Mалко музичка за Фокуса
- ValkataFF
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2010, 21:12
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.8 tdci 115hp
- Status: Извън линия
Mалко музичка за Фокуса
Колеги има Фокус -хечбег които е с стандартната си музика ,така го взех преди година.Искам да му подобря малко музиката по-точно колонките да му сменя.Не искам нещо фрапантно да е но да има малко и сила,че тези с които съм маи вече за нищо нестават.Кажете ми какви говорители да взема та да пасват и на СД-то което си е оригиналното,да него мъча много.Какъв размер са говорителите че не съм свалял корите на вратите и незнам за какво става дума.И как се свалят корите на вратите ,ако може и някоя марка за говорителите да ми предложите .Благодаря предварително.
- ValkataFF
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2010, 21:12
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.8 tdci 115hp
Re: Mалко музичка за Фокуса
Айде колеги дайте малко мнения.Говорителите еднаквили са на предните и задните врати(като размер и дали са кръгли или елипси)
- autobg
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2009, 19:45
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2002 с летни жанки
говорителите и предните и задните са елипси 5"x7" --- за съжаление идват по-скъпички, а предлагането не е голямо. Друг проблем е дълбочината на монтаж- и там си ограничен заради стъклото.ValkataFF написа:Айде колеги дайте малко мнения.Говорителите еднаквили са на предните и задните врати(като размер и дали са кръгли или елипси)
Мисля, че можеш да сложиш и 6x8, но е възможно да ти трябват някакви фланци. Иначе из нета има адаптери от елипси към кръгли колони; при тях и цената е относително по-ниска, а предлагането - много голямо.
Бас няма да изкараш - независимо какви колони ще сложиш - ще ти трябва суб за тази работа. Преди време сложих Hertz ECX 570 - предимството пред по-евтиния модел е, че пищялката се върти и можеш да я настроиш да сочи към ушите ти. При всички положения обаче височките идват прекалено много --- май това е валидно за всички херцове.
Ако сложиш по-мощни колони и смениш музиката, че имаш и друг проблем, а именно вибрациите --- ще се наложи да слагаш вибро и шумоизолация. С две думи --- ако искаш само да смениш колоните --- добре: качеството ще се повиши малко. Ако искаш, обаче, да правиш нещо по-сериозно се приготви за изваждане.
и накрая, но не на последно място, трябва да свалиш цялата кора за да смениш колоните.
Поздрави
А
- Gattuso
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2009, 17:33
- Модел на автомобила: Ford
Как се маха кората на Фокус?
Махнах видиите? После дръжката за отваряне на вратата и то там..
Махнах видиите? После дръжката за отваряне на вратата и то там..

-
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
- Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i
За кой фокус става дума, щото така никой няма да отговори. на 2ката като свалиш 2та болта в дръжката и махнеш венеца на лоста за отваряне на вратата остават едни щипки и става с дърпане. С едно фенерче поглеждаш къде е щипката, посхващаш кората максимално близо до щипката и дърпаш, ама постепенно, а не с ряз. Малко трудно става, но така са го измислили. Понякога щипките се оказват по-здрави от гнездата им на кората и затова е добре да се подхванат при дърпане. Фабричните колони са закрепени с нитове и трябва дрелка, за да се разпробият.
-
- потребител
- Регистриран: 26 юли 2011, 23:19
- Модел на автомобила: Ford Focus TDdi 2001
Препоръчвам говорители MAC AUDIO MAC MOBIL 57.2 и едно усивателче по 50W на канал. Получава се удивително звучене