Врътката за посоките на въздуха не работи?

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
yotov
потребител
потребител
Регистриран: 30 апр 2011, 19:58
Модел на автомобила: FORD MONDEO МК2 '96г. 1.8TD ENDURA
Status: Извън линия

Врътката за посоките на въздуха не работи?

Мнение от yotov » 28 юли 2011, 18:55

Колеги, абе на колата тази врътка от снимката не работи.

http://goshinko.hit.bg/28072011.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Независимо в какво положение е дадена, няма промяна. Духа само през отворите за стъклото, и което е по учудващо, при включен климатик, от дясната страна отпред в краката духа топло, и няма шанс да се промени както и да въртя врътката. Можете ли да ме насочите какво може да е, ако не мога сам да го оправя, да знам на какъв "майстор" да ходя?

Потребителски аватар
BACHEV
потребител
потребител
Регистриран: 25 дек 2007, 15:26
Модел на автомобила: eskort 91g 1.3 Mondeo 2.0 Zetec. 16v Ghia 1997г.

Re: Врътката за посоките на въздуха не работи?

Мнение от BACHEV » 28 юли 2011, 22:22

viewtopic.php?f=57&t=47847
Ако не ти върши работа или ти се струва недостатъчно - пускаш търсачката и започваш да ровиш.

Потребителски аватар
o.vasilev
потребител
потребител
Регистриран: 20 апр 2010, 18:23
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDdi 66kW '01

Мнение от o.vasilev » 28 юли 2011, 23:01

Гледам, че на колегата линка не е много сполучлив. Може би е имал предив това. Ето и още една тема - цък.

yotov
потребител
потребител

Мнение от yotov » 03 авг 2011, 21:22

Добре. Прочетох темите, благодаря за които, с тяхна помощ разбрах кое е за вътрешното въртене, създадох вакум с уста и го изолирах и сега вътрешното работи. При другите вакумчета същата процедура става. Но не разбирам, защо аджеба не достига вакум до цялата конзола с копчета? Дори и на запален мАтор няма вакум? Предполагам от там ще да е целият проблем, понеже няма вакум, но незнам къде да търся проблема. По прехвалени майстори не ми се ходи, че бръснат...

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 03 авг 2011, 22:24

Ами тръгни по маркуча за вакум, трябва да стигнеш до всмукателния колектор, и намери къде е спукан.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

yotov
потребител
потребител

Мнение от yotov » 03 авг 2011, 23:12

Ами с това ще се заема утре, мисля, че главния черен с трипътник за другите врътки. Дано успея да го проследя. :)

yotov
потребител
потребител

Мнение от yotov » 04 авг 2011, 18:00

Значи, след дълго следене на маркучета :0): , установих, че под таблото от дясно на жабката има едно маркуче с вакум, което идва от двигателния отсек, и си прави вакум. Има. то влиза в една черна пластмасова кутия(зад която немога да видя има ли нещо). До него има още едно вакумче, което пък отива към средната врътка, като преди нея има Т-образно маркуче, което отвежда черното до врътката със степените и до средната врътка. Е всичко ОК, ама тя не работи. Установих, че дотам не стига вакум. Извадих черното маркуче от кутията, където влиза главното от двигателя, и от останалия отвор от маркучето сложих си пръста, и смука на запален ДВГ естествено.Та има вакум, обаче врътката не работиииии... :)

Потребителски аватар
bega4a
потребител
потребител
Регистриран: 13 авг 2011, 19:06
Модел на автомобила: Мондео МК2 1.8 16V 115hp

Мнение от bega4a » 21 авг 2011, 16:55

Наското купих и аз мондео мк2 имах същия проблем,при мен се оказа ключа за вентилатора който командва от вътре или отвънка да влиза въздух.Запуших маркуча който отива към него и белия който влиза в него и сега е часовник.В момента единствено вкарва въздух само отвън но така ще си остане за мен не е проблем.
Доматеният сок е здраве, здравето е пари, парите са жени, жените са секс, сексът е спин........ Абе по-добре да не пиеш доматен сок!!!

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”