Mondeo Lx 2002/2.0/-смяна на консумативи?
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
- Status: Извън линия
Re: Mondeo Lx 2002/2.0/-смяна на консумативи?
Явно това ти е първа кола след като въпросите ти са от такъв характер! Чети повече теми във форума има достатъчно. Колегите вече почва да ги домързява да пишат едни и същи неща на всеки........
Ако цената на Форд Формула Ф 5в30 от около 70 лв за туба от 5 л ти се вижда много, незнам защо си тръгнал да си купуваш кола? Ако дръпнеш чертата за една година колко пари ще отидат покрай автомобила ще ти прилошее. Налягането в гумите за мен в повечето случаи е добре да бъде 2.3 на всички гуми!
Ако цената на Форд Формула Ф 5в30 от около 70 лв за туба от 5 л ти се вижда много, незнам защо си тръгнал да си купуваш кола? Ако дръпнеш чертата за една година колко пари ще отидат покрай автомобила ще ти прилошее. Налягането в гумите за мен в повечето случаи е добре да бъде 2.3 на всички гуми!
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Mondeo Lx 2002/2.0/-смяна на консумативи?
5W-30 Ford Formula не е толкова скъпо, около 90лв. е 5л. в МП. Тук някъде из форума се продаваше за 55лв.dxristov написа:Докато чакам отговори добих представа горе долу за маслото,гледам че 5w30 си е скъпичко а и двигателя ми е на 144хил.км и май ще слагам 5w-40 на D-parts всезонно масло.Някакви съвети?И още нещо да ви питам на какво налягаен си правите гумите,в книжката ми пише по 2.1 предни и задни до 3-ма в колата за кола за кола 2.0 Duratec-НЕ 16v за гуми 16ки,но ми се струва малко това.Вие на колко ги правите?
Мисля, че достатъчно добро щом го наливат на доста по-нови автомобили от нашите. 144К км въобще не са много.
За налягането в гумите ти пише на капачката на резервоара. Иначе точно 2.1 атм. ги дават за твоя двигател.