Fusion 1.4 скърца
-
- потребител
- Регистриран: 20 авг 2009, 16:33
- Модел на автомобила: fusion
- Status: Извън линия
Fusion 1.4 скърца
Привет!
Колата е на 1,5 години, още преди края на първата година се появи скърцане в дясната част централно. Най-дразнещо е когато се кара по леки неравности - напр. по Цар Симеон...
Мислех, че е от гумените уплътнения, но не е това. Мазах ги с какво ло не.
Сега предполагам, че е или в колонката ли нещо под колата. Когато е мокра от дъжд или автомивка не скърца.
В сервиза отбиха номера... там не скърцало естествено
Някой колега дали може да сподели подобен опит? Или мокра да си я карам
Мерси!
Колата е на 1,5 години, още преди края на първата година се появи скърцане в дясната част централно. Най-дразнещо е когато се кара по леки неравности - напр. по Цар Симеон...
Мислех, че е от гумените уплътнения, но не е това. Мазах ги с какво ло не.
Сега предполагам, че е или в колонката ли нещо под колата. Когато е мокра от дъжд или автомивка не скърца.
В сервиза отбиха номера... там не скърцало естествено

Някой колега дали може да сподели подобен опит? Или мокра да си я карам

Мерси!
-
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2011, 18:55
- Модел на автомобила: Ford Focus MK2.5
1.8 TDCI 115HP - Status: Извън линия
Re: Fusion 1.4 скърца
Здравей колега,
и при мен се появи подобен проблем, когато колата стана на годинка
.
В Мото Пфое Варна я гледаха и ми заявиха че си въобразявам...
. Свалях всички възможни кори по вратите, колонките и таблото да ги уплатня с вата, но разлика няма...
Желая ти успех в разгадаването на мистерията и се надявам да споделиш разрешението и
.
П.С. колата е Фокус МК2.5
и при мен се появи подобен проблем, когато колата стана на годинка

В Мото Пфое Варна я гледаха и ми заявиха че си въобразявам...

Желая ти успех в разгадаването на мистерията и се надявам да споделиш разрешението и

П.С. колата е Фокус МК2.5
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
С новита коли е така! И при мен е така, въпреки че е японка!
Дори и наклатките просвирват, когато ги натиснеш за първи път след като изкарам колата от гаража след едноседмичен престой.
Като остареят малко и се омажат тампоните с мизериите от пътя ще се оправят!

Дори и наклатките просвирват, когато ги натиснеш за първи път след като изкарам колата от гаража след едноседмичен престой.

Като остареят малко и се омажат тампоните с мизериите от пътя ще се оправят!
-
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2009, 21:49
- Модел на автомобила: Focus 2008 1.6 Duratec
Лечението е само едно и е изпробвано - от вътрешната страна на тропащите пластмаси се налепва демпващ материал на битумна основа - има такива на STP, Silent Coat и т.н. Идеята му е, че повишава относителната тежест на материала като в същото време обира неприятните звънливи вибрации и потраквания. Тествано е на Фокус 2 за корите на вратите и работи прекрасно.
Като цяло салоните на колите в ценови клас до 50 000 лева се правят от относителнио евтини пластмаси, които са много звънливи при почукване, образуват гадно ехо и много обичат да вкарват и подчертават паразитни шумове. Хубаво е, че лечението е нито толкова трудно, нито е скъпо:)
Като цяло салоните на колите в ценови клас до 50 000 лева се правят от относителнио евтини пластмаси, които са много звънливи при почукване, образуват гадно ехо и много обичат да вкарват и подчертават паразитни шумове. Хубаво е, че лечението е нито толкова трудно, нито е скъпо:)
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
карай я само на дъжд 

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Инжектирай шарнирите с масло, през маншона със спринцовка и игла.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- puek
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2009, 08:48
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 tdci
Здравейте,
от година карам Fusion 1.4 tdci, подобен проблем забелязвам от скоро, но през последната седмица се засили. Порових при руснаците, те май набеждават едни тампони над задния амортисьор /поне при мен ми се струва, че скърцането е в задната част на автомобила/. Събота и неделя нямах време за погледна по окачването, но в скоро време смятам да го направя и ще докладвам. Междувременно ако някой открие причината ще му бъдем благодарни да я сподели.
от година карам Fusion 1.4 tdci, подобен проблем забелязвам от скоро, но през последната седмица се засили. Порових при руснаците, те май набеждават едни тампони над задния амортисьор /поне при мен ми се струва, че скърцането е в задната част на автомобила/. Събота и неделя нямах време за погледна по окачването, но в скоро време смятам да го направя и ще докладвам. Междувременно ако някой открие причината ще му бъдем благодарни да я сподели.