ECU Update
-
- потребител
- Регистриран: 10 фев 2010, 18:15
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 Duratec 16v 2006
- Status: Извън линия
ECU Update
Здравейте колеги. По други форуми срещам теми за ECU UPDATE. При нас прави ли се такова нещо.
http://www.youtube.com/watch?v=DJf5ZerfOPw" onclick="window.open(this.href);return false;
Моята кола е от първите произведени, така че ми се струва 90% след това е имало някакъв update на следващите бройки.
http://www.youtube.com/watch?v=DJf5ZerfOPw" onclick="window.open(this.href);return false;
Моята кола е от първите произведени, така че ми се струва 90% след това е имало някакъв update на следващите бройки.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Re: ECU Update
Пра'и се, пра'и се: http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 80#p355148" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
Pyrhel би ли обяснил малко по подробно как става?
Има ли някакъв номер, по който може да се види последния update кога е правен.
Нещо немога да намеря инфо в нета за това.
Има ли някакъв номер, по който може да се види последния update кога е правен.
Нещо немога да намеря инфо в нета за това.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Инфо в нета трудно ще намериш, има вътрешни Форд обучения, които се заплащат и всяка информация публикувана по блогове и форуми с части от тия лекции е против условията, с които си се съгласил писмено. То и затова не се качват такива неща. Мисля, че преди време при руснаците засякох копие на част от документите.
За да го направиш ти трябва компютър и задължително интернет връзка. Закачаш се към Форд мрежата, гледа се какви ъпдейти има и ги пльокаш отгоре. Така де - и оная малка, червена, магнезиева кутийка, дето струва камара пари. За жалост не е като VAG-COM
То не че и при него не е с врътка като си купуваш да не вземеш първия за 100 лева...
Да, всеки ъпдейт е с номер, който уж трябва да се лепи по двигателя. Това никой (включително и аз, но пък имам база с тия номера и номера на рамата) не го прави, но като я закачиш ще си покаже дали има нови и съответно колко/кои са новостите.
За да го направиш ти трябва компютър и задължително интернет връзка. Закачаш се към Форд мрежата, гледа се какви ъпдейти има и ги пльокаш отгоре. Така де - и оная малка, червена, магнезиева кутийка, дето струва камара пари. За жалост не е като VAG-COM

Да, всеки ъпдейт е с номер, който уж трябва да се лепи по двигателя. Това никой (включително и аз, но пък имам база с тия номера и номера на рамата) не го прави, но като я закачиш ще си покаже дали има нови и съответно колко/кои са новостите.
-
- потребител
Този update се прави на дизелови и бензинови автомобили ли се прави? Моя двигател е 1,6 Duratec 101HP.
Попаднах на това http://www.decbg.com/diagnostika_ford.html?marka=ford" onclick="window.open(this.href);return false;
Доколкото разбрах POWERTRAIN CONTROL MODULE тук може да се програмира само при дизеловите двигатели (или това не се води програмиране ти ще кажеш).
В сервизите на мото пфое това нещо могат ли да го направят (да не ме гледат като изкопаемо като ги питам) или само ти можеш да го направиш с червената кутийка. Доколкото разбрах ти си от София, а аз от Русе. Малко си ми далеч да дойда при теб за един update!
Попаднах на това http://www.decbg.com/diagnostika_ford.html?marka=ford" onclick="window.open(this.href);return false;
Доколкото разбрах POWERTRAIN CONTROL MODULE тук може да се програмира само при дизеловите двигатели (или това не се води програмиране ти ще кажеш).
В сервизите на мото пфое това нещо могат ли да го направят (да не ме гледат като изкопаемо като ги питам) или само ти можеш да го направиш с червената кутийка. Доколкото разбрах ти си от София, а аз от Русе. Малко си ми далеч да дойда при теб за един update!
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Колега,съветвам те да не си слагаш никакъв ъпдейт на софтуера.Не винаги по-новата версия е по-добра.Ако нямаш никакви проблеми с работата на двигателя,по-добре не го пипай.Ако имаш,вече е друг въпрос,но доколкото знам при твоя двигател няма софтуерни проблеми,за разлика например от някои Дуратеци1,8 и 2.0.При теб основните проблеми се решават с почистване на дроселовата клапа,а не с ъпгрейт на софтуера.Ако всичко ти е наред,просто си карай и не си усложнявай живота.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Ползвам същата кутийка като Мото Пфое. В тая класация най-напред са Мото Пфое - те имат най-голям набор от коли, върху които се учат
Естествено, че ще могат! Аз дори не съм във въпросната класация все още.
Да, точно за ъпдейт на PCM става въпрос и може да се прави върху всякакви двигатели. Дали се води програмиране или не - зависи кой как му казва. Технически не е програмиране, защото се ползва готов продукт, който идва от Форд и задачата на техника е само да го сложи.
Иначе - ДЕК-а съм го виждал, но не съм работил с него. Може да е добър - не знам. За мен съм решил, че по-добро от това, с което работят дилърите няма, защото все пак от тях се очаква да решат всеки един възможен възникнал проблем. Най-вече се дърпам от устройства "всичко в 1".
Синтез-а е прав. Няма смисъл да си даваш парите, ако нямаш някой проблем. При мене постигнах малко повече вървеж на 1ва и 2ра скорост (може би ограничителя на въртящия момент на тия предавки е вдигнат по-нагоре, не съм разглеждал) и като че ли малко по-нисък разход. Ако ти се наложи да ходиш до МП (да не дава Господ
) ги изръчкай да го ъпдейтнат, за да го включат в часовата ставка преди да са я закръглили. В противен случай ще ти вземат надница за половин или 1 час (зависи в какво настроение хванеш приемчика). Иначе е работа за 3 минути + още някакво време в зависимост от скоростта на и-нет връзката 

Да, точно за ъпдейт на PCM става въпрос и може да се прави върху всякакви двигатели. Дали се води програмиране или не - зависи кой как му казва. Технически не е програмиране, защото се ползва готов продукт, който идва от Форд и задачата на техника е само да го сложи.
Иначе - ДЕК-а съм го виждал, но не съм работил с него. Може да е добър - не знам. За мен съм решил, че по-добро от това, с което работят дилърите няма, защото все пак от тях се очаква да решат всеки един възможен възникнал проблем. Най-вече се дърпам от устройства "всичко в 1".
Синтез-а е прав. Няма смисъл да си даваш парите, ако нямаш някой проблем. При мене постигнах малко повече вървеж на 1ва и 2ра скорост (може би ограничителя на въртящия момент на тия предавки е вдигнат по-нагоре, не съм разглеждал) и като че ли малко по-нисък разход. Ако ти се наложи да ходиш до МП (да не дава Господ

-
- потребител
Наскоро карах един друг Фокус със същия двигател - е нямаше нищо общо в динамиката с моя. Точно затова разпитвам за този ъпдейт.
Другия ми въпрос - след ъпдейт, бордовия компютър показва ли промяната, някакъв код или нещо друго да се промени? Да не оставят колата в мото пфое да постои 30мин и "Готов си".
Другия ми въпрос - след ъпдейт, бордовия компютър показва ли промяната, някакъв код или нещо друго да се промени? Да не оставят колата в мото пфое да постои 30мин и "Готов си".
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
За жалост бордовият компютър не показва с какъв софтуер си.Единствения начин да видиш коя е инсталираната версия е с диагностичното оборудване.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Както каза синтеза - не може да се види от собственика, освен ако не гледа в монитора на техника. По повод вървенето - дори и да го направиш, съмнявам се да усетиш толкова осезаема разлика от сегашното състояние. Търсил ли си проблема другаде - катализатор, EGR клапан, вакуумни маркучи?
-
- потребител
Още в началото на по дълъг път извън града ми показваше Р0420.
Сложих MIL елиминатор, без махане на катализатор. Тук там срещах различни мения за махането на същия - колята няма да работи добре. И все още се чудя дали да правя тази операция!
За EGR клапана не съм се сещал. Може да погледна и него. Не трябва ли да покаже някоя грешка (Р0400 - Р0409).
Синтез при теб как се движи градския разход?
Сложих MIL елиминатор, без махане на катализатор. Тук там срещах различни мения за махането на същия - колята няма да работи добре. И все още се чудя дали да правя тази операция!
За EGR клапана не съм се сещал. Може да погледна и него. Не трябва ли да покаже някоя грешка (Р0400 - Р0409).
Синтез при теб как се движи градския разход?
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Градския разход е много относително понятие,но приблизително е около 10/100.По каталог му дават 9,7 значи долу горе е добре.Според мен имаш някакъв проблем около катализатора,щом са ти излизали грешки и динамиката не ти харесва.Що не го провериш дали е там и дали е наред?
-
- потребител
За проверка на катализатора, освен да се смъкне, изтърбуши и на негово място да се сложи тръба незнам друг.
Синтез ти разбираш руски (аз нищо не вдявам). Те махат ли изцяло катализатора и какъв е ефекта след това? Някакви оплаквания има ли?
Синтез ти разбираш руски (аз нищо не вдявам). Те махат ли изцяло катализатора и какъв е ефекта след това? Някакви оплаквания има ли?
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Рашаните си махат катализаторите без проблем.Някои от тях казват,че леко се увеличава шума при определени обороти,но това е по-скоро самовнушение.Общо взето нямат проблеми,но все пак,моят съвет е да не го изтърбушваш.Ако го свалиш и го видиш,че е здрав и не е запушен,защо да го разваляш.Виж ако има проблем,това е друг въпрос,но се страхувам,че без сваляне и проверка няма как да разбереш.