Мондео Мк3 ТДЦИ - слаби места ,съвети за покупка

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
mirohristov
потребител
потребител
Регистриран: 23 юли 2007, 10:16
Модел на автомобила: Мондео МК3, джия , дизел TDCI 115 кс
Status: Извън линия

Re: Мондео Мк3 ТДЦИ - слаби места ,съвети за покупка

Мнение от mirohristov » 05 апр 2011, 19:12

Колега, и аз имам скърцане в монедото от ляво като, че ли е зад километража но немога да го схвана къде е. Можеш ли по-подробно да опишеш това скърцане на карето и как се "лекува".

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител
Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ

Мнение от chefo_ukr » 06 апр 2011, 11:32

mirohristov написа:Колега, и аз имам скърцане в монедото от ляво като, че ли е зад километража но немога да го схвана къде е. Можеш ли по-подробно да опишеш това скърцане на карето и как се "лекува".
Колега смажи пантите на предния капак и може да им подложиш нещо :D
Изображение

mirohristov
потребител
потребител
Регистриран: 23 юли 2007, 10:16
Модел на автомобила: Мондео МК3, джия , дизел TDCI 115 кс

Мнение от mirohristov » 07 апр 2011, 19:59

chefo_ukr написа:
mirohristov написа:Колега, и аз имам скърцане в монедото от ляво като, че ли е зад километража но немога да го схвана къде е. Можеш ли по-подробно да опишеш това скърцане на карето и как се "лекува".
Колега смажи пантите на предния капак и може да им подложиш нещо :D
*00133* Голямо БЛАГОДАРЯ ! Всичко изчезна! :drink: :drink: :drink:

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител

Мнение от chefo_ukr » 08 апр 2011, 09:26

:D Аз замалко да смъкна таблото.Добре че прочетох в руския форум за пантите :D
Изображение

Gambini
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2008, 12:32
Модел на автомобила: focus zetec 1.6i 00`, focus 2.0 Tdci 07`combi

Мнение от Gambini » 01 май 2011, 16:44

Колеги,реших да си купувам такова Mondeo TDCI 130 ps,гледах три автомобила и при трите се чуваше тракане около обтяжния механизъм на пистовия ремък.Какво може да е това?При едното mondeo беше по слабо при другите по силно.

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 01 май 2011, 16:46

шайбата на коляновия вал е демферна ,най вероятно е за смяна - не е евтина ,около 250 лв е

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител

Мнение от chefo_ukr » 01 май 2011, 17:18

Толкова е и оптегача при мен от него така лопаше.
Изображение

Потребителски аватар
Дмитарчо
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2009, 19:56
Модел на автомобила: Ford Mondeo Estate MK3 Ghia /2003/ 131 Hp

Мнение от Дмитарчо » 14 ное 2011, 21:31

здравейте, колеги ;) Обмислям и аз да минавам на по висок клас Фордче ;) като съм си набелязал Мондео от 2002-ра по конкетно http://www.cars.bg/u466475" onclick="window.open(this.href);return false; баш това. Въпроса ми е, това е с "автопилот", за мен този "автопилот" е за подддържане на скорост - нали ?!? На това мондео има бутони на волана автопилота. Гледал съм други Мондеота на който също пише, че има автопилот но нямат бутоните на волана - дали е грешка при пуксане на обявата или просто се командва от друго място този автопилот ?
Благодаря предварително за отговорите ;)

Milcho
потребител
потребител
Регистриран: 16 дек 2006, 17:49
Модел на автомобила: BMW E46 325i, '04 Focus C-Max 2.0 TDCi, '92 Sierra TD, разни НЕ Фордове

Мнение от Milcho » 14 ное 2011, 23:18

Точно тези бутони на волана са за темпомата ("автопилот"). Ако колата е без копчета на волана, то тя няма темпомат (или поне не оригинален).
Гледай внимателно колата, защото има неточности в описанието (дали умишлено или не...).

hotblooded
потребител
потребител
Регистриран: 30 дек 2011, 13:17
Модел на автомобила: Мондео МкIII 2.2 TDCi

Мнение от hotblooded » 30 дек 2011, 13:34

Здравейте, решил съм да сменям автомобила (До сега съм бях Опел Астра 93ти набор) и съм се спрял на Мондео след 2005та. Струват ли си BuyBack автомобилите в МотоПфое, смисъл може ли да се вярва на това което пише в сервизните книжки, дали връщат километражите? Харесал съм си едно Мондео 2.2 TDCi (В МП - Младост е), на 90 000 км по табло - какво ви е мнението за този двигател? 2.0 ТDCi/115 k.с слаб ли идва за мондеото (не че съм голям фен на спортното каране, но не искам да брадясвам като се наложи да изпреварвам)....
Изображение

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител
Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002

Мнение от baidido » 31 дек 2011, 17:29

hotblooded написа:Здравейте, решил съм да сменям автомобила (До сега съм бях Опел Астра 93ти набор) и съм се спрял на Мондео след 2005та. Струват ли си BuyBack автомобилите в МотоПфое, смисъл може ли да се вярва на това което пише в сервизните книжки, дали връщат километражите? Харесал съм си едно Мондео 2.2 TDCi (В МП - Младост е), на 90 000 км по табло - какво ви е мнението за този двигател? 2.0 ТDCi/115 k.с слаб ли идва за мондеото (не че съм голям фен на спортното каране, но не искам да брадясвам като се наложи да изпреварвам)....
Като за 115 к.с. си върви прилично, но аз лично бих си взел по-мощния мотор. Щом е от МП не би трябвало да има такива магарии, все пак нали затова са сервизните книжки, там си е записано всичко, в системата им също, аз лично не бих се притеснявал. Ако и цената е хубава няма за какво да се замисляш, колата е здрава и добре направена.
Който кара Форд е горд!

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 01 яну 2012, 10:08

baidido написа:... Щом е от МП не би трябвало да има такива магарии, все пак нали затова са сервизните книжки, там си е записано всичко, в системата им също, аз лично не бих се притеснявал. Ако и цената е хубава няма за какво да се замисляш, колата е здрава и добре направена.
И все пак не забравяй, че сме в България и всичко е възможно.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

hotblooded
потребител
потребител

Мнение от hotblooded » 01 яну 2012, 13:17

HACKO написа:
baidido написа:... Щом е от МП не би трябвало да има такива магарии, все пак нали затова са сервизните книжки, там си е записано всичко, в системата им също, аз лично не бих се притеснявал. Ако и цената е хубава няма за какво да се замисляш, колата е здрава и добре направена.
E то не само в България е възможно. Впрочем има ли начин да се разбере истинския пробег на колата от имобилайзера ако я "закачат" в МП ?
Изображение

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител

Мнение от baidido » 01 яну 2012, 19:50

HACKO написа:
Наско ама и ти голям пост направи...

Искам да ми обясниш щом като е възможно как и дали си струва МП да направят една кола да е на много по-малко километри. Да направят нова книжка където да пишат някви измислени смени на масла, филтри, да си бъзикат и компютрите и всичко останало.
Който кара Форд е горд!

hotblooded
потребител
потребител

Мнение от hotblooded » 01 яну 2012, 20:08

За сега общо взето колите към които съм се насочил са тези:
http://www.cars.bg/u533639" onclick="window.open(this.href);return false; - на книга е ОК, въпросът е на колко км е всъщност :) Просто ми се струва доста рискова да я купя и да започна да сменям, ремонтирам.... Все още не съм я видял на живо, но живот и здраве след 2 седмици ще съм в София и ще ги огледам и 3те а може и други
http://motopfohe-mladost.cars.bg/b468095" onclick="window.open(this.href);return false; - тази (или следващата) ще я взема на лизинг (ако реша да е тя)
http://motopfohe-mladost.cars.bg/b429132" onclick="window.open(this.href);return false; - струва ли си тази в сравнение с предната (смисъл дали си струва 2600 лв в повече - бензинът ще харчи повече (а аз няма да одрискам хубавата кола с гЪзово), данъкът на кола пд 5 години е чувствително по-висок, застраховките са по скъпи..(е тя и колата си е по скъпа) )
Изображение

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител

Мнение от baidido » 01 яну 2012, 20:33

Хм, интересни коли си подбрал. Това комби, прекалено много са го нахвалили, а и тоя разход дето са го написали доста нереален ми се вижда. Другите 2 малко базьорки ми изглеждат, особено 2.2 дизела. Аз лично бих си взел последната, ако нямаш претенции към бензин-дизел и категорично не си решил, каквото и да си говорим бензиновото мондео си е друго поколение автомобил. Пък и според мен, с газов инжекцион няма да имаш кой знае какви грижи. Има колеги с такива коли във форума, нека да си кажат мнението или ако искаш виж в раздел Моята кола, там също има писано :)
Който кара Форд е горд!

hotblooded
потребител
потребител

Мнение от hotblooded » 01 яну 2012, 20:56

Aбе това за това за разхода 4/100 не му обръщам сериозно внимание... дори и да де постигал 4.х л/100 то е било моментно показание на таблото (при това с нафта заредена в чужбина) със 80-90 на 6та скорост, което ще рече доста ниски обороти , които са жива мъка за демпферите на маховика и рем. шайба... аз лично не смятам да я държа (ако я взема на под 1800-2000 об.мин освен на празен ход) Парите над 9 бона не са налични и за това гледам наличното в МП с възможност за лизинг. Бензинката е супер, но не съм фен на газовите уредби... някак си не се приемам че ще извадя 16 бона за кола и няма да имам пари за бенз. да я карам, много пъти на авери съм казвал - ако нямаш пари за бензин и за гуми - просто не я купувай.
Изображение

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител

Мнение от baidido » 01 яну 2012, 21:27

Е, ти си прав за себе си, тя и нафтата е скъпа принципно, но пък харчат по-малко(моята не, лапа си ги 10 градско без проблем). В крайна сметка най-добре е да ги видиш колите, да ги покараш, да усетиш коя е твоята :). Двете печки ще са доста подобни като усещане, бензиновата ще е друга бира определено.
Който кара Форд е горд!

Потребителски аватар
Дмитарчо
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2009, 19:56
Модел на автомобила: Ford Mondeo Estate MK3 Ghia /2003/ 131 Hp

Мнение от Дмитарчо » 01 яну 2012, 23:28

Здравей колега. Чудесен избор за автомобил - Мондео. Това комби, лично на мен ми се струва съмнително ефтино за края на 2006-та. Цената пък на седановото ми е малко височка - смисъл, намери си комби/щом не те бърка толкова дали ще е седан иил комби/ просто са по ефтини комбитата ... но за 8 000 - 9 000 лв. мисля можеш да си намериш доста прилично комби около 2004-2005 година. Последния ти избор ... е това вече е автомобил ;) Но щом нямаш наличните парички и лизинга е вариант , аз лично бих предпочел последното Мондео. Но обиколи ... виж какво има на пазара и си реши ;) Отностно ремнти ... на това последното Мондео, електрониката му е малко в повече /нищо лошо/ но при евентуален проблем и ремонта ще е доста по солен си мисля. Аз карам като първото Мондео за което се двуомиш - за сега съм нямал проблеми - да чукна на дърво/глава. Разхода ми е около 5/100 като си карам нормално коло 120 км/ч ;) Успех в търсенето и да се похвалиш с новата придобивка.

hotblooded
потребител
потребител

Мнение от hotblooded » 01 яну 2012, 23:41

Точно цената и пробега на това комби, при това със глезотиите са крайно съмнителни. Иначе седана е скъпичък, но предимството му е че е от МП и пробега му с може да се приеме за реален на 99%. Иначе ако вземам кола преди 2006та ще е бензинова, освен ако не е от първи собственик със сервизната книжка от МП... На автокъщите нямам много доверие... Досегашните си коли съм ги купувал все от собствениците им, доста приятели са се опарили от автокъщи
Дмитарчо написа: Цената пък на седановото ми е малко височка
Пич, дори и в mobile.de няма Мондео МкIII 2006та (под 100 000 км) 2.2TDCi на за под 6000 евро, има едно единствено 2.0TDCi - 131 к.с в Италия за 5750 Е. В Германия има само едно 2.2 TDCi 2006та под 100 к км. обявено за под 7000 Е. Така че 13 000 лв за Мондео МкIII 2.2 ТDCi по която 99% всичко като произход и пробег е сигурно не е ниска, но е нормална цена, поне за мен. Да базовка е, но не съм максималист, искам удобна кола за дълъг път с хубава музика, климатроник ел. стъкла, огледала, достатъчна мощност с приемлив разход, да не са я съдрали от каране 4-5 човека преди мен.... Още повече че МП - младост са обявили и една КУГА, и почти съм навил една мадама която иска Тигуан да я пробва. Смятам че ако вземем и двете коли ще пуснат малко "фандък"
Изображение

Отговори

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”