Някой в Синеморец с "еврейска звезда"?
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
- Status: Извън линия
Някой в Синеморец с "еврейска звезда"?
Здравейте, на една среща няколко съфорумци споменаха, че по това време на лятото ще са в Синеморец. Имам нужда от еврейска звезда, днес пристигнах и ми протече бензин от един маркуч. Пак късмет, че не съм се запалил още. Та тоя маркуч не мога да видя дали е откачен или спукан/скъсан, защото е под декоративната кора на двигателя, която се държи с 4 болта тип еврейска звезда.

- gurcayy
- потребител
- Регистриран: 11 май 2011, 23:16
- Модел на автомобила: Focus, 307
Re: Някой в Синеморец с "еврейска звезда"?
Ахх, как намразих въпросната звезда, когато трябваше да сменям габарита на фара...Попитай някой местен за някое гаражче - 100% имат.Ако не намериш, пиши да ти пратим по Еконт 

- pantata
- потребител
Fiesta 1.25 '10
Питах няколко човека, включително гранична полиция, най-близкия сервиз е в Ахтопол. Утре ще потърся по-старателно железария, ако не намеря с пожарогасителя в скута и ще ходя до там.

- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
Иди у кръчмата на Синеморец и кажи че черпиш едно тоя дето ти намери торксови ключове, да видиш как
бързо ще те пратят при местното техничарче
бързо ще те пратят при местното техничарче

Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
- gurcayy
- потребител
- Регистриран: 11 май 2011, 23:16
- Модел на автомобила: Focus, 307
panta,
сега ме огря, чев веднъж ги бях видял в ОМВ и ги напсувах, че ги нямаше, когато ми трябваха..Продаваха се в комплект и бяха 10-тина лв.
сега ме огря, чев веднъж ги бях видял в ОМВ и ги напсувах, че ги нямаше, когато ми трябваха..Продаваха се в комплект и бяха 10-тина лв.
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
Сори брат,имах всякакъв инструмент ,но в събота вече си бяхме в София,виж при пичовете с АТВ машините при изхода на селото посока плажа "Силистар"
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
-
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 16:27
- Модел на автомобила: Ford Focus SW '00 1.6 Zetec 100hp
Колега,
Най близкото ОМВ за съжалене е в Бургас.
Успех
Най близкото ОМВ за съжалене е в Бургас.
Успех
- pantata
- потребител
Fiesta 1.25 '10
Колеги, намерих си инструменти и открих проблема къде точно се намира. Сега имам нужда от номера на маркуча, за да мога да се обадя в сервиза в Ахтопол и да го набавят преди да им я закарам. Мисля, че няма проблем да увия протритото място с тефлонова лента. Всъщност не знам дали няма да успея и сам да го сменя. В началото си пише старт и от там има копки да се свали, но не мога да установя къде е другият край и дали без инструменти ще успея. Някой с подходящ софтуер дали ще успее да ми изкара номера и графика до къде точно стига? Това на снимките е отляво на двигателя като се застане срещу него, маркуча продължава под колекторите. Благодаря предварително, както и много благодаря на отзовалите се до тук.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Това се прави и без да се сменя маркуча. Намери си тръбичка с подходящ диаметър 3-4см, срежи тръбата и снади със тръбичката. За по-надеждно стегни със две скоби. За да влезе по-лесно тръбичката нагрей двата края.
Ако има аванс, може просто да скъсиш тръбата.
Къде пък в Ахтопол успя да намериш сервиз?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- pantata
- потребител
Fiesta 1.25 '10
За упражнението със снаждането не знам колко сполучливо ще го направя. Сервиз ми каза хазяина и телефон ми даде. Дупчицата е точката в бялото от втората снимка. Мислите ли, че с тефлонова лента ще докарам до там колкото да го сменят или там да му направят снадката и вече в София да си го сменя с нов. Теча е сравнително слаб, дори с пръст мога да го запуша, размера е колкото дупчица от игла.HACKO написа:Това се прави и без да се сменя маркуча. Намери си тръбичка с подходящ диаметър 3-4см, срежи тръбата и снади със тръбичката. За по-надеждно стегни със две скоби. За да влезе по-лесно тръбичката нагрей двата края.

- maxpoint
- потребител
Панта,само с тефлон няма да стане,това подаващия или обратния бензин е?Виж в железарията на центъра ако има "бишоп" лента ,навии първо тефлонова лента,само върху спуканото и после с "бишоп-а"по-добрия вариант за временно решение на проблема,дори и до София ще те прибере.
- pantata
- потребител
Fiesta 1.25 '10
Подаващия е, като дам на контакт и започва да пръска, ще питам утре за бишоп, в интерес на истината за първи път чувам. Мерси пак !maxpoint написа:Панта,само с тефлон няма да стане,това подаващия или обратния бензин е?Виж в железарията на центъра ако има "бишоп" лента ,навии първо тефлонова лента,само върху спуканото и после с "бишоп-а"по-добрия вариант за временно решение на проблема,дори и до София ще те прибере.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
И Лейкопласт ще свърши работа за временно закърпване.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- maxpoint
- потребител
Това е лента от суров каучук с предпазно фолио между слоевете,отлепваш фолиото и разтягайки навиваш лентата върху тръбичката като я застъпваш по половината ширина.Лентата се самовулканизира и става като гумено съединение върху наранения участък.Повечето модели са бензино и масло устойчиви.pantata написа:Подаващия е, като дам на контакт и започва да пръска, ще питам утре за бишоп, в интерес на истината за първи път чувам. Мерси пак !maxpoint написа:Панта,само с тефлон няма да стане,това подаващия или обратния бензин е?Виж в железарията на центъра ако има "бишоп" лента ,навии първо тефлонова лента,само върху спуканото и после с "бишоп-а"по-добрия вариант за временно решение на проблема,дори и до София ще те прибере.
Успех >:D<:
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Каквото и да предприемеш, помни че налягането в тръбопровода е от 3 до 8 атмосфери!
Ако решиш да режеш и да снаждаш ще ти трябват 4 яки скоби, а вътре в мъркуча можеш да напъхаш медна тръбичка от тези за климатиците и после здраво стягане на две места от двете страни на снадката.
Ех къде са старите прости автомобили, където бензинопровода бе метална тръбичка от резервоара до двигателя.
Ако решиш да режеш и да снаждаш ще ти трябват 4 яки скоби, а вътре в мъркуча можеш да напъхаш медна тръбичка от тези за климатиците и после здраво стягане на две места от двете страни на снадката.
Ех къде са старите прости автомобили, където бензинопровода бе метална тръбичка от резервоара до двигателя.
- pantata
- потребител
Fiesta 1.25 '10
Такаа, преди малко си взех от железарията тефлонова лента и изолирбанд, нямаха бишоп, но евентуално до четвъртък петък и такова ще ми докарат. По-късно днес като се поскрие слънцето ще пробвам с наличните материали и ще пиша пак.

- pantata
- потребител
Fiesta 1.25 '10
Здравейте пак, с изолирбанда не удържа и минута. Обадих се на приятел и ми изпрати бишоп с куриер. Явно не е бил от най-качествените, но все пак удържа до Бургас където ми направиха снадка в един сервиз. Прибрах се благополучно до София, като изключа това че останах без съединител на 20 километра преди Сливен
. Важното е, че се прибрах, а сега колата вече е в сервиз и очаква "животоспасяващи" операции
. Благодаря пак на всички за съветите!