Софийското паркиране
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Софийското паркиране
Вие не можете да си представите що е то наглост... докато му пишеха акт-а на единия (алфата), друг паркира на мястото на вдигнатия (пасата), а трети свирна въпросително на черната алфа дали ще излиза за да спре на неговото място!!!
Аз ще ги науча
Ама Анатоли, то зелената площ е станала на кал заради паркирането бе човек! Аман от оправдания, има правилник как се паркира, на който не му харесва да ходи пеш! Щото се получава, че за всичко си търсим правата, а като сме грешни от десет планини вода ще донесем...
Аз ще ги науча

Ама Анатоли, то зелената площ е станала на кал заради паркирането бе човек! Аман от оправдания, има правилник как се паркира, на който не му харесва да ходи пеш! Щото се получава, че за всичко си търсим правата, а като сме грешни от десет планини вода ще донесем...
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Те тука е проблема! За правата си не забравяме, но за задълженията си въобще не се сещаме.
И все търсим някой друг да ни е виновен, но да си поемем гражданската отговорност - да информираме съответните органи, както е направил Лъчо, няма кой!
Сигурен съм, че ако всеки получаваше по 50 лв. на сигнал, а акта е 1000 лв., за цяла София щяха да са нужни 10 патрулки и 5 паяка, но след поне една година.
И все търсим някой друг да ни е виновен, но да си поемем гражданската отговорност - да информираме съответните органи, както е направил Лъчо, няма кой!
Сигурен съм, че ако всеки получаваше по 50 лв. на сигнал, а акта е 1000 лв., за цяла София щяха да са нужни 10 патрулки и 5 паяка, но след поне една година.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Абсолютно споделям мнението !nikolovvd написа:Те тука е проблема! За правата си не забравяме, но за задълженията си въобще не се сещаме.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
+йla4o написа:Ама Анатоли, то зелената площ е станала на кал заради паркирането бе човек! Аман от оправдания, има правилник как се паркира, на който не му харесва да ходи пеш! Щото се получава, че за всичко си търсим правата, а като сме грешни от десет планини вода ще донесем...

Аз не говоря за градинки, между борчета, по цветята... Ще направя снимки и ще покажа за какво говоря

Защото аз съм от хората, които най-мразят когато някой е седнал и е садил цветя пред блока си, а друг тъпанар да паркира върху тях. При нас имаше такова явление - парче земя с малки дръвчета, зветя, трева, заградено с дървена ограда, висока около 15-20 см - колкото да показва "НЕ СПИРАЙТЕ ТУКА, ПРОСТАЦИ!". След 2 дена някой олигофрен мина през оградата

Простаци има и ще има. Човек трябва да се усеща сам какво прави.
- dydo
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
- Модел на автомобила: Най-различни!
Въпреки, че никога не си спомням да съм паркирал така гадно в тревата или върху тротоар, без да има отстояние за преминаване, все пак ще кажа, че то на човек му писва на оная работа. Да хванат и да направят паркинги..................10 ст. на час синя зона, щото иначе не ме устройва. Ние сме работодателите, а общинарите са наши работници. Ние работодателите сме се съгласили, че все пак нещо трябва да се плаща, за да може работниците да правят така, че живота ни да е по-добър. И работниците измислят разни такси, но когато в един момент тези таксички и данъци не ни устройват, ние работодателите казваме СТОП. Не може общината (работниците) да работят против работодателите, т.е. нас.
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
В крайните квартали 1 доп. парко место не е изградено. Да, и ние не трябва да спираме като паднали от незнам къде. Ако в цял свят жителите в блоковете събираха пари за изграждане на паркинг, тъй като е на 40години вече малък, и ние така щяхме да правим. Като събира милиони милиони общината само от глоби, поне да се види, че работи по проблема в далечните от центъра квартали, дори пред нас да дойде реда след 5 години, да се види, че някъде нещо се прави по казуса. >:D<: 

Последна промяна от PcMan на 06 апр 2011, 12:10, променено общо 1 път.
- la4o
- потребител
- Контакти:
Дидо, удоволствията се заплащат... влизането в центъра на Лондон е платено. Да паркираш безплатно дори в най-смотаните градчета в Европа е предизвикателство... Дори градчета като Arona в Италия, което вероятно е на половината на Несебър паркирането на улицата е 1,20E е на час. В Ница, Кан, Монако паркингите стигат до 4-5 Е/час. По улиците няма място за безплатно паркиране. Има и доста в които първите 30 мин са безплатни - това трябва да е реверанса на общината, но нищо повече! Има и варианти за абонаменто паркиране, който стои много на синя зона, купува карта за 1200 лв. примерно годишно и си паркира колкото иска. Ама оправдания от рода на "Аз живея тук, имам право да спирам" са нелепи. Имаш право, като си купиш къща и си спираш в двора. Като спреш пред двора си на земята на общината и ще си плащаш
Така мисля, че трябва да е. Защото като си плащаш, ще изискваш и тогава ще го правиш с чиста съвест.
Ако питам сега PCMan кво е платил на общината, вероятно няма да получа отговор. Той обича да отговаря избирателно, когато му отърва... и да пропуска неудобните постове. Пък като е още по-неудобно си трие постовете
Хайде г-н PCMan, отговорете, какво Вие плащате на Столична Община, на базата на което имате претенциите да паркирате с предната ос върху общинския тротоар, а със задната ос върху общинската "градинка". Плащал данъци
Какви данъци? За какво? Такса смет?! Ми то не се отнася за паркиране... Местен данък?!? Какъв? За паркиране на общински тротоар?
Пак ще кажа, за пореден път, преди да кажем колко е кален съседа, трябва да погледнем ние чисти ли сме

Ако питам сега PCMan кво е платил на общината, вероятно няма да получа отговор. Той обича да отговаря избирателно, когато му отърва... и да пропуска неудобните постове. Пък като е още по-неудобно си трие постовете

Пак ще кажа, за пореден път, преди да кажем колко е кален съседа, трябва да погледнем ние чисти ли сме

- dydo
- потребител
Лъчо, аз знам, че така е по цяла Европа, а и не само. Там обаче хората имат и парици, но това е друга тема.
Идеята ми бе в съвсем друга посока. Сега, дали е правилно или не, няма да коментирам, но хората имат погрешна представа за това, как следва да се управлява една държава или по-скоро община. Опитвах се да обясня, че всеки един от нас трябва да си насади ежесекундно, постоянно и без прекъсване, че кмета и общинския съвет не са ни началници, а хора, които ние сме назначили там, за да ни служат - да ни уредят живота по-добре, да живеем по-леко и да сме по-богати. Ама за да се уреди живота, кмета и общинския съвет трябва да взимат решения. Поради това, ние началниците и работодателите, няма как, делегирали (не в чисто правния смисъл) сме правомощия на подчинените си (общинския съвет и кмета, които са наши работници) да приемат данъци, такси и т.н., които са необходими за тяхната работа и са във връзка с облагородяване на града ни, изграждане на инфраструктура, заплати на хората, които работят за нас и т.н. и т.н. Това обаче, не значи, че общината трябва да печели, тя не е търговско дружество. Това не значи, че общината трябва да ни утежнява живота. Ако го прави, значи работника работи против работодателя си и в една такава житейска ситуация, бива уволнен. И ето сега, щом ние сме началниците, казваме СТОП -тези данъци не ни устройват, тези суми за заплащане на синя или бембена или не знам каква си зона, са високи, тези такси също и т.н. А общината следва да се съобрази с нашите нареждания и да ги изпълни, защото пак казвам, тя не работи за себе си, а за нас.
Знам как е в действителност, но продължава да е така, защото си траем. Сега се сещам, преди около две години, как приеха изменения в закона, където думата молба я изтриха направо. Гражданина не се моли на работниците си, то отива и подава заявление, в което се казва какво трябва да свършат подчинените.

Идеята ми бе в съвсем друга посока. Сега, дали е правилно или не, няма да коментирам, но хората имат погрешна представа за това, как следва да се управлява една държава или по-скоро община. Опитвах се да обясня, че всеки един от нас трябва да си насади ежесекундно, постоянно и без прекъсване, че кмета и общинския съвет не са ни началници, а хора, които ние сме назначили там, за да ни служат - да ни уредят живота по-добре, да живеем по-леко и да сме по-богати. Ама за да се уреди живота, кмета и общинския съвет трябва да взимат решения. Поради това, ние началниците и работодателите, няма как, делегирали (не в чисто правния смисъл) сме правомощия на подчинените си (общинския съвет и кмета, които са наши работници) да приемат данъци, такси и т.н., които са необходими за тяхната работа и са във връзка с облагородяване на града ни, изграждане на инфраструктура, заплати на хората, които работят за нас и т.н. и т.н. Това обаче, не значи, че общината трябва да печели, тя не е търговско дружество. Това не значи, че общината трябва да ни утежнява живота. Ако го прави, значи работника работи против работодателя си и в една такава житейска ситуация, бива уволнен. И ето сега, щом ние сме началниците, казваме СТОП -тези данъци не ни устройват, тези суми за заплащане на синя или бембена или не знам каква си зона, са високи, тези такси също и т.н. А общината следва да се съобрази с нашите нареждания и да ги изпълни, защото пак казвам, тя не работи за себе си, а за нас.
Знам как е в действителност, но продължава да е така, защото си траем. Сега се сещам, преди около две години, как приеха изменения в закона, където думата молба я изтриха направо. Гражданина не се моли на работниците си, то отива и подава заявление, в което се казва какво трябва да свършат подчинените.

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Е сега става ясно, защо имаше Софийско жителство едно време, а сега: 3 500 000 - население е преброено в София ! Половин България ! А мерки, подобрение инфраструктора-НИКАКВО !
3 500 000 Било първоаприлска ЛЪЖА, на некфа агенция !
3 500 000 Било първоаприлска ЛЪЖА, на некфа агенция !
Последна промяна от ЯЛТА на 02 апр 2011, 18:06, променено общо 1 път.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- nikky
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
- Контакти:
Как ще е никаква инфраструктурата, до нас боядисаха всички катерушки.
Места за паркиране има, но са платени.

Места за паркиране има, но са платени.
- ganador
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2005, 13:24
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-S '00 г.
- Контакти:
Да не се възгордеете, че само в София можете да паркирате така. СеЯнина е не само произход, но и духовно състояние.

Нашата чаша на търпение - най-пълната чаша в света!

- kkkc100
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2010, 23:32
- Модел на автомобила: Mondeo MK3 TDCI 2.0 130 HP /X.2001/
чешете си езиците истината е че прекалено много прогресирали аграрни "граждани" се появиха в последните 5-6 години дойдоха в големите градове и бачкат за смешни пари с думите "по-добре 260 лева или там 350 лева от колкото без тях " тотални селяци и тъпаци подбиват пазмера на заплатите спират ни колите си /ест поне кола на човек на места по 2-3 коли/ спират ги пред блокоже или там където е и почват да се возят с градския транспорт ....после нямало място ами няма да има ....ще стигнем четен нечетен режим на гръцката столица - това е глупостта че на четна или нечетна дата могат да преминават по централните булеварди само коли с четни или нечетни регистрации ..... което не е яко понеже те гърците и те затова имат по минимум кола нА ЧОВЕК заради тези ограничения и така най добре си е било с АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ !!!! олях се в писане ама си е така .....
за спирането тип" Е.. Ч аз както си спирам пред къщатъ на селу т'ка Ш спиръм и тука" няма да говоря .... селяния до шия
за спирането тип" Е.. Ч аз както си спирам пред къщатъ на селу т'ка Ш спиръм и тука" няма да говоря .... селяния до шия
Цял живот живееш само заради един миг.
Мигът ,заради който си струва да умреш
...и истински са живели само тези,
които са открили този свой миг...
Мигът ,заради който си струва да умреш
...и истински са живели само тези,
които са открили този свой миг...
- PcMan
- потребител
- Контакти:
la4o написа:...
Ще помоля за линк към твърдението ти, че не съм отговарял на уместни въпроси, зададени директно към мен, не с "той псман еди какво си..", може да не съм писал и непоглеждал някоя тема, нормално.

Вие, г-н la4o когато видите несофийска регистрация ви идва мисълта "това е селтак" подозирам, Вие ще потвърдите или отречете? Заради това мислене, че табелата определя човека, а много нисши индивиди биха му навредили с кеф само заради нея, съм със софийска рег., плащам си всички данъци, които дължа за нея, а те са местен данък, ако имаше още, щях и тях да плащам, ако беше над 100коня щях да плащам 240те лв също, от гражданската отговорност не знам дали пари освен за застрахователя отиват и към общината по рег., по-скоро се съмнявам. Гражданската е по-висока за София, може да има връзка с последното, както разбира се над 100те леки птп на ден, логично. Където има такса, я плащам, ако имаше за паркомясто под прозореца ми, щях и него да плащам.
Относно спирането ми, г-н la4o не знам как ми четете постовете, но предната ми ос е на тротоар, задната в изсипания чакъл (не кал,не трева,малки камъчета след тротоара) преди самата трева. И най-критичното: както тротоара, така и тази площ тревна с чакъл преди нея не са собственост на общината, не се обработват от нея когато отсрещната площ се обработва с обяснението "това не е наша собственост оправяйте се", и от 2ри източник знам, че не е тяхна. Отделно спирам пред жилището си, където дупките не са оправени, пари за парко места ще дават, да не са луди, по-добре преди 50години да е направено всичко, а те в 5 пъти нарасналия град само глоби да събират, под витоша, под прозорците на хората, в необщинска собственост. Защо да дават пари, чрез които драстично ще паднат събираните пари от това мероприятие. Или защо полицая да пази на 90, като може да пази на 50 изгнил знак зад храст, липсващ знак, или на готино място поставен такъв. Няма логика!
Жената инспектор ми се кара точно сякаш тя е селянката, с ръкомахания, с плюене от яд, със злоба във целия й вид и говор, след като културно съм я попитал как пишат в чужда собственост. Тя иначе плащала еди си колко пари (над 100лв) за парко место в центъра на София, където живее, и как разбираш ли може ако съм спрял на тревата в двора зад оградата на моята къща да влезе и да ми напише същата глоба, за спиране в/у "софийската зелена система" към община София.
Говорейки на софиянец говоря на по-висш индивид, сред висшите никой не кара лошо, не спира по-лошо от чужди регистрации, не е с по-лоша култура и поведение от никого, никога, завинаги. Рег.номер е отвор към душата и това какъв е човека в колата, отношение се променя, човека е прозрачен за софиянци пред табелата. (последните 2 изречения не са адресирани очевидно, моля никой (както може да се извърти) да не се засяга, не визирам четящия, това са неща очевидни на пътя за всеки, не винаги, но много често, и го знаем)

- dydo
- потребител
Това пък, лично аз, че някой не бил от София, въобще даже не му обръщам и внимание. София е просто една столица, със съсредоточени в нея държавни органи, бизнес и хора. Тези обстоятелства не са предпоставка да се счита, че хората родом от София, са по-културни, образовани, човечни и т.н. Даже лично на мен ми е било смешно на отношението и си викам, все едно някой от Берлин да нарече някого от Мюнхен, Хамбург, Щутгарт и т.н., селяк............или някой от Рим да каже на човек от Венеция, Милано, Флоренция и т.н., селяк
А и хората родом от София, в голямата си част са пълни простаци.....................както и апропо, по-голямата част от цялата ни нация.
А и хората родом от София, в голямата си част са пълни простаци.....................както и апропо, по-голямата част от цялата ни нация.
- la4o
- потребител
- Контакти:
а! много сериозно си се объркал за табелата, защото старото ми Мондео известно време беше със СТ регистрация и не ме е било срам от това
Да, деля хората на селяни и други, но това няма нищо общо с произхода им, защото имам много добри приятели, които живеят в много малки села и които са далеч по-образовани, начетени, културни и интелигентни от много граждани
Местен данък казваш
Местен данък е дори данъка в/у наследствата... не си ме разбрал, аз те питам за този данък, който ти дава право да спираш върху тротоара. и спри моля те с брътвежите си за дупки, мупки, парко места, кебапчета, мибапчета, че ми дотяга вече
Ако искаш място под прозореца, отиди в общината, има една услуга наречена "Служебен абонамент" плащаш си и си имаш място (220 лв. е на месец)
е за съжаление е направен само за през деня - тъпо - можеха да направят двусменен режим и ще бъде добро перо!
P.S Не мога да дам линк, към нещо което го няма (отговорите ти)
но мога да ти извядя доста мои въпроси към теб на които така и не намирам отговор 

P.S Не мога да дам линк, към нещо което го няма (отговорите ти)

- nikolovvd
- потребител
Напротив, трябва да печели, защото 1 200 000 Софиянци няма да успеят да плащат за золумите на още 1 200 000 живеещи на квартира. Казано по друг начин, ти плащаш данъци, а Пешо от с. Симеоново обл.Видин идва и си спира колата на плочките, които общината е сменила преди седмица и естествено са начупени, защото са предназначени за пешеходци, а не за автомобили. Ти естествено няма да смееш да му направиш забележка, защото Пешо е як 120 килограмов селянин с ниска култура, а ще звъниш в общината да дойде пак да ти оправи тротоара. И така за едно и също нещо ти, той, тя и останалите собственице ще плащате солени данъци, за да може Пешо да си спира като на село пред къщата. Дано да съм ясен.dydo написа:... Това обаче, не значи, че общината трябва да печели, тя не е търговско дружество. ...
Ето за това трябва да печели общината, защото някай е със скопена съвест! Затова, ако общината не печели данъците в София трябва да са 5 пъти по-високи, за да може да се постигнат желанията за улици без дупки, зелени градинки, приятни площатки за игра на децата, гладки тротоари с здрави плочки и други нормални човешки искания.
- PcMan
- потребител
- Контакти:
В някои ти постове е имало доза личностна нападка, сякаш само на мен ми държиш понякога такъв тон, за това съм си спестявал рядко отговорите(=>излишни), и спам да не става от напрегнатата за някого дискусия, има си лс ако ще си говорим с личностна вражда, дори и съсвем малка както например казваш, че почвам да те нервя. И мен ме нервят много неща, като стана на въпрос
Но си държа тон, който не е съгласен да напише в грешка си, защото така така така. Другото е оффтопик/спам и т.н. според мен поне. Ако плащаш такса за паркиране на общински тротоари, браво това си е привлиегия, аз на общински и нередни за общината места не спирам.
Както в случая ти обяснявам, че това не е общинска собственост проверил съм, хората които могат да дойдат и да ми кажат "шш, какво правиш на тротоара и чакъла" не са те(общинските инспектори), защото не е техен тротоара и цялата затворена площ, дали ще е пръс и кал, градинка с цветя или каквото и да е не е към тях, като стане нещо в тази площ (едно огромно дърво бе за махане) или е за обработка тревата и т.н. казват "оправяйте се не е нашо", от сигурен източник го знам. Никой не си знае правомощията, а който има такива, често се има за велик и преувеличава с тях, като размахващата ръце и плюеща софиянка-инспекторка от центъра на софия разбираш ли, кой си ти от скапаната провинция да ми обяснаваш кое е общинска земя, кое не. Ако е общинска площ, ако съм другаде спирам по реда, и без това съм 215/40 с ултра високи и малките задно и странични стъкла. Само и единствено пред нас, и то рядко когато има 100 коли, 20 от които спрели за да отидат до общината, която е на 2 крачки, и разбира се пред нея има бариера, пускаща само служители и който решат още, и сигурно там се води обществен път където е бариерата дори, нищо че са си я сложили
А Общинаря идва когато има най-малко коли и казва "шш, защо си е спряла тази кола тук, пишем сега, кво ни пука, че това не е общинско, много ни дреме ние сме инспектори важното е другите да го ядат, често!"
Сега видях едно красиво мондео мк4 форумско, и с лепенка на клуба, и си го разпознах без нея дори. Софийско, спряло баш баш в изсъхналата кал малко по-нататък ставаща в трева, на 10метра аз на паркинг с 3 места, на 20 метра 1 паркинг с места, на 30метра още един с още места, а преди 30-60мин го нямаше. На него няма да му държите такъв тон ако го бях снимал, ама нали съм от Ловеч, какво знам аз за живота, и най-вече за този в София.
Никъде не приветсвах спиране на общински неразрешени терени, дори обратното. Но тя черната овца си е черна от всяка страна 
По-съгласен не мога да бъда, но в колко нула случая само този Пешо ще спира на тези плочки ? Или ще има още 6-7 коли софийски около него така. Само си чешим езиците (вкл. и аз). Искам снимка на 1 място само 1 кола на човек под наем от село Х, която само тя спира само на тези плочки, които иначе са и на други хора, и разбира се общински. Не съм за спирането където не трябва и не го следвам по пример, но всички са черни, дошлия от друг град прави това, което вижда, и докато го прави 5-6 и нагоре вече са го направили на същите плочки, и така циклично. Аз не го правя, но това е общия случай. Сам Пешо никога няма, коригирайте ме с реален случай ако греша

Както в случая ти обяснявам, че това не е общинска собственост проверил съм, хората които могат да дойдат и да ми кажат "шш, какво правиш на тротоара и чакъла" не са те(общинските инспектори), защото не е техен тротоара и цялата затворена площ, дали ще е пръс и кал, градинка с цветя или каквото и да е не е към тях, като стане нещо в тази площ (едно огромно дърво бе за махане) или е за обработка тревата и т.н. казват "оправяйте се не е нашо", от сигурен източник го знам. Никой не си знае правомощията, а който има такива, често се има за велик и преувеличава с тях, като размахващата ръце и плюеща софиянка-инспекторка от центъра на софия разбираш ли, кой си ти от скапаната провинция да ми обяснаваш кое е общинска земя, кое не. Ако е общинска площ, ако съм другаде спирам по реда, и без това съм 215/40 с ултра високи и малките задно и странични стъкла. Само и единствено пред нас, и то рядко когато има 100 коли, 20 от които спрели за да отидат до общината, която е на 2 крачки, и разбира се пред нея има бариера, пускаща само служители и който решат още, и сигурно там се води обществен път където е бариерата дори, нищо че са си я сложили

Сега видях едно красиво мондео мк4 форумско, и с лепенка на клуба, и си го разпознах без нея дори. Софийско, спряло баш баш в изсъхналата кал малко по-нататък ставаща в трева, на 10метра аз на паркинг с 3 места, на 20 метра 1 паркинг с места, на 30метра още един с още места, а преди 30-60мин го нямаше. На него няма да му държите такъв тон ако го бях снимал, ама нали съм от Ловеч, какво знам аз за живота, и най-вече за този в София.

Казано по друг начин, ти плащаш данъци, а Пешо от с. Симеоново обл.Видин идва и си спира колата на плочките, които общината е сменила преди седмица и естествено са начупени, защото са предназначени за пешеходци, а не за автомобили.
По-съгласен не мога да бъда, но в колко нула случая само този Пешо ще спира на тези плочки ? Или ще има още 6-7 коли софийски около него така. Само си чешим езиците (вкл. и аз). Искам снимка на 1 място само 1 кола на човек под наем от село Х, която само тя спира само на тези плочки, които иначе са и на други хора, и разбира се общински. Не съм за спирането където не трябва и не го следвам по пример, но всички са черни, дошлия от друг град прави това, което вижда, и докато го прави 5-6 и нагоре вече са го направили на същите плочки, и така циклично. Аз не го правя, но това е общия случай. Сам Пешо никога няма, коригирайте ме с реален случай ако греша

- nikolovvd
- потребител
Ами Пешо иска да прилча на "Софиянци" и да прави като тях, но като му треснат една глоба от 500 лв. ще си спомня и на 70 години какво се случва като правиш нарушения. Те много ДДС-мангали искат да приличат на големите бизнесмени и си купуват джиБове, но от най-ниското ниво, а се държат на пътя все едно са с върхов модел.
Преди 4-5 години като бяхме със семейството на море във Варна посетихме музея, където бе изложено Панагюрското златно съкровище. Като излязохме и поседнахме на пейките до музея запалих цигара, но клечката я задържах в ръка, защото бе изключително чисто. Отидох до най-близкото кошче на 20-30 метра и я хвърлих там. За какво го пишя това? Защото е крайно време да разберем всички и от село и от София и от Марс, че нещата са в наши ръце. Че както ние пазим чисто, така и децата ни ще пазят чисто и обратното. Не е възможно армия от 10 000 чистачи да осигури чистотата дори на едно село, ако 1 000 000 цапат. Обратното обаче е възможно дори за 20 000 000-нен град и ако всички се държат адекватно (правят забележка и поддържан чисто), то тези 10 000 мърлячи ще изчезнат много бързо. Нещата са в наши ръце и вместо да питаме какво прави общитана за нас, не е ли по-добре да се запитаме какво правим ние за общината?
Преди 4-5 години като бяхме със семейството на море във Варна посетихме музея, където бе изложено Панагюрското златно съкровище. Като излязохме и поседнахме на пейките до музея запалих цигара, но клечката я задържах в ръка, защото бе изключително чисто. Отидох до най-близкото кошче на 20-30 метра и я хвърлих там. За какво го пишя това? Защото е крайно време да разберем всички и от село и от София и от Марс, че нещата са в наши ръце. Че както ние пазим чисто, така и децата ни ще пазят чисто и обратното. Не е възможно армия от 10 000 чистачи да осигури чистотата дори на едно село, ако 1 000 000 цапат. Обратното обаче е възможно дори за 20 000 000-нен град и ако всички се държат адекватно (правят забележка и поддържан чисто), то тези 10 000 мърлячи ще изчезнат много бързо. Нещата са в наши ръце и вместо да питаме какво прави общитана за нас, не е ли по-добре да се запитаме какво правим ние за общината?
- PcMan
- потребител
- Контакти:
Разбира се, че е основно до нас, не до общината. offtopic/ Наистина е до нас, или с яки мерки да се изчистят тези мърлячи, не да гледаме все другия, а и нас си. Отивам аз във витоша и гледам по пътя изхвърлени какви ли не неща, в планината. Като искаме промяна в държавата, да почнем от себе си - да спрем да сме мърлячи който се държи като такъв, а който не, да дава пример. Не пристигайки чужденец да ни се плаче от срам. В ловеч аз и основно бащата(който ме научи) сме единствените, които обикалят блока да съберат мизериите на хората от 5 входа х 8 етажа, и всеки ни гледа с ей такива очи
В софия пък на етажа си дръжат по 5-6 торби смет, така да им е по-удобно на веднъж на 2 седмици да я хвърлят, какво ще се разкарват само! Сутринта колите във фасове, а с фаса през прозореца на кръстовище направо..
/offtopic

- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
Сега, аз не искам да взимам страна, само информативно ще кажа, че улици и тротоари са общинска собсвтеност. Няма сила която да накара инспекторката да мисли друго яче, освен ако не си заградите УПИ-то - демек парцела. Между другото има адски много сгради, които са частна собственост, но са построени на общински терени. Това значи, че собсвтениците на сградата не притежават терена и не могат да се разпореждат с него. Апропо, чакълът е сложен най-вероятно заради калта...