Какъв Форд да си купя?

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Matrona
потребител
потребител
Регистриран: 06 юни 2011, 21:52
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2007
Status: Извън линия

Re: Какъв Форд да си купя?

Мнение от Matrona » 21 юни 2011, 16:41

mondeosport написа:Ще взема да си купя една 124-ка и това е :P
Еми да, а и да знаеш колко по-евтина е от Фокуса, а от 3-ката да не говориме :)

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 21 юни 2011, 16:48

Matrona написа:
Alexi написа:.. "БМВ което що годе да става" - много надменно за човек каращ малка градска колица ... младеж всяка тройка е много по добра машина от фокуса и да разликата в цената е само 4к ,погледни ценовата листа на фокус с 2.0 дизел и топ оборудване ... мазда и инсигния са нови модели също ,до толкова до колкото са актуални и няма излезли по нови ..
аз лично естествено че ще предпочета голям седан ,за мен не е ужас да си карам из града ... научил съм се :D:
при фиестата нещата стоят по същия начин - малка тясна пласмасова колица с немощно моторче :D:
ако ще карам 7 км на ден ще се возя с такси ...
Е ти гледаш възможно най-скъпия Фокус. За да ти е правилно сравнението, кажи колко струва най-скъпата тройка, и я сравни с 50 000 лева ;)
сравнявам подобни двигатели и екстри ,много по коректно от колкото да взема най скъпата тройка щото тя ще е едни 200-250 коня отгоре на фокуса и не знам кое ще им сравнявам :D:

Matrona
потребител
потребител
Регистриран: 06 юни 2011, 21:52
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2007

Мнение от Matrona » 21 юни 2011, 19:09

Alexi написа:
Matrona написа:
Alexi написа:.. "БМВ което що годе да става" - много надменно за човек каращ малка градска колица ... младеж всяка тройка е много по добра машина от фокуса и да разликата в цената е само 4к ,погледни ценовата листа на фокус с 2.0 дизел и топ оборудване ... мазда и инсигния са нови модели също ,до толкова до колкото са актуални и няма излезли по нови ..
аз лично естествено че ще предпочета голям седан ,за мен не е ужас да си карам из града ... научил съм се :D:
при фиестата нещата стоят по същия начин - малка тясна пласмасова колица с немощно моторче :D:
Е ти гледаш възможно най-скъпия Фокус. За да ти е правилно сравнението, кажи колко струва най-скъпата тройка, и я сравни с 50 000 лева ;)
сравнявам подобни двигатели и екстри ,много по коректно от колкото да взема най скъпата тройка щото тя ще е едни 200-250 коня отгоре на фокуса и не знам кое ще им сравнявам :D:
Именно, просто сравнението ти от самото начало няма смисъл :D:

NeedForSpeed
потребител
потребител
Регистриран: 28 апр 2011, 10:19
Модел на автомобила: focus

Мнение от NeedForSpeed » 21 юни 2011, 22:28

Matrona е прав - все пак трябва да се сравняват моделите, които се конкурират един с друг на пазара. Т.е. с Пежо 308, Ситроен С4 и пр. А в технологично отношение Фокуса определено изпреварва останалите в класа си с някои системи, които до сега не са слагани на кола от този клас като предотварятяване на удар при ниска скорост, системата за следене за инцидентно напускане на платното, тъч скрийн дисплеи и т.н. Естествено всичко това си има цена, нормално е да е малко по-скъп.

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Alexi » 21 юни 2011, 23:09

там е работата ,че не е малко ,но както писаха колегите ще си дойде на цената като видят че рибите не кълват ... :D:

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
Контакти:

Мнение от nikky » 22 юни 2011, 09:37

Alexi написа:младеж всяка тройка е много по добра машина от фокуса и да разликата в цената е само 4к ,погледни ценовата листа на фокус с 2.0 дизел и топ оборудване
Най-евтината 3-ка е 1,6 бензин, колкото моята фиеста. Екстрите, които включва са климатроник и фарове за мъгла. За да стане металик - 1,700 лева. Алуминиеви джанти 16 цола - 1,700 лева, моята е със 17-ки. За да и сложиш връзка с телефон, която моята пластмасова количка има - 2000 лева. ВЪНШНИТЕ ОГЛЕДАЛА се доплащат - 500 лева. Регулируеми подглавници на задната седалка - 120 лева. USB интерфейс - 600 лева. Гласово управление - 800 лева.
БМВ-то, за което говориш е с невероятните 122 коня, моята Фиеста е със 120. Ще бъде невероятно динамично БМВ. На магистралата ще ги изядеш всичките... Аааа и сто процента е строено с корабна стомана няма грам пластмаса по него.

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Alexi » 22 юни 2011, 09:44

аз предпочитам базово бмв пред топ оборудвана фиеста ,а ти щом предпочиташ фиестата - със здраве си я карай :D:

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
Контакти:

Мнение от nikky » 22 юни 2011, 09:59

И ти си карай БМВ-то. Много е готино, снимай го - бял неметалик с 16ки тасчета. И най-вече 316 е супер динамично - 11 секунди до 100.

mondeosport
потребител
потребител
Регистриран: 18 мар 2011, 13:02
Модел на автомобила: mondeo

Мнение от mondeosport » 22 юни 2011, 13:43

И все пак, колкото и да харесвам Форд, БМВ-то си е БМВ :P

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 22 юни 2011, 18:23

Alexi написа:аз предпочитам базово бмв пред топ оборудвана фиеста ,а ти щом предпочиташ фиестата - със здраве си я карай :D:
Всеки има право на избор. На българина максимата е: Може да е 20 годишна кола ама Мерцедес или БМВ, пък нищо че нямала екстри. Нали комшията му я гледа отвън и ще му завиди, че си е купил возило от аристократична марка.
mondeosport написа:И все пак, колкото и да харесвам Форд, БМВ-то си е БМВ :P
Марките вече не са това, което бяха на времето. С тази глобализация се използват системи и компоненти от няколко големи производителя. Който не го осъзнае, нека да плаща за марка.

И понеже разговорът отдавна се отклони от заглавието на темата, я заключвам.

Заключена

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”