Трип компютър въпрос???
-
- потребител
- Регистриран: 30 сеп 2010, 20:10
- Модел на автомобила: ford mondeo mk2
- Status: Извън линия
Re: Трип компютър въпрос???
Значи съм чел бабината си.Ама при мен овалните са два не три и такава бяла жица там не намирам 

- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
Колега, todorpp, ако търсиш букса С 143 виж мнението на jvspasow от тази тема, в която става дума обаче за бензинови
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... &start=140
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... &start=140
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
-
- потребител
Колега стоплих наи после къде е.Просто при мен не е една голяма а са две малки овални вече от там ще търся да видя, най вероятно такъв сигнал няма да мога да взема ето и снимка на гадната букса
ако някой се омотае като мен http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... 80&bih=841" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
С 143 е за сигнала от нивомера и се намира под таблото, а колегата търси С 3001 която е пред левия амортисьор но я има само при бензиновите. При дизела е заменена с две овални, съответно С65 и под нея С93. За дизел не знам но при мк2 бензин белият кабел който търсите е на пин 10 на голямата букса и от там влиза в купето и стига до С141 пин 1, намираща се над таблото с пердпазителите, буксата е с 16 пина и е синя има и други сини така че брой пиновете. от тази букса аз си пуснах кабел до трип компа за да му подам въпросният сигнал. По принцип повечето неща в моторният отсек (говоря специално за различните сигнали и управления)са си пуснати фабрично до някъде въпроса е само да откриеш до къде, ама на дизела си мисля че го няма този сигнал, а когато говорим за снопа на двигателя там всичко си е пуснато на 100% (няма никакви липсващи или разменени проводници) без значение от нивото на обурудване на автомобила всичко излиза на буксите монтирани пред амортисьора на точно определения за целта пин, а от там вече не се знае. Само ТИС програмата може да ти каже точно къде отива успех с ровенето 

-
- потребител
благодаря ти колега за изчерпателния отговор
-
- потребител
- Регистриран: 28 апр 2011, 11:41
- Модел на автомобила: mondeo mk2
Искам да ви попитам трип комп. ми не ми отчита колко км мога да измина с даденото гориво а ми показва само чертички.а всички останали екстри от него си работят.В кое е проблемът ?
-
- потребител
Пише брат, но за дизел нищо не пише. Повечето неща ги подкарах при мен, освен моментния разход и разход на 100км. И другото странно което ми се получава - показва ми колко литра имам в резервоара но километрите които ми показва че ми остават не одговарят.Примерно имам 5 литра пък ми показва че мога да мина 190 км.Като зареда пък падат. Ако някой знае нещо да сподели ако има желание 

- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Ами щом като показва колко има в резервоара и като заредиш спадат значи има разминаване в моделите на трип компа и нивомера, но дори и всичко да е коректно, при положение че няма информация за рахода просто няма как да ти покаже колко километра можеш да изминеш с наличното гориво
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Трип компютрите при МК1/МК2 дизел не могат да показват моментен и среден разхода. Съответно не могат да смятат и оставащи километри.
Писано е в доста теми.
За бензиновите модели взимат сигнала от общото време за което са отворени инжекторите, за дизелите няма откъде да вземат такъв сигнал.
Писано е в доста теми.

За бензиновите модели взимат сигнала от общото време за което са отворени инжекторите, за дизелите няма откъде да вземат такъв сигнал.
-
- потребител
- Регистриран: 31 май 2013, 11:54
- Модел на автомобила: Мондео МК3 TDCi 2.0 85kW
Привет!
За първи път пиша в форума. Извинявам се, че използвам тази стара тема, но не открих по нова, свързана с въпроса ми.
Имам Мондео МК3 TDCi, 2006 г. На лоста за чистачките нямам бутона "INFO", но като погледна под определен ъгъл дисплея за температурата, се вижда, че има и "несветеща" бензинова колонка и други данни свързани с разхода (или каквото и да е там). Тъй като доскоро живеех в чужбина, съм бил в сервиз (аналога на Мото-Пфое), и там са ми казвали, че според WIN номера можело да се "активират" и другите данни. Разбира се, трябвало друг вид лост за чистачки и нужното свързване към бордовия компютър или нещо такова.
Според вас, възможно ли е това и колко би струвала дадената екстра?
За първи път пиша в форума. Извинявам се, че използвам тази стара тема, но не открих по нова, свързана с въпроса ми.
Имам Мондео МК3 TDCi, 2006 г. На лоста за чистачките нямам бутона "INFO", но като погледна под определен ъгъл дисплея за температурата, се вижда, че има и "несветеща" бензинова колонка и други данни свързани с разхода (или каквото и да е там). Тъй като доскоро живеех в чужбина, съм бил в сервиз (аналога на Мото-Пфое), и там са ми казвали, че според WIN номера можело да се "активират" и другите данни. Разбира се, трябвало друг вид лост за чистачки и нужното свързване към бордовия компютър или нещо такова.
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Възможно е и е правено вече, но ти трябва лостчето с инфо бутон, колегата който го прави се наложи и да смени таблото, че само с активиране не става, колко излиза нз.stanilabg написа:Привет!

-
- потребител
- Регистриран: 31 май 2013, 11:54
- Модел на автомобила: Мондео МК3 TDCi 2.0 85kW
Защо да се сменя таблото?
Във въпросния сервиз ме прати приятел, т.е. отидох при негов приятел. Човека отвори някаква програма и там ми показа, че само лост е достатъчно и свързване към компютъра. И да, някакви 200-тина евро. Та си казах: "хубаво, ама друг път".
Не споря, ама ако трябва и табло да сменям....
П.П. Има ли тема по въпроса? Би ли ме насочил?

Във въпросния сервиз ме прати приятел, т.е. отидох при негов приятел. Човека отвори някаква програма и там ми показа, че само лост е достатъчно и свързване към компютъра. И да, някакви 200-тина евро. Та си казах: "хубаво, ама друг път".

- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Колега ето темата за монтажа на борда и как е подкарано, обсъждани са доста неща.stanilabg написа:Защо да се сменя таблото?![]()
Във въпросния сервиз ме прати приятел, т.е. отидох при негов приятел. Човека отвори някаква програма и там ми показа, че само лост е достатъчно и свързване към компютъра. И да, някакви 200-тина евро. Та си казах: "хубаво, ама друг път".![]()
http://fordbg.com/forum/ford-mondeo/for ... kompyutur/