Въпрос за топлият въздух на газ
-
- потребител
- Регистриран: 22 дек 2010, 19:48
- Модел на автомобила: ford fiesta
- Status: Извън линия
Въпрос за топлият въздух на газ
Монтирах си газова на моята фиеста 1.1 карбуратор,всичко тръгна добре,докато не започна да се дави и да не върви добре ,като натисна газта повече колата спира да подема,а като върна малко педала си поема,после изчезнаха ниските обороти,абе с две думи нещо не е наред,сега последното което направих е спрях притока на топъл въздух от колекторите към въздушният филтър и отворих клапата да дърпа въздух само отпред,така ме посъветваха,зпуших отвора наполовина и така...искам да знам дали този ми ход е правилен и кое е по добре за колата.
- GeMGeorgiev
- потребител
- Регистриран: 07 мар 2010, 00:17
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Mk 3.5 Si 1995г. Двигател 1.8i 16V DOHC. АГУ - ГИ - MegaJet.
Re: Въпрос за топлият въздух на газ
Откарай я при някой газаджия да ти я отрегулира, според това, което си описал колата ти се дави от богатата горивна смес.
-
- потребител
първите ми впечатления след като запуших притока на въздух от колекторите към въздушният филтър са много добри,сега смуче само отпредната част на тръбата чист въздух и колата работи добре,искам да ми кажете дали е правилно да дърпа само въздух за филтъра отпред.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Според мен - да! При закачена връзка към колекторите при загрял двигател влиза много горещ въздух, който оказва негативно влияние на горивния процес. Същото се получава при разкачена връзка, с отвор на кутията насочен към двигателя - когато се включи перката започват да играят ниските. Най добре е отвора да е насочен да смуче към място по-заветно и с по-хладен въздух....venis77 написа:първите ми впечатления след като запуших притока на въздух от колекторите към въздушният филтър са много добри,сега смуче само отпредната част на тръбата чист въздух и колата работи добре,искам да ми кажете дали е правилно да дърпа само въздух за филтъра отпред.
-
- потребител
и на мен ми обясниха същото,сега само сутрин ми пали по трудно,иска да почерпя повече газ...
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Пали на бензин.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
бензина е скъп колега....
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Оптималното използване на АГУ си има определени изисквания, свързани със спецификата на горивото и системата.venis77 написа:бензина е скъп колега....
Въвеждането в работа на АГУ без да е достигнат минимално необходимия температурен режим оказва негативно влияние както върху системата (изпарител), така и в работата на самия двигател, следствие на което се почва - помощ, гърми,гасне, не върви, киха, кашля.....
В този смисъл може да се каже, че си зависи от задкормилното устройство - въпрос на избор и предпочитания!
-
- потребител
абсолютно сте прав колега,хубаво е да си достигне необходимата температура след това да се премине на бензин.