Фиеста 1.25 Дуратек 2006г.
-
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2009, 23:27
- Модел на автомобила: Форд Фиеста
- Status: Извън линия
Фиеста 1.25 Дуратек 2006г.
Здравейте колеги,
Изчетох доста от темите във форума, но не можах да намеря еднозначен отговор на въпроса ми дали ще се повреди двигателя " клапаните " ако сложа CNG или LPG инжекционна система.
Днес зъннах в Мото Пфое- Младост от там ми отговориха, че не са срещали пробле с този двигател на газ. НО след което се обадих в Мото Пфое - Люлин от там ми казаха, че наистина има проблем с клапаните на този модел и прегарят. Сега се чудя на кого да вярвам, молбата ми е някой може ли да ми каже конкретен отговор на този въпрос с клапаните и евентуална повреда на двигареля. Колата е на 25000км. и не ми се иска да я съсипя.
Предварително благодаря.
Изчетох доста от темите във форума, но не можах да намеря еднозначен отговор на въпроса ми дали ще се повреди двигателя " клапаните " ако сложа CNG или LPG инжекционна система.
Днес зъннах в Мото Пфое- Младост от там ми отговориха, че не са срещали пробле с този двигател на газ. НО след което се обадих в Мото Пфое - Люлин от там ми казаха, че наистина има проблем с клапаните на този модел и прегарят. Сега се чудя на кого да вярвам, молбата ми е някой може ли да ми каже конкретен отговор на този въпрос с клапаните и евентуална повреда на двигареля. Колата е на 25000км. и не ми се иска да я съсипя.
Предварително благодаря.
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.
Re: Фиеста 1.25 Дуратек 2006г.
Карай на бензин тогава.
-
- потребител
То карането на бензин е ясно, но е 10-11л. / 100кл. градски цикъл. Нямам представа защо харчи толкова много този двигарел 

-
- потребител
Ами гори защото е студено и ти сигурно повече настъпваш. На газ първо ще гори повече, второ ще трябва да избиваш газовата и трето колата ще умалее и ще даде фира. Най-добре е колега със същия автомобил монтирал газ да се изкаже, но според мен ще избачкаш колата.
-
- потребител
Вероятно високия разход аз си го обяснявам от това, че живея в центъра и повечето места на който ходя не са много далеч и колата вероятно работи повече на "смукач" богата смес. Това с избиването на газовата го сметнах че ще се избие за около 3 години което малко ме обезсърчи за монтаж на АГУ.
Все пак ако има колега от форума с автомобил със същия двигател нека сподели информация.
Все пак ако има колега от форума с автомобил със същия двигател нека сподели информация.
-
- потребител
Имай предвид, че щом караш в трафик на къси разстояния, то и на газ ще имаш голям разход.
Не си струва на малък мотор газ.
Не си струва на малък мотор газ.
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
При Фиестата ми излиза 7лв по-евтино на 100км. Така че за мен си струва, и то доста.
-
- потребител
Е, тогава качвай газовото разтройство...ако можеш да преодолееш психически натоварването, че колата е на газ.
Успех.
Успех.
- dimkar
- потребител
Е, щом ти се преодолял психическото разстройство, че се набутваш всеки ден с този дизел, на него ще му е значително по-лесно. 

-
- потребител
Със сигурност ми излиза по-евтино от газовото разтройство и не тръпна кога ще ми изтропа мотора, не ходя по майстори за регулации и тем подобни, не возя бомба в багажника и не ме преследват по закритите паркинзи...това всичкото обаче го оставям на страна...аз карам нормален автомобил, а не протеза

- dimkar
- потребител
Това ми хареса. 

-
- потребител
Добре де. Сигурен бях, че ще ти хареса. Ако идваш към Търново се обади да се почерпим. Преди да пием ще ти дам чепела, да врътнеш един кръг.