дали със смяната на масло се сменяа и нафтовиа филтар
3.подгревателните свещи кога се сменят,проблеми с паленето няма
скоро ми предстои влизане в сервиса за маслото и искам да се информирам дали и тези две компоненти са за смиана и дали наистина моита кола е с верига
мерси за инфото на колегите и се извинявам за граматическите грешки.
ако трява номер на вин пишете
ако може ниакои да помогне да пише сашто на skype emilijan92
мс предварително
1.на колко се смениа ангренажниа ремак,в сервиса ми казаха че колата е с верига и се чуда защо като е обикновен дизел
2.дали със смяната на масло се сменяа и нафтовиа филтар
3.подгревателните свещи кога се сменят,проблеми с паленето няма
скоро ми предстои влизане в сервиса за маслото и искам да се информирам дали и тези две компоненти са за смиана и дали наистина моита кола е с верига
мерси за инфото на колегите и се извинявам за граматическите грешки.
ако трява номер на вин пишете
ако може ниакои да помогне да пише сашто на skype emilijan92
мс предварително
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Re: малко помощ преди сервиса
Здрасти.
1. Мондеото е с верига.
2. Ако горивния филтър ти е хубав се сменя на всяка 2ра смяна на маслото (25-30к км).
3. Щом няма проблем с паленето - не се набутвай да ги сменяш. Моята докато не почне да кашля зимата - няма да ги сменя.
За информация, двигателя ти събира 6л. масло. Казвам го, за да не се изненадаш грозно, ако отидеш с тубичката от 5л.
1. Мондеото е с верига.
2. Ако горивния филтър ти е хубав се сменя на всяка 2ра смяна на маслото (25-30к км).
3. Щом няма проблем с паленето - не се набутвай да ги сменяш. Моята докато не почне да кашля зимата - няма да ги сменя.
За информация, двигателя ти събира 6л. масло. Казвам го, за да не се изненадаш грозно, ако отидеш с тубичката от 5л.
Последна промяна от Pyrhel на 18 мар 2011, 09:39, променено общо 1 път.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Не съм съгласен с Пърхела за масления филтър!!!
Масления филтър се сменя ЗАДЪЛЖИТЕЛНО при всяка смяна на маслото!!!
Нафтовия също, имайки предвид качествата на горивата у нас.
Мондеото е с ангренажна верига - да, но има и два ремъка - един за хидравличната помпа и един за алтернатора, компресора...
Ако километража ти е верен и тези не са сменяни, значи са за смяна. При всеки от тях има обтяжни ролки (за съжаление хич не са евтини - едната е в ценовия интервал от 250-330лв, а другата е 290-380). Отделно има паразитни ролки около по-скъпата (тя е Y образна) който също е хубаво да се сменят.
Ролките се сменят, защото лагерчатат им се износват и в един момент заклинват. При заклинване на ролка вероятността ремъка да се скъса е бая голяма.
Подгревна свещ се сменя като спре да грее.
Масления филтър се сменя ЗАДЪЛЖИТЕЛНО при всяка смяна на маслото!!!
Нафтовия също, имайки предвид качествата на горивата у нас.
Мондеото е с ангренажна верига - да, но има и два ремъка - един за хидравличната помпа и един за алтернатора, компресора...
Ако километража ти е верен и тези не са сменяни, значи са за смяна. При всеки от тях има обтяжни ролки (за съжаление хич не са евтини - едната е в ценовия интервал от 250-330лв, а другата е 290-380). Отделно има паразитни ролки около по-скъпата (тя е Y образна) който също е хубаво да се сменят.
Ролките се сменят, защото лагерчатат им се износват и в един момент заклинват. При заклинване на ролка вероятността ремъка да се скъса е бая голяма.
Подгревна свещ се сменя като спре да грее.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
ЛЕЕЕЕЕЕЛЕ. Аз съм зле. Говорех за горивния филтър, че се сменя на 2 смени, не за масления, масления се сменя задължително. 
Извинявам се, нещо съм се ошашкал в 1 сутринта

Извинявам се, нещо съм се ошашкал в 1 сутринта

-
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2010, 20:55
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDDI mk3 2001g
мерси на колегите,за маслото знам че сабира 6 литра и се смениа на 15 хилиади,ниама да смениам сега филтара а на следвастата смиана на маслото защото я карам в чужбина и само омв.
а за веригите като гледам се смена кам 150 хилиади, тези другите два ремака са читавии нови смениани на 100 хилади стариа собственик ми показа фактурата од сервиза.
още веднаш мерси за колегите на информациата
а за веригите като гледам се смена кам 150 хилиади, тези другите два ремака са читавии нови смениани на 100 хилади стариа собственик ми показа фактурата од сервиза.
още веднаш мерси за колегите на информациата