Честно ли е!
- bateto113
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2008, 09:04
- Модел на автомобила: Ford Puma 1,7
- Status: Извън линия
Честно ли е!
Колеги,имам теч на масло от предния семеринг на коляновия вал или казано от към ангренажния ремък.обадих се в магазин ,,Косер'' цената на въпросния семерин е 7 лева-до тук Доооообре,обаче майстора ми казва 120 лева смяна,друг майстор 100 лева,в Мото пфое-Пловдив имам познат,обадих му се там услугата струва 200 лева по техни разценки,дори и отстъпката 20% да му ползвам,пак си е много!Та въпроса ми е:Честно ли е!част-7 лева,смяната и -100 лева!
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Честно ли е!
Честно е колега! Аз например ремонтирам принтери и копирни машини. На един модел принтер HP се износва една пластмасова втулка, която струва стотинки, ама за да се смени се разглобява половината принтер и ми отнема близо час. Ако някой не я е сменял тази част ще му отнеме поне 2 часа и може да направи поразии за още доста пари.
-
- потребител
- Регистриран: 06 яну 2011, 15:07
- Модел на автомобила: ford focus st 2.5
За да разбереш дали е честно, първо питай колко струва смяна на ангренажа, защото реално това е 90% от работата по смяната на твоя семеринг
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Честно Е, само работата наистина е 100 лв., всичко трябва да се демонтира, проклета работа е ремонта на предното предаване ! Това си е .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
същото е със смяна на тампони на заден мост-струват 30-50 лв.,но за да се сменят се сваля целия заден мост-това прави поне половин ден
за половин ден същия майстор може да смени на 10 коли маслото и филтрите по мин. 10 лв за труд
или пък на 5 коли предните накладки което пак не е ефтино
ако искаш някой да свърши тази работа -то цената е такава ,не е само за теб е такава
за половин ден същия майстор може да смени на 10 коли маслото и филтрите по мин. 10 лв за труд
или пък на 5 коли предните накладки което пак не е ефтино
ако искаш някой да свърши тази работа -то цената е такава ,не е само за теб е такава
времето е като парите-никога не стига
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Цената е честна.Това да не можеш да си го позволиш със средната заплата в Бг вече е нечестно
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
- nikky
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
- Контакти:
Щом при единия е 120, а при другия 100, значи е честно в тези граници се движи.
- bateto113
- потребител
Тук вече си много прав,май наистина заплатите са най нечестното нещо в Бг!bateto_toshko написа:Цената е честна.Това да не можеш да си го позволиш със средната заплата в Бг вече е нечестно
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Днес платих 70 лв. за смяна на тапа на блока-1-ва, 5 минути работа, и 3 часа демонтаж и монтаж на пречещите детайли !- Предно предаване . Всичко е натъпкано.
- bateto113
- потребител
Същият майстор който ми иска 120 лева за смяна на семеринга ми смени мотора за 100 лева!

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Смяната на мотора е възможно най-лесната и безотговорна работа. Не искам да коментирам цени за труд, защото си ремонтирам всичко сам и не съм в час със цените.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Ми качването на мотор отнема 1 час., сто пъти е по лесно. И няма толкова главоболия, повярвай ми .
- bateto113
- потребител
Наско,ми освен да дойда и да го смениш,ще ми направиш една форумска цена и готово!HACKO написа:Смяната на мотора е възможно най-лесната и безотговорна работа. Не искам да коментирам цени за труд, защото си ремонтирам всичко сам и не съм в час със цените.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Съжалявам, но нямам никакви условия, нямам канал, нямам даже и гараж. Не знам какво ще трябва да се свали докато стигна до семеринга. Зетека няма шпонка и вероятноста от грешка е голяма (може би и затова ти казват такава цена). Не, не се наемам. 

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- TED
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2004, 23:31
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 '94
Ford Cougar 2.5 '00
Ford Mustang GT '07 - Местоположение: Пловдив
Пич, не е честно!!!!
Предлагам ти два честни варианта.
Първи вариант: Бойкотираш тъпите "майстори" и смело и безотговорно си караш колата така. Естествено в един момент или ти свършва маслото или ти превърта ангренажният ремък. Тогава съвсем честно си даваш колата на моргата.
Втори вариант: Съвсем честно изучаваш автомонтьорството, купуваш или наемаш автосервиз и си оправяш колата. Може и на други хора да предложиш честните (или не) услуги и да изкараш честно (или не) още парички.
Ако никой от тези два честни варианта не те устройва можеш смело да стиснеш зъби и да отидеш да те "излъжат" в сервиз по твой избор.
Предлагам ти два честни варианта.
Първи вариант: Бойкотираш тъпите "майстори" и смело и безотговорно си караш колата така. Естествено в един момент или ти свършва маслото или ти превърта ангренажният ремък. Тогава съвсем честно си даваш колата на моргата.
Втори вариант: Съвсем честно изучаваш автомонтьорството, купуваш или наемаш автосервиз и си оправяш колата. Може и на други хора да предложиш честните (или не) услуги и да изкараш честно (или не) още парички.
Ако никой от тези два честни варианта не те устройва можеш смело да стиснеш зъби и да отидеш да те "излъжат" в сервиз по твой избор.
"Здравият разум е колекция от предрасъдъци, събрана до 18-годишна възраст."
А. Айнщайн
Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
А. Айнщайн
Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Доходите са виновни, ниски са. Като шофьор имам много познати автомонтьори, и смело ще кажа че 95% си лъжат сериозно, и ако не го правят това е защото аз разбирам от тяхната работа, което обаче не им пречи да се пробват. Всичко на този свят е лъжа, кой не лъже, правителство ли, общини ли, КАТ ли, доктори ли, съдии, прокурори, продавачи в магазини, супермаркетите ли, гражданите ли, ми то дори в семействата си се лъжем ! Това си е световен проблем ! Щом не разбираш от нещо , и хоп , излъган си !
Ако изобретят след време по един светодиод на челата на хората, та щом излъже и хоп-светне червеноооооо, тогава ще е друго ! А лъжците тогава какво ще ги правим ? Освен на кладата, като през средновековието.
Ако изобретят след време по един светодиод на челата на хората, та щом излъже и хоп-светне червеноооооо, тогава ще е друго ! А лъжците тогава какво ще ги правим ? Освен на кладата, като през средновековието.
- bateto113
- потребител
Вчера говорих с собственика на друг сервиз който е известен в нашето околие,собственика ми каза цена -50 лева за смяната на прословутия семеринг,ДОООБРЕ но,въпроса му-Той е със шпонка ,нали?Ме накара да се замисля сериозно........!
Последна промяна от bateto113 на 07 апр 2011, 10:56, променено общо 1 път.
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
- bateto113
- потребител
Грешката е моя....!Семеринг е!ЯЛТА написа:Семеринг , е едно, а маншон, е друго .