Препоръчайте:OBD кабел и софт за Focus1 до 100лв
-
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2011, 18:17
- Модел на автомобила: Focus 1999 1.6 16v ZetecS
- Status: Извън линия
Препоръчайте:OBD кабел и софт за Focus1 до 100лв
Здравейте, колеги автомобилисти това ми е първата тема във форума ,надявам се никой да не се обиди от нея итн. Търся съвет . Четох доста във форума преди да постна тази тема ,но не намерих отговор.
Прясно оборудван съм от около месец със Ford Focus1 1999г ZetecS 1.6 16v комби, С пълен газов инжекцион Fobos, който работеше докато изтече гаранцията и от тогава прекъсва и се изключва та се къса...
Автомобила беше закупен на части, със свален интериор, варати, Глава итн. В последствие Събран и запален. 2 Месеца по късно Сменихме клапани на 1 ви цилиндър ,че са били правени напасвани итн и сегменти на всичките.
Автомобила има някакъв Проблем, Прекъсва на бензин откакто я подкарахмеоколо година, напоследък започна да гасне топъл като падне на 850 оборота и при палене сутрин в студа ,което не е правила до сега предполагам е от кофтито масло което и сложих или датчик, наскоро смених масло с някаква полусинтетика, че старото беше паднало на минимума, гори си масълце доволномного...
До сега никога не е минавала на Диагностика !!!
Като я взехме беше с 2 спукани еърбега, но ни дадоха и друго табло със здрави, като Този за волана е от Мондео
Климатик и присадихме, компа го позволяваше с оригинален от същата и после се оказа че радиаторчето дето е зад таблото изпуска и избяга фреона, все тая.
Въпроса ми е КАКЪВ диагностичен кабел да си купя и от къде? До сега чета ,че трябва да е конектор OBD или OBD2 , не знам кое е правилното. и какъв софтуер да ползвам за целта.
Харесал съм си: ELM 327 CAN OBDII USB Interface v1.4a http://programatoribg.com/elm327/index.htm# понеже е на цена под 100лв
Благодаря на отзовалите се ако има такива, намирам се в София
Прясно оборудван съм от около месец със Ford Focus1 1999г ZetecS 1.6 16v комби, С пълен газов инжекцион Fobos, който работеше докато изтече гаранцията и от тогава прекъсва и се изключва та се къса...
Автомобила беше закупен на части, със свален интериор, варати, Глава итн. В последствие Събран и запален. 2 Месеца по късно Сменихме клапани на 1 ви цилиндър ,че са били правени напасвани итн и сегменти на всичките.
Автомобила има някакъв Проблем, Прекъсва на бензин откакто я подкарахмеоколо година, напоследък започна да гасне топъл като падне на 850 оборота и при палене сутрин в студа ,което не е правила до сега предполагам е от кофтито масло което и сложих или датчик, наскоро смених масло с някаква полусинтетика, че старото беше паднало на минимума, гори си масълце доволномного...
До сега никога не е минавала на Диагностика !!!
Като я взехме беше с 2 спукани еърбега, но ни дадоха и друго табло със здрави, като Този за волана е от Мондео
Климатик и присадихме, компа го позволяваше с оригинален от същата и после се оказа че радиаторчето дето е зад таблото изпуска и избяга фреона, все тая.
Въпроса ми е КАКЪВ диагностичен кабел да си купя и от къде? До сега чета ,че трябва да е конектор OBD или OBD2 , не знам кое е правилното. и какъв софтуер да ползвам за целта.
Харесал съм си: ELM 327 CAN OBDII USB Interface v1.4a http://programatoribg.com/elm327/index.htm# понеже е на цена под 100лв
Благодаря на отзовалите се ако има такива, намирам се в София
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Препоръчайте:OBD кабел и софт за Focus1 до 100лв
Здрасти.
Мога да ти помогна в избора, но преди това кажи какво искаш да правиш с този кабел? За живи данни от датчиците на автомобила - няма да стане. Ако поддържа изобщо някакви - изобщо няма да е пълния списък. Предполагам, че ти трябва само за диагностика? Попринцип тия универсалните не важат много-много за тая цел. Има продукт, на който се бях спрял на сравнително приемлива цена FoCOM, но нямам опит с него.
Иначе - можеш да разгледаш в ebay.com какви са цените - обикновено са на 1/2 от цената по българските сайтове, ако ги купиш от китайците, а не от алчни англичани
Честно казано аз се чудих, чудих и накрая изсипах не малко пари за дилърската с-ма за диагностика - Rotunda VCM.
Мога да ти помогна в избора, но преди това кажи какво искаш да правиш с този кабел? За живи данни от датчиците на автомобила - няма да стане. Ако поддържа изобщо някакви - изобщо няма да е пълния списък. Предполагам, че ти трябва само за диагностика? Попринцип тия универсалните не важат много-много за тая цел. Има продукт, на който се бях спрял на сравнително приемлива цена FoCOM, но нямам опит с него.
Иначе - можеш да разгледаш в ebay.com какви са цените - обикновено са на 1/2 от цената по българските сайтове, ако ги купиш от китайците, а не от алчни англичани

Честно казано аз се чудих, чудих и накрая изсипах не малко пари за дилърската с-ма за диагностика - Rotunda VCM.
-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2010, 08:37
- Модел на автомобила: Focus
Здравей,
Аз имам Фокус, 2000г, Германска зглобка. С ELM327 в алуминивият корпус, V1.5 не се чете нищо, контролера неможе да види ЕКУ-то.
При мен поне нестана с 12 различни софтуера пробвах, включително специализиран за Форд и ЕЛМ327. Не е софтуера или драйвери, изглежда неподдържа специализираният на Форд интерфейс.
Сега чакам Форд Суперскенер да дойде от Е-бай и ще пиша за това. Той е с чипа, който е само за форд и съвместими и очквам да заработи.
Все пак ако си решил-тествай ЕЛМ327, ако успееш пиши.
Само да поясня, че фокусите след около 2005 (незнам коя генерация се пада) се четат с този тул. Възможно е старите на КАН да са със специалният чип.
Поздрави,
Аз имам Фокус, 2000г, Германска зглобка. С ELM327 в алуминивият корпус, V1.5 не се чете нищо, контролера неможе да види ЕКУ-то.
При мен поне нестана с 12 различни софтуера пробвах, включително специализиран за Форд и ЕЛМ327. Не е софтуера или драйвери, изглежда неподдържа специализираният на Форд интерфейс.
Сега чакам Форд Суперскенер да дойде от Е-бай и ще пиша за това. Той е с чипа, който е само за форд и съвместими и очквам да заработи.
Все пак ако си решил-тествай ЕЛМ327, ако успееш пиши.
Само да поясня, че фокусите след около 2005 (незнам коя генерация се пада) се четат с този тул. Възможно е старите на КАН да са със специалният чип.
Поздрави,
Карам бавно.
-
- потребител
Ето пак:
Получих четеца Форд Суперскенер. Инсталирах софтуера и хоп-връзката с колата е осъществена. Работи добре, незабива и чете грешките на мотор (dTC) възд. възглавници и АБС.
Понеже имах проблем със светеща лампа на MIL-а го закупих затова. Пак да кажа, че с ЕЛМ327 нестава - като референция вижте това:
https://www.scantool.net/forum/index.php?topic=2129.0" onclick="window.open(this.href);return false;
Та за тези фордове - да не си даваме парите за ЕЛМ327. По-евтино е Суперскенера - излезе ми 42 $ с доставката от е-бей, ЕЛМ327 го купих от София за 90лв.
Получих четеца Форд Суперскенер. Инсталирах софтуера и хоп-връзката с колата е осъществена. Работи добре, незабива и чете грешките на мотор (dTC) възд. възглавници и АБС.
Понеже имах проблем със светеща лампа на MIL-а го закупих затова. Пак да кажа, че с ЕЛМ327 нестава - като референция вижте това:
https://www.scantool.net/forum/index.php?topic=2129.0" onclick="window.open(this.href);return false;
Та за тези фордове - да не си даваме парите за ЕЛМ327. По-евтино е Суперскенера - излезе ми 42 $ с доставката от е-бей, ЕЛМ327 го купих от София за 90лв.
Карам бавно.
- autobg
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2009, 19:45
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2002 с летни жанки
mag_kiril написа:Здравей,
При мен поне нестана с 12 различни софтуера пробвах, включително специализиран за Форд и ЕЛМ327.
Поздрави,
Пробва ли със SCANXL? При мен живи данни няма, но пък има freeze frames + четене/триене на грешки --- а това досега ми е спестило маса пари...
-
- потребител
- Регистриран: 14 мар 2009, 15:13
- Модел на автомобила: ford focus 1.8TDCI
А кой от вас ще ми програмира инжектора понеже пак си забрави кода,обещавам да сипя по едно,или пак във МП да ходя?
-
- потребител
Пробва ли със SCANXL? При мен живи данни няма, но пък има freeze frames + четене/триене на грешки --- а това досега ми е спестило маса пари...[/quote]
Пробвах със СканХЛ, с екстрата за Форд (допълнителната лицензия и нестана). Поне при мен не видях нито живи данни нито фриз...
е, важното е да сме здрави
Пробвах със СканХЛ, с екстрата за Форд (допълнителната лицензия и нестана). Поне при мен не видях нито живи данни нито фриз...
е, важното е да сме здрави

Карам бавно.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Юли, от къде си и имаш ли кодовете на инжекторите?julii написа:А кой от вас ще ми програмира инжектора понеже пак си забрави кода,обещавам да сипя по едно,или пак във МП да ходя?
-
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2009, 15:25
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 16V АГУ
Здравей, а живи данни дава ли (т.е. някакви моментни данни) и работи ли с по-стари коли (моята е края на 1997, но си е OBD2) ?mag_kiril написа:Ето пак:
https://www.scantool.net/forum/index.php?topic=2129.0" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Регистриран: 14 мар 2009, 15:13
- Модел на автомобила: ford focus 1.8TDCI
Братко Pyrhel от Кюстендил съм,а кодовете са написани на самите инжектори,така че ги имам.Да не би да можеш да ми помогнеш,че тук и една Texa Axone Direct не можа да му повлияе,най-близкото решение ми е Джумаята МП 

-
- потребител
Здравей, а живи данни дава ли (т.е. някакви моментни данни) и работи ли с по-стари коли (моята е края на 1997, но си е OBD2) ?[/quote]
Има живи данни. Моят форд е 2000 Декември произведен, Германия и работи. Не съм пробвал с други коли, купих си четеца за мои нужди и няма други коло около мен.
Има живи данни. Моят форд е 2000 Декември произведен, Германия и работи. Не съм пробвал с други коли, купих си четеца за мои нужди и няма други коло около мен.
Карам бавно.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Юли, не съм видял мнението ти, извинявай. Мога да въведа кодовете на инжекторите през IDS-а, няма проблем.julii написа:Братко Pyrhel от Кюстендил съм,а кодовете са написани на самите инжектори,така че ги имам.Да не би да можеш да ми помогнеш,че тук и една Texa Axone Direct не можа да му повлияе,най-близкото решение ми е Джумаята МП
-
- потребител с
- Регистриран: 13 дек 2006, 15:23
- Модел на автомобила: Мондео 2.0i 16V 97г.
Какъв е тоя суперскенер? Дай повече инфо.
Дали ще стане за Мондео 2.0/16V 1997г.
Дали ще стане за Мондео 2.0/16V 1997г.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
За всичко става... И почти работи... 
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 35&t=47364" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 35&t=47364" onclick="window.open(this.href);return false;
- autobg
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2009, 19:45
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2002 с летни жанки
Pyrhel, работи прилично, ако успееш да го пуснеш, аз го ползвам в комбинация с китайски клонинг на ELM327. "суперскенера" тръгва само със собствения си софт и дава някаква функционалност. Елмът пък се връзва през SCAN XL и с добавените модули за Форд (Powertrain, ABS, etc) вади други данни, но няма дино и няма живи данни на някои от сензорите (Маф, налягане на ГНП). За това, обаче не е виновен скенера (за толкова пари - толкова), а колата, защото, доколкото зная дизелите в европа са OBDII съвместими след 2004-та.Pyrhel написа:За всичко става... И почти работи...
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 35&t=47364" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Та, ако ще е да си прочете грешките човека, няма лошо - аз затова го ползвам и върши идеална работа. Алтернативата ми е МП с 56 лева и устен репорт: "Грешки няма, ама турбото надува късно."
Данните са толкова добри, колкото добър е интерпреатора. На мен инвестицията от 40 лева за суперскенера и ~50 лева за другия китайски ментак са ми спестили доста разходи. А и не всеки си изкарва парите от програмиране на инжектори

- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Да, абсолютно си прав 
Иначе то ако е само за грешките, на по-новите коли могат да се гледат на трип дисплейчето

Иначе то ако е само за грешките, на по-новите коли могат да се гледат на трип дисплейчето

-
- потребител
Подкрепям напълно autobg.
да кажа, че на дисплейчето неизлизат повечето грешки. При мен на дисплея пишеше, че няма грешка, но лампата за мотора светеше.
Малко технически познания, четене по Интернет и джиджавка за 50лв спестяват много пари, ходене по сервизи, а най-лошото - пипане от "майстори" и накрая - потрошен автомобил. Общо взето това е около 95% от случаите.
Естественно засериозни неща - фирмен сервиз - и дано да сполучиш на по-кадърен - това е 5%.
Статистиката е примерна
да кажа, че на дисплейчето неизлизат повечето грешки. При мен на дисплея пишеше, че няма грешка, но лампата за мотора светеше.
Малко технически познания, четене по Интернет и джиджавка за 50лв спестяват много пари, ходене по сервизи, а най-лошото - пипане от "майстори" и накрая - потрошен автомобил. Общо взето това е около 95% от случаите.
Естественно засериозни неща - фирмен сервиз - и дано да сполучиш на по-кадърен - това е 5%.
Статистиката е примерна

Карам бавно.
-
- потребител
- Регистриран: 22 юни 2011, 19:12
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1999г. 1.8 TDDI
Здравейте, от известно време и аз се занимавам с диагностика на моя фокус. Използвам OBD2 към bluetooth адаптер с ELM327. За софтуер SCANXL. Свързах се към компютъра на колата и прочетох грешките на двигатела, ABS-a и AIRBAG-a без проблем, също така и ги трия. Проблемите са с живите данни, интерпретират се грешно от програмата предполагам ELM-a доколкото съм чел е доста неподходящ за focus 1.
Въпроса ми е дали ще имам по голям успех с евтин четец за форд от рода на : http://www.dealextreme.com/p/ford-car-v ... 04?item=10" onclick="window.open(this.href);return false; пенеже в спецификациите му не фигурира моя двигател 1.8 TDDI или ще трябва нещо като това: http://www.dealextreme.com/p/ford-vcm-obd-116397?item=2" onclick="window.open(this.href);return false; .
Въпроса ми е дали ще имам по голям успех с евтин четец за форд от рода на : http://www.dealextreme.com/p/ford-car-v ... 04?item=10" onclick="window.open(this.href);return false; пенеже в спецификациите му не фигурира моя двигател 1.8 TDDI или ще трябва нещо като това: http://www.dealextreme.com/p/ford-vcm-obd-116397?item=2" onclick="window.open(this.href);return false; .
-
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2009, 15:25
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 16V АГУ
F-Super си е една играчка, но за четене/триене на грешки + някакви живи данни става.
vachevf1 принципно дизелите след 2004 се поддържат от OBD2 така че може да нямаш пак цялостна функционалност на живите данни.
vachevf1 принципно дизелите след 2004 се поддържат от OBD2 така че може да нямаш пак цялостна функционалност на живите данни.
-
- потребител
- Регистриран: 22 юни 2011, 19:12
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1999г. 1.8 TDDI
Интересува ме Ford-VCM кабела ще има ли преимущества пред F-Super. Колебая се кой да си поръчам се пак разликата в цената не е малка.
hunter знам че подръжката ми не е пълна и протокола не е стандартния OBD-2 преди 2004г. Искам да си набавя най подходящия кабел естествено на разумна цена
.
hunter знам че подръжката ми не е пълна и протокола не е стандартния OBD-2 преди 2004г. Искам да си набавя най подходящия кабел естествено на разумна цена