Какви препарати използвате
- Gattuso
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2009, 17:33
- Модел на автомобила: Ford
- Status: Извън линия
Какви препарати използвате
Интересно ми е какви препарати използвате за любимата
Аз използвам препаратите на МOTOX за табло и гуми. И сега гледам в нета, че има такъв препарат и за тапицерии, килими, седалки и мисля да си поръчам, защото малко или много се цапат
Ако знаете други препарати пишете...
Аз използвам препаратите на МOTOX за табло и гуми. И сега гледам в нета, че има такъв препарат и за тапицерии, килими, седалки и мисля да си поръчам, защото малко или много се цапат
Ако знаете други препарати пишете...
- gurcayy
- потребител
- Регистриран: 11 май 2011, 23:16
- Модел на автомобила: Focus, 307
Re: Какви препарати използвате
В момента ползвам един препарат на Turtle Wax за тапицерия с една жълта четцица.Почиства перфектно...дори и некадърната работа на "протата" от Софавто...
- o.vasilev
- потребител
- Регистриран: 20 апр 2010, 18:23
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDdi 66kW '01
За таблото и вратите - Ефектол гланц на Химатех (Дружба). Доста приличен е и сравнително дълго време не задържа прах като за 5 лева за литър
.
За гумите - също си бях взел от тях препарат, на който любезно ми лепнаха етикет, че е канцерогенен. След няколко опита да го подаря на някой (с уточнението, че е опасен), го изхвърлих
.

За гумите - също си бях взел от тях препарат, на който любезно ми лепнаха етикет, че е канцерогенен. След няколко опита да го подаря на някой (с уточнението, че е опасен), го изхвърлих

- Gattuso
- потребител
А тези за тапицерия и седалки как се използват? Слагаш и после търкаш или...
Предложете ми някъв, че искам да взимам..
Предложете ми някъв, че искам да взимам..
-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
- Модел на автомобила: ?
Този, за който ти е писал колегата го има в Метро, за около 10 лв. Минаваш първо с прахосмукачката, после пръскаш пяната, търкаш с четчицата и го оставяш да подейства там не-нам си колко минути. След това търкаш с влажна кърпа отгоре, чакаш да позасъхне и пак дърпаш с прахосмукачката.
- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
За едната използвам само собствено производство- с голямо количество феромониGattuso написа: какви препарати използвате за любимата

единствено от същността на материйте. Различен препарат за табло, друг за текстил, трети за кожените повърхности
и т. н. Предпочитам продуктите на SONAX, но имам и на МА FRA. Ako се разходиш до автоизложението потърси
някъде щанд предлагащ продуктите на LIQUI MOLY и по- конкретно: LIQUI MOLY Universal Cleaner. Скъп е но няма да съжаляваш.
Водо разтворим концентрат с широко приложение. Някои го използват като обезмаслител но може успешно да
се пулверизира в/у текстил като изкарва всичката мръсотия във вид на пяна. Съставките са му биологично разградими.
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Аз съм маниак малко на тема чиста кола. За отвън ползвам Karcher - една туба шампоан и едно пръскало за джанти и мизериите по тях. За пластмаси, стъкла, текстила на тавана и на вратите, мокета на колата, алуминиевите лайсни вътре - Sonax. За кожата на седалките, волана, скоростния лост, ръчната - MaFra, за алкантарата по седалките - също MaFra. За алкантарата е спрей, който става на пяна и след като се разтърка вади мизериите и после мирише много приятно и е доста свежа. За кожата са общо 3 продукта - почистваща пяна, подхранващ крем и хидратиращо мляко. За тях обаче трябва да имаш доста време щото се нанасят, съхнат, полира се, после следващия, докато не дойде време за крема, който се оставя да попие доста време. Купил съм си и една прахосмукачка за колата (колко време обикалях да търся с дълъг гофриран маркуч...). Кеф ми е да отида някъде, където няма хора - я някоя поляна, я нещо такова, да я разтворя и да си чистя 3-4 часа на спокойствие. За продуктите съм писал по-подробно в темата ми за Мондеото. Проблемът на MaFra и Karcher е, че са маркова козметика и са си сериозна сума...
- gurcayy
- потребител
Точно както ти го е описал bellamie, с уточнението, че минутите са 5. Друг продукт, за който се сещам е Sonax Extreme
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Ееее, не се научихте, че Беламито е м'иченце.
Освен някоя по-гола снимка да тури... 

- Яким
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2009, 14:31
- Модел на автомобила: Focus MK1 facelift 1.8 `04г. Tdci . 100к.с (триврат)
- Контакти:
Да допълня малко темата с още един въпрос: При почистване на стъклата отвътре, с какво ги забърсвате, за да не се замазват? (накаква специална кърпа или гъба, или де да знам
)
Отвън аз ползвам Автомивка, а за стъклата, когато се зацапат - лятна течност за чистачки, дето миналата година я взех от ОМВ.

Отвън аз ползвам Автомивка, а за стъклата, когато се зацапат - лятна течност за чистачки, дето миналата година я взех от ОМВ.
Последна промяна от Яким на 10 юни 2011, 15:17, променено общо 1 път.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Гюдерия или микрофибърна кърпа. Че е важно и да не остават власинки 

- Яким
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2009, 14:31
- Модел на автомобила: Focus MK1 facelift 1.8 `04г. Tdci . 100к.с (триврат)
- Контакти:
По този повод тия Гюдерии, които се продават по супермаркетите стават ли? Или има някакви по- специални?Pyrhel написа:Гюдерия или микрофибърна кърпа. Че е важно и да не остават власинки
За микрофибърните кърпи съм малко предубеден, ама това щото не съм попадал на качествена сигурно. Тия китайските и от Тициема не стават.
- Gattuso
- потребител
За прозорците съм с гюдерия и съм повече от доволен. Взех я от бензиностанция на Петрол, 9.80лв. е
- gurcayy
- потребител
Същият този продукт Turtle Wax в Практикер, Метро и Бриколаж струва около 10 лв. Преди малко го видях в ОМВ - 18.90 лв
Предполагам, че от второто място четката търка сама 
П.С. Препаратът на Nigrin за климатика е повече от перфектен. Няма и помен и каквато и да е миризма..

П.С. Препаратът на Nigrin за климатика е повече от перфектен. Няма и помен и каквато и да е миризма..
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Вестници нямаш ли?Яким написа:По този повод тия Гюдерии, които се продават по супермаркетите стават ли? Или има някакви по- специални?
За микрофибърните кърпи съм малко предубеден, ама това щото не съм попадал на качествена сигурно. Тия китайските и от Тициема не стават.
Перфектно става с вестник

Иначе имам 2 кърпи.
С едната я трия от вън, защото никога не можеш да я измиеш перфектно, но с тази кърпа се забърсва перфектно.
Имаше един лаф "не е важно как ще се измиеш, а как ще се изтриеш"

Vileda е кърпата.
За стъклата имам една от левче съм я набарал, но съм я дирил като не знам и аз какво

Един колега в бившата фирма имаше такава, но не знаеше от къде е, че я беше взел от майка си.
После гледам какво гледам за кърпи, но си търся такава поне на вид и я нацелих.
Не я знам каква е, но чисти идеално.
Издъни се последния път, но стъклата не бяха чистени от 1 век

Все пак се справя доста добре.
Като няма кърпи, вестниците са идеални

От Vileda-та съм доволен.
Щом я миеш твоята на мивка и ти трябва само за стъклата, виж си намери и пробвай.
Не беше никак ефтина по спомени
- gurcayy
- потребител
Приятели, дайте идеи с какво почиствате и поддържате волана, топката на скоростния лост и подлакътника? Става въпрос за кожа...
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Воланът го мажа с 3те препарата на MaFra като наблягам първо на почистващия (пада доста мизерия) и после на UV защитния най-вече. Подлакътника - той при мен е със същата кожа, каквато е и отстрани на алкантарата, така че всичко заедно. За маншона на скоростния лост и за дръжката на ръчната ползвам един на Sonax, който е значително по-евтин от MaFra-то и ги мажа обилно да омекнат хубаво: