Мондео 2.0 16В на газ?
-
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2010, 15:47
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V
- Status: Извън линия
Мондео 2.0 16В на газ?
Здравейте.Имам желание да си монтирам обикновенна газова утретба на автомобила - Ford Mondeo Kombi 2.0 16V 136ks. 1995-а година.
Молбата ми е следната-ако някой има някаква схема,идеи и препоръки (тъй като няма да е газов инжекцион) за монтажа нека ми помогне.Чувал съм,че стават да се газифицират с обикновенни АГУ-та,а за ГИ просто смятан,че няма смисъл (все пак той струва колкото колата).Благодаря предварително и поздрави
Молбата ми е следната-ако някой има някаква схема,идеи и препоръки (тъй като няма да е газов инжекцион) за монтажа нека ми помогне.Чувал съм,че стават да се газифицират с обикновенни АГУ-та,а за ГИ просто смятан,че няма смисъл (все пак той струва колкото колата).Благодаря предварително и поздрави
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Re: Мондео 2.0 16В на газ?
Става обикновена газова ,вече 3 години карам със такава .Но ако смяташ сам да си я поставиш може и нищо да не направиш ,защото е дупчене на колектор поставяне на кихалки пробиване на кутията на филтара там е друг модел
кихалка,трябва да превклячва автоматично от бензин на газ .Какво да ти кажа ,почти един ден работа за за двама човека които само това вършат всичко имат в наличност и знаят точно кое да свалат и какво и как да поставят.А за човек който никога не е вършил такава работа

кихалка,трябва да превклячва автоматично от бензин на газ .Какво да ти кажа ,почти един ден работа за за двама човека които само това вършат всичко имат в наличност и знаят точно кое да свалат и какво и как да поставят.А за човек който никога не е вършил такава работа

- ziraku
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2008, 01:28
- Модел на автомобила: mondeo MK1
моето газово е от 5 год. и е турско.досега сам нямал ядове.нищо не ти требва да пробиваш ..слага се една плочка.след 2 дни ще ти пратя снимки да видиш .но по доре някои майстор да ти го сложи около 50 лева взимат
-
- потребител
Определено майстор ще ми го сложи.Аз не искам сам.Въпроса ми е-трябва ли нещо по спецефично или просто се монтира както на другите автомобили ?
- ziraku
- потребител
нищо сложно няма.само малко повече ще гори.с 1 повече.моята отива кам 16-17 градско да гори
-
- потребител
Ако вдигне разхода с 1 ще съм мн.щастлив.В момента разхода ми е около 10/100 дори и на доло!Падала ми е до 8.5/100 градско.Наплашиха ме,че този мотор не му се отразявало добре обикновенно газово,за това пуснах темата.Имах ауди с механична инж. и бяха големи мъки.Първоначално беше направена мн.добре и ми даваше отличен разход,а на газ вървеше повече,от колкото на бензин.Но после като сменях мембрани и ми я пренастройваха започнаха мъките.
ziraku,искаш да ми кажеш,че мога да я газифицирам с обикновенно газово съвсем нормално и без никакви допълнителни присадки и тем подобни мъчения и колата ще си върви нормално,няма да гърми,трещи и т.н ?
ziraku,искаш да ми кажеш,че мога да я газифицирам с обикновенно газово съвсем нормално и без никакви допълнителни присадки и тем подобни мъчения и колата ще си върви нормално,няма да гърми,трещи и т.н ?
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Хубаво е да се сложат "кихалки" все пак по пластмасите.deepmind написа:...няма да гърми,трещи и т.н ?
П.С. Не знам за колко ти е офертата за обикновена газова, но вече ГИ слагат и за 750

- BobyAuto
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2011, 18:00
- Модел на автомобила: Ford Monde Titanium MK4
- Контакти:
Здравейте и от мен,
8 години карах с обикновена газова уредба без никакви проблеми Мондео -1 2.0 16V -136 k.Харчеше ми около 15 градско и 8 извън града (до 120 130).На колекторите се слагат 4 кихалки и това е.За около 170 хил. съм сменил веднъж мембраните и на около 60 хил.смяна на кабелите защото почва много да гърми.
Ако имаш някакви въпроси относно монтажа пиши.
Успех
8 години карах с обикновена газова уредба без никакви проблеми Мондео -1 2.0 16V -136 k.Харчеше ми около 15 градско и 8 извън града (до 120 130).На колекторите се слагат 4 кихалки и това е.За около 170 хил. съм сменил веднъж мембраните и на около 60 хил.смяна на кабелите защото почва много да гърми.
Ако имаш някакви въпроси относно монтажа пиши.
Успех
-
- потребител
Нямам оферта колега,а ГИ за 750лв да ти кажа честно страх ме е да сложа!Много "майстори" станаха и двапъти повече проблеми заради тях.Надявам се,обикновенната газова да си свърши работата.tropper написа:Хубаво е да се сложат "кихалки" все пак по пластмасите.deepmind написа:...няма да гърми,трещи и т.н ?
П.С. Не знам за колко ти е офертата за обикновена газова, но вече ГИ слагат и за 750
П.П. Извинете ме за неграмотноста,но какви са тези кихалки ?Някой може ли да ми препоръча добър газаджия във Варна ?А може и около Варна (Добрич да кажем...)
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Клапани, които отварят ако има високо налягане.deepmind написа:...какви са тези кихалки ?...
По принцип в колекторите налягането винаги е по-малко от 1атм., т.е. винаги имаш вакуум, освен когато "гръмне" - тогава имаш по-високо налягане. Ролята на тези клапани, или "кихалки", е да предпазят да не се спукат пластмасовите входни колектори и другите пластмасови въздуховоди.
-
- потребител
А някой форумен специалист който да ми я монтира ?
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Сложи и кихалки за да си спестиш главоболия за в бъдеще .Ако ти се случи да гръмне ще ти спести смяната на колектори или кутията на филтара в зависимост от това кое ще се окаже по слабо и няма да издържи на детонацията .Не зная дали има на некай с обикновина газова и да не му се е случвало да гръмне или просто не си го признават страха да не са им цъфнали коликторите след като са си спестили някой лев за кихалки .Лично на мен ми се е случвало поне 6-7 пъти да гръмне , но благодарение на тъй наречените кихалки които са 6 на брой няма никакви поразии .Най често се случва да гърми когато я запалиш на бензин не я изчакаш да загрее малко изфорсираш я мине над 2000 оборота, тогава превключи на газ не се съобразиш изгасиш я докато си затвориш вратата на гаража палиш и тогава гърми . Та си помисли дали да спестиш 50 лева от кихалки а това са две зарежданета с газ , и най вече си намери истински МАЙСТОР да ти постави уредбата . Бих ти препоръчал такъв но съм на 500 километра от теб >:D<:
-
- потребител
За жалост наистина си далеч!
Очаквам насоки са добър майстор
Очаквам насоки са добър майстор

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Ниакъв проблем нямаш с обикновената АГу на тоя модел,просто накарай газаджиите да ти сложат 4 малки кихалки на колекторите.По една на всеки.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
Значи кихалки,предполагам плочка,някакъв лабда симулатор (или каквото там се наричаше)?
- ziraku
- потребител
под кихалки има в предвид ГРЪМКЛАПИ
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:

Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
Имах предвид,че това са основните елементи (като изключим изпарител,бутилка,окабеляване).deepmind написа:Значи кихалки,предполагам плочка,някакъв лабда симулатор (или каквото там се наричаше)?
Идеята ми е следната-като бивш собственик на некадърно газифициран автомобил,преди това на чисто нова БРЦ,която 3 месеца не можаха да ми настроят и автомобила (фиат брава 1.4) гореше 18-20/100 при никакви проблеми с мотор,кабели или каквото се сетите (накрая ми сложиха някаква плочка от метан и проблема се реши),с тестове в специализиран сервиз на БРЦ съм изградил изключително негативно мислене спрямо АГУ и майсторите които ги монтират.С този си пост искам да разбера какво точно трябва да се монтира при поставянето на АГУ-то/...всички детайли,подредбата им и всяка една подробност,за да мога когато си взема колата да сравня с това,което сте ми показали вие (смятам,че тук има доста повече разбиращи и знаещи).За това и отворих тази тема.Освен кихалките има ли нещо друго по особенно по монтирането на уретбата или не?Искам когато си взема колата вече газифицирана да и отворя капака и да знам,че всички е монтирано както трябва и няма някой "пропуснат" детайл.Мотора ми работи като нов и не искам да го съсипвам.
П.П. Ще ми даде ли голямо отклонение от сегашният разход (около 10/100 +- 2л. градско) и дали ще ми намали много мощноста (за сега съм очарован от вървежа на автомобила и лекотата с която при нужда изпреварвам).
Хубав ден на всички
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Важно е да не пропуснат да ти сложат клапан за защита на дебитомера,
Този клапан пази и филтъра ( слага се на въздуховода след дебитомера).
Аз съм с обикновено газова, BRC, гърмяла ми е само при нередности със свещите/кабелите.
Но ако нямаш клапани сигурно и едно гръмване стига.
Искай да ти сложат хубави предпазни клапани, че има едни шмендикапели ( май български) - пълна отврат, не уплътняват хубаво и като резултат - не върви добре, особено на газ.
Плочката също е хубаво да си вземеш маркова ( българските самоделки не са сметнати правилно за 2.0i мотора и ти свалят доста коне - и на газ и на бензин).
Хубаво е нивомера на бутилката да ти е с евро-сонда, ел. магнитен клапан за аварийно изключване на газта, който да е свързан към захранването на бензиновата помпа, след аварийния инерционен изключвател (така при удар на автомобила газ-та се изключва напълно и намалява силно опасността от запалване ).
Аз не съм подръжник на изключване на бензиновата помпа и гледам винаги да имам поне 15-20л бензин в резервоара.
Паля винаги на бензин (дори и лятото) и след това обръщам на газ, така съм винаги сигурен, че бензиновата уредба е ок.
Гледай да ти направят добре ел.инсталацията - запояване и термосвиваем шлаух отгоре за изолация, че иначе ще береш ядове.
Този клапан пази и филтъра ( слага се на въздуховода след дебитомера).
Аз съм с обикновено газова, BRC, гърмяла ми е само при нередности със свещите/кабелите.
Но ако нямаш клапани сигурно и едно гръмване стига.
Искай да ти сложат хубави предпазни клапани, че има едни шмендикапели ( май български) - пълна отврат, не уплътняват хубаво и като резултат - не върви добре, особено на газ.
Плочката също е хубаво да си вземеш маркова ( българските самоделки не са сметнати правилно за 2.0i мотора и ти свалят доста коне - и на газ и на бензин).
Хубаво е нивомера на бутилката да ти е с евро-сонда, ел. магнитен клапан за аварийно изключване на газта, който да е свързан към захранването на бензиновата помпа, след аварийния инерционен изключвател (така при удар на автомобила газ-та се изключва напълно и намалява силно опасността от запалване ).
Аз не съм подръжник на изключване на бензиновата помпа и гледам винаги да имам поне 15-20л бензин в резервоара.
Паля винаги на бензин (дори и лятото) и след това обръщам на газ, така съм винаги сигурен, че бензиновата уредба е ок.
Гледай да ти направят добре ел.инсталацията - запояване и термосвиваем шлаух отгоре за изолация, че иначе ще береш ядове.
- ziraku
- потребител
http://alfa.kachi-snimka.info/images/jdv1306180442b.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;deepmind написа:Каде да видя?Не виждам снимки
http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1306180507b.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;