Имат ли българските шофьори инстинкт за самосахранение???

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.

Имат ли българските шофьори инстинкт за самосахранение???

Да имат.
16
18%
Не в никакъв случай.
31
36%
Зависи от ситуацията.
40
46%

Общо гласове: 87

Потребителски аватар
Яким
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2009, 14:31
Модел на автомобила: Focus MK1 facelift 1.8 `04г. Tdci . 100к.с (триврат)
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Имат ли българските шофьори инстинкт за самосахранение???

Мнение от Яким » 09 юни 2011, 13:27

petkoff_pl написа:Този участък е веднага след Симитли после почва дефилето . При топло време се получава една мараня и се губи ясна представа от растоянието, затова там предпочитам да карам на фарове.
Да, май там някъде беше.
Като стана въпрос за фаровете, аз винаги карам с включени фарове и това също е част от инстинкта ми за самосъхранение. Просто кола с фарове се вижда по-добре, а моята както е сребрист металик (възможно най-камуфлажния цвят всъщност) без фарове като нищо може да се окаже невидима.
п.п. напоследък забелязвам доста автомобили с включени фарове през деня, което ме навежда на мисълта, че този инстинкт (за самосъхранение) може би се развива.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 09 юни 2011, 15:23

Колега от градски транспорт-Дружба, така се е самосъхранявал, возейки пътници без шофьорска книжка, в неделя са му я отнели по време на работа,- автобус 3708 по 604 линия:
http://bnt.bg/bg/news/view/54545/vzimat ... eni_aktove" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

По време на акцията полицаите се натъкнали и на шофьор на автобус 604, който преди 2 години прегазил пешеходец. Не си върнал книжката и продължил да вози пътници в градския транспорт.

Богдан Милчев, началник на "Пътна полиция"-София:
- Оказа се, че продължава да работи там, намираме го как вози хора и по време на работа му вземаме книжката и го сваляме от работа.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 09 юни 2011, 15:34

След последната ни среща на OMW-Люлин на 17.04 мисля беше, като се прибирах на 18-ти към Видин между с.Новачени и Мездра, един с бус ми светеше с дългите, за да спра. Тръгнал да изпреварва в ония завои, които имат по 100-150 м прави участъци между тях и почни няма възможност за изпреварване с лек автомобил, а какво остава с бус или лекотоварен автомобил!

Потребителски аватар
o.vasilev
потребител
потребител
Регистриран: 20 апр 2010, 18:23
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDdi 66kW '01

Мнение от o.vasilev » 10 юни 2011, 23:47

И аз съм забелязал, че по дефилета и други такива участъци най-много хора се превръщат в нинджи. Най-интересното е, че в много от случаите това не са хора с коли по 200 и нагоре коня, които имат техническа възможност за такова изпреварване, ами са хора с коли по няма и 100 коня. Едно пътуване София-Петрич-София е достатъчно, за да видиш минимум 10-20 камикадзета на косъм от убийство и/или самоубийство. Случката, която най-силно ме втрещи по този маршрут беше в посока София, между Благоевград и Дупница. Карах след един Голф 4, който изпреварваше само и единствено при влизане в десен завой!!! Примерно, има права с видимост поне половин километър (в повечето случаи на изцепката дори по-голяма видимост), но той не изпреварва. Изчаква да наближи завоя и тогава тръгва. Сещате се каква е вероятността да се избегне удара, ако докато сте в завоя ви изскочи някой със 100 челно. Не знам тоя изрод как оцеля, при положение, че ставаше въпрос за поне 5-6 такива изцепки. Толкова избеснях, че ако ми беше попаднал тогава извън колата сигурно щях да го пребия. За негова най-голяма жалост не бях единствения, който беше избеснял... Малко след това, като наближих Дренското ханче, мед ми покапа на душата, като видях един поне 120 килограмов мъжага как го беше настигнал, извлякъл от колата и го превъзпитаваше стабилно *00133* Силно се надявам тоя мариз да му държи влага много много време.

Потребителски аватар
Яким
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Яким » 12 юни 2011, 20:11

o.vasilev написа:...един поне 120 килограмов мъжага как го беше настигнал, извлякъл от колата и го превъзпитаваше стабилно *00133* Силно се надявам тоя мариз да му държи влага много много време.
Дано

Chr81
потребител
потребител
Регистриран: 28 фев 2011, 10:47
Модел на автомобила: Ford Focus sedan 1.6 Duratec 100PS

Мнение от Chr81 » 13 юни 2011, 10:26

o.vasilev написа: Малко след това, като наближих Дренското ханче, мед ми покапа на душата, като видях един поне 120 килограмов мъжага как го беше настигнал, извлякъл от колата и го превъзпитаваше стабилно *00133* Силно се надявам тоя мариз да му държи влага много много време.
Не че е хубаво да се прави така, но след като нищо друго не помага и това е вариант за превъзпитание. Браво на бичето дето е раздал правосъдие. :mrgreen:

Потребителски аватар
Rider
потребител
потребител
Регистриран: 07 юни 2011, 15:27
Модел на автомобила: Mondeo MK1 '95 hatchback 1.8 TD
Контакти:

Мнение от Rider » 31 юли 2011, 16:05

Яким написа:Сега видях темата и си спомних за един от най-критичните моменти в сравнително краткия ми шофьорски опит. Случката беше на пътя от Сандански към София (не помня къде точно) но пътят беше с по една лента за движение във всяка посока, много дълъг прав участък с много добра видимост. Карам си аз с 90 по моята лента и гледам в далечината накакъв тип с лек автомобил(не помня марката) тръгва да изпреварва тир. Хубаво тръгва, ама явно няма достатъчно мощност и си върви успоредно с тира сума ти време. Като ги видях имаше поне километър отсреща без коли и тирът не караше с повече от 70 според мен. За всеки случай отпуснах газта, с надеждата Оня идиот с колата да даде още малко газ и да мине или поне да се прибере като не може да изпревари, обаче ни едното - ни другото. Движи си се срещу мен, успоредно на тира, тирът не намалява скоростта и ситуацията става опасна вече. Не чаках последния момент ами натиснах спирачките, добре че отзад нямаше други коли, и спрях почти изцяло на платното, щото имаше не повече от 60 см. банкет и дълбока канавка. Слава богу оня идиот успя някак си да изпревари тира на не повече от 20 метра от мен и на сичкото отгоре ми маха. Изправиха ми се косите направо ама се размина. После потеглих и на първата възможна отбивка пак спрях, изпуших две цигари една след друга и така съм го пс**ал тоя че не е истина. По принцип не го правя, даже ме е срам как си помисля какви благословии му дръпнах задочно, ама напрежението трябваше да го изкарам от мене за да мога да си продължа спокойно пътя.
Та това беше. Гласувах за третия вариант, щото ако аз нямах инстинкт за самосъхранение да спра навреме сега щеше да има трупове, ама ония отсреща нямаше абсолютно никакъв такъв инстинкт, а на тираджията явно ептем не му пукаше.

Колега аз започнах обучението си като шофьор на голяма кола (тир прицеп) и мога да кажа че тира бил ли е натоварен неможе да му пука защото спре ли няма да може да тръгне и още нещо колеги не мислете че като е тир и е 300-400 коня това значи че е безлимитен натежи ли ремаркето няма тръгване, няма и спиране :D а младежа е трябвало да го метнеш в канавката и да си мисли защо е там. отделно много "Шофьори" в милата ни родина употребяват алкохол преди да се качат да карат. следователно не се знае на колко салати е бил човека. Инстинкта в България го няма. случката е от вчера. прибирам се аз от Благоевград за София... и на около 15 км преди Долна Диканя някакъв младеж с Пежо 407 ме изпредвари, да наистина бързо го направи но какво се случи пред мен караше автобус и младежа тръгна да го изпредварва когато беше на средата на автобуса в другото платно се появи камион (изпредварването беше на около 350-400 метра от завой без видимост) та ако шофьора на рейса не бе реагирал да намали скороста оня направо се беше размазал под тира.
2 cray 2 be real person

Потребителски аватар
Яким
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Яким » 31 юли 2011, 16:43

Rider написа: Колега аз започнах обучението си като шофьор на голяма кола (тир прицеп) и мога да кажа че тира бил ли е натоварен неможе да му пука защото спре ли няма да може да тръгне и още нещо колеги не мислете че като е тир и е 300-400 коня това значи че е безлимитен натежи ли ремаркето няма тръгване, няма и спиране :D а младежа е трябвало да го метнеш в канавката и да си мисли защо е там. отделно много "Шофьори" в милата ни родина употребяват алкохол преди да се качат да карат. следователно не се знае на колко салати е бил човека. Инстинкта в България го няма. случката е от вчера. прибирам се аз от Благоевград за София... и на около 15 км преди Долна Диканя някакъв младеж с Пежо 407 ме изпредвари, да наистина бързо го направи но какво се случи пред мен караше автобус и младежа тръгна да го изпредварва когато беше на средата на автобуса в другото платно се появи камион (изпредварването беше на около 350-400 метра от завой без видимост) та ако шофьора на рейса не бе реагирал да намали скороста оня направо се беше размазал под тира.
Абе младежа можеше и мен да ме отнесе така че не става. За тировете си прав явно. За инстинкта за самосъхранение не съм сигурень ама инстинкт за съхранение на другите почти няма. Днес една кака с мерцедес тип джип след няколко безумни изпреварвания отляво - отдясно така засече един моторист, че за няколко метра и щеше да и си забие отзад. :evil:

Вейдър
потребител
потребител
Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16

Мнение от Вейдър » 06 авг 2011, 23:30

o.vasilev написа:И аз съм забелязал, че по дефилета и други такива участъци най-много хора се превръщат в нинджи. Най-интересното е, че в много от случаите това не са хора с коли по 200 и нагоре коня, които имат техническа възможност за такова изпреварване, ами са хора с коли по няма и 100 коня. Едно пътуване София-Петрич-София е достатъчно, за да видиш минимум 10-20 камикадзета на косъм от убийство и/или самоубийство. Случката, която най-силно ме втрещи по този маршрут беше в посока София, между Благоевград и Дупница. Карах след един Голф 4, който изпреварваше само и единствено при влизане в десен завой!!! Примерно, има права с видимост поне половин километър (в повечето случаи на изцепката дори по-голяма видимост), но той не изпреварва. Изчаква да наближи завоя и тогава тръгва. Сещате се каква е вероятността да се избегне удара, ако докато сте в завоя ви изскочи някой със 100 челно. Не знам тоя изрод как оцеля, при положение, че ставаше въпрос за поне 5-6 такива изцепки. Толкова избеснях, че ако ми беше попаднал тогава извън колата сигурно щях да го пребия. За негова най-голяма жалост не бях единствения, който беше избеснял... Малко след това, като наближих Дренското ханче, мед ми покапа на душата, като видях един поне 120 килограмов мъжага как го беше настигнал, извлякъл от колата и го превъзпитаваше стабилно *00133* Силно се надявам тоя мариз да му държи влага много много време.
Ами пикльото си е получил заслуженото. Тук, в дефилето Варвара- Велинград също е УжасТ. Почти не помня случай да съм го минавал без да има поне двама ,трима убийци- обикновено с Гоуф или стар Пасат(яйце). Специално за близки срещи с такива индивиди си имам в "джоба" на шофьорската врата един доста едрокалибрен раздвижен ключ(хуманно увит в парцали, за да не утрепя някой).
Изображение . May the FORD be with you !
PANZERLIED https://www.youtube.com/watch?v=SndPb5XohYM

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 18 дек 2011, 22:29

Гледате ли на далеч при изпреварване че.............. :
http://www.vbox7.com/play:me8099cc24
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”