Мондео МК2 - смяна на ремъци и ролки - пари?
-
- потребител
- Регистриран: 30 апр 2011, 19:58
- Модел на автомобила: FORD MONDEO МК2 '96г. 1.8TD ENDURA
- Status: Извън линия
Мондео МК2 - смяна на ремъци и ролки - пари?
Колеги, някой да знае колко струва операцията в обикновен сервиз. Искам да сменя само ангренажния ремък, пистовия, и всички ролки, които незнам колко на брой са. Та горе-долу колко ще излезне като пари цялата операция?
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Re: Мондео МК2 - смяна на ремъци и ролки - пари?
Аз на моето ги сменявах миналия месец, но си ги смених сам, ангренажния ремък има 3 ролки, цената на ролките, ремъка и водната помпа ми беше 205лв., като помпата е около 86лв., ако не се лъжа ремъка е Гейтс около 30-35лв. е някъде останалото е за ролките, като 3-те са на различни цени и не мога да ти кажа точно, пистовия ремък за 1,8 мотор без климатик е около 20лв., него го сменявах преди няколко месеца и не ми влезе в тази смяна, ролките на пистовия ремък поне при мен са метални и лагерите им се избиват и се набиват нови, те са 2 на брой, а лагерите им са по 8лв. ако не се лъжа.
ПП
Извинявай колега написах мнението и после видях, че твоето дизелово!
ПП
Извинявай колега написах мнението и после видях, че твоето дизелово!

-
- потребител
Нищо де, случва се. Но водната помпа е трябвало да я смениш или какво?
- Didibao
- потребител
Водната помпа и беше дошло времето и скоро щеше да протече, имаше много голям луфт на оста затова прецених, че сега е момента да я сменя.

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Водната помпа е също един вид-ролка на ангренажният ремък, и когато ролките са нови, не си струва риска водната помпа да остане старата.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Didibao
- потребител
Не знам как е при дизела колега но при, бензиновите мотори водната помпа се задвижва от пистовия ремък, но за да я свалиш трябва да махнеш ангренажа, защото е зад него.ЯЛТА написа:Водната помпа е също един вид-ролка на ангренажният ремък, и когато ролките са нови, не си струва риска водната помпа да остане старата.

- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
В "ника" на колегата е записан дизел-1.8. тд., и аз му отговарям за тд., точно така е. При бензина няма проблем да се скъсат ремъците, а при дизела като се скъса ангренажният ремък,-отиваш на ремонт който струва минимум за 400 лв., това е проблема.Didibao написа:
Не знам как е при дизела колега но при, бензиновите мотори водната помпа се задвижва от пистовия ремък, но за да я свалиш трябва да махнеш ангренажа, защото е зад него.
-
- потребител
Мхм. И все пак за да избегна такива ремонти, колко ще ми излезе горе-долу, и има ли проблем да сменя само ангренажния ремък с ролките? Без пистовия?
- Didibao
- потребител
Колега той пистовия е не повече от 20-25лв., не е зле и него да смениш.

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Ремъците се сменяват задължително като застраховка, а след демонтажа им се вижда дали има износени РОЛКИ, и евентуално се подменят. Моите например са си още монтираните в Италия, вече 30 000 км. по нашите пътища.
- Boqn.bg
- потребител
- Регистриран: 07 май 2011, 23:04
- Модел на автомобила: Форд Мондео MK1 '94 \ 1.6 16v, Форд Ка '00 \ 1.3.
Привет, колега! Днес си оставих колата, която е Форд Мондео МК1 в сервиз, за смяна на: Ангренажен ремък, ролки,водна помпа,(със смяна на Антифриз), смяна на задни накладки и смяна на жилото на ръчната спирачка, тампони на носачите, биалетки, и някакви други тампони казаха че ще сменят.
Всичко излиза около 550 лв. И ще е готова след два дена. А само за Ангренажният ремък, и ролките, които са три, ми искаха около 200 лева за да ги купя и 120 лева за труд. - 320 лева излиза! Но ще платя когато свършат и ще ти кажа с точност, колко ми излезе на мен! 

"На пътя всички сме равни! Бъди внимателен, спаси живот!"